معرفی-10-مدل-کانتینر-پر-کاربرد-در-حمل-دریایی

معرفی 10 مدل کانتینر پر کاربرد در حمل دریایی

اشتراک گذاری :

واتساپ
تلگرام

آنچه در این مطلب میخوانید😃

مقدمه

کانتینر یکی از پرکاربرد ترین وسیله هایی است که در روند حمل و نقل به روش دریایی مورد استفاده قرار می گیرد. کانتینرهای دریایی که از جنس فلز هستند، انواع مختلفی دارند که تجار و شرکت های وارد کننده بر اساس کالاهای خود اجاره می کنند. در این محتوا همراه ما باشید تا با کانتینر پر کاربرد در حمل دریایی بیشتر اشنا شوید.

تجارت به روش دریایی بسیار مقرون به صرفه می باشد؛ بنابراین وارد کنندگان باید برای حمل و نقل بارهای خود از این وسیله کارآمد استفاده کنند. شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس در این مقاله به معرفی انواع کانتینر پر کاربرد در حمل و نقل دریایی می پردازد تا پایان با همراه باشید.

کانتینر پر کاربرد در حمل دریایی

محفظه ای با اسکلت فلزی که از استحکام بالایی برخوردار است و در اندازه های استاندارد تعبیه شده اند را کانتینر می گویند. در بحث تجارت برای نقل و انتقال محصولات باید از ابزاری استفاده شود که در برابر شرایط جوی استحکام بالایی داشته باشد و در برابر نفوذ پذیری آب نیز مقاوم باشد، با توجه به این ویژگی ها شرکت های حمل و نقل بین المللی استفاده انواع کانتینرهای دریایی را مناسب می دانند.

کانتینرها کاربردهای مختلفی نیز دارند که بر اساس نوع بار و گنجایشی که برای بارگیری لازم است انتخاب می شوند. شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس با چندین سال سابقه که در کارنامه ی خود ثبت کرده است، در تلاش بوده اطلاعات کاملی در رابطه با انواع کانتینر و کاربرد های آن به مشتریان محترم ارائه دهد.

از کاربردهای کانتینر می توان به صرفه جویی در زمان و هزینه ها اشاره کرد، هم چنین با استفاده از کانتینر احتمال سرقت محصولات کاهش پیدا می کند و محصولات در برابر شرایط نامساعد جوی در امان هستند.

ویژگی  کانتینرها

  • امنیت بسیار بالا و مستحکم بودن
  • طراحی صحیح جهت سرعت بخشیدن به روند بارگیری و تخلیه
  • بر حسب نیاز شرکت های حمل و نقل برای کالاها ساخته می شوند.
  • ظرفیت اندازه و متناسب با کالاها دارند.

حمل بار دریایی با کانتینر چه مزیت هایی دارد؟

نقل و انتقال کالا به روش حمل بار دریایی با انواع کانتینر مزایای مختلفی دارد. با استفاده از کانتینرهای دریایی مدت زمانی که کشتی جهت بارگیری کالا توقف می کند پایین می آید و در زمان صرفه جویی می شود. با استفاده از این جعبه فلزی می توان حجم بالایی از کالا را بارگیری کرد، روی این ابزار کارآمد برای حمل دریایی را می توان عایق انجام داد تا آب در آن نفوذ نکند، هم چنین با توجه به بالا بودن هزینه نقل و انتقال به صورت زمینی استفاده از این ابزار بسیار مقرون به صرفه است. وقتی از کانتینر استفاده می شود، این امکان وجود دارد که تمام کالاها بیمه شوند.

چیدن کالاها در این بارگنج مقاوم بسیار راحت می باشد و احتمال آسیب رسیدن به کالاهای جای داده در خود کاهش پیدا می کند و هم چنین امکان سرقت به صورت قابل چشمگیری پایین می آید؛ به  طور کلی کالاها  نیاز به  بسته بندی ندارند که باعث کاهش هزینه های اضافی می شود و برای جا به جایی نیز از تأسیسات و امکانات بنادر استفاده می شود که برای وارد کنندگان بسیار عالی می باشد.

اندازه کانتینرها در حمل دریایی بار

برای اندازه گیری انواع کانتینرهای دریایی از اصطلاحی به نام فوت استفاده می شود. این ابزار پر کاربرد در فوت های مختلف ساخته شده اند، که در ادامه درباره آن ها بیشتر توضیح خواهیم داد.

  1. ۲۰ فوت: این سایز از انواع کانتینرهای دریایی ۵.۹ متر طول و ۲.۳۵ متر عرض دارد و ارتفاع آن نیز ۲.۳۵متر می باشد. جنس به کار رفته در این کانتینر آهن است.
  2. ۴۰ فوت: کانتینرهای ۴۰ فوتی به دو صورت ساخته می شوند. نوع اول به صورت ارتفاع بلند هستند که بلندی آن تقریبا ۲.۹۰ متر می باشد و دارای طول ۱۲متر و عرض۲.۵متر است‌.  نوع دوم دارای ارتفاعی استاندارد به اندازه ۲.۶ متر می باشد. از این بارگنج مرتفع برای حمل کالاهایی که ارتفاع دارند استفاده می شود. جنس بدنه آن ورقه آهنی با وزن زیاد است تا از احتمالاتی همچون سرقت یا خسارات ناشی از بلایای طبیعی جلوگیری به عمل آید.

نحوه جا به جایی  کانتینرها

این ابزار فلزی بسیار مقاوم را می توان توسط کشتی، تریلر، هواپیما و یا قطار جا به جا کرد. به طور معمول انواع کانتینرهای دریایی از تکنیک مخصوصی برای یکپارچه سازی کالاها و صرفه جویی در هزینه ها استفاده می کنند که سرعت بارگیری کالاها و جا به جایی آن ها افزایش پیدا می کند، به این تکنیک کانتینراسیون می گویند.

۱۰ نمونه از کانتینرهای رایج

کانتینر خشک یا Dry Storage Container

 این نوع از انواع کانتینرهای دریایی که به معنای ظرف نگهداری خشک می باشد، ساده ترین  و پر کاربرد ترین نوع بارگنج است. از مزایای این جعبه فلزی می توان به عایق بودن آن اشاره کرد، بنابراین ذرات گرد و غبار و آب  به داخل نفوذ نمی کند. از این ابزار مناسب می توان برای حمل و نقل کالاهای خشک که بسته بندی شده اند، استفاده کرد.

ابعاد این نوع کانتینر از لحاظ عرضی حدود ۸ فوت که معادل 4.2متر است و از لحاظ ارتفاع نیز حدود 10فوت که معادل چیزی حدود 2متر می باشد. طول و وزن  این بارگنج پر کاربرد با توجه اندازه آن متفاوت می باشد که شامل 20فوت و 40فوت است.

کانتینر صاف یا Flat rack Container

یکی دیگر از انواع کانتینرهای دریایی Flat rack Container است و اصطلاح فارسی آن ظرف قفسه تخت می باشد. این بارگنج نیز همانند ظرف نگهداری خشک از نوع ساده به حساب می آید. دسته های این جعبه فلزی به دو صورت ساده و تاشو می باشد. اجزای این کانتینر شامل ۲ دیواره و یک کفه است، در واقع اگر هنگام بارگیری کالایی روی کفه قرار نگیرد برای اشغال شدن فضای کمتر می توان دیواره ها را بر روی کفه گذاشت. کالاهایی که باد، باران و تابش نور خورشید برای آن ها مشکل ساز نباشد با این کانتینر حمل می شوند.

سایز کفه های این سازه فلزی ۴۰ فوت می باشد که نزدیک به ۴۵ تن گنجایش دارد. با توجه به اندازه، وزن های متفاوتی دارند.

سایز ۴۰ فوت این نوع از کانتینر طول و عرضی معادل ۲ متر دارد که بیشترین گنجایش آن ۴۵ تن است، اندازه ۲۰ فوت این جعبه فلزی نیز با طول و عرض ۲ متر گنجایشی حدود ۲۱ تن دارد.

کانتینر سقف باز یا Open top container   ‌

معادل فارسی این نوع از انواع کانتینرهای دریایی نیز کانتینر رو باز می باشد. کفه ی این جعبه فلزی چوبی است اما از برزنت برای سقف آن استفاده شده است. از این بارگنج برای حمل و نقل کالاهای خشک همچون شن، ماسه و حبوبات  استفاده می شود. سایز ۲۰ فوت این کانتینر که طول و عرض ۲ متر دارد، دارای ظرفیتی حدود ۲۸ تن است؛ اما سایز ۴۰ فوت آن با طول و عرض ۲ متر ظرفیتی حدود ۲۷ تن به خود اختصاص داده است.

کانتینر تونلی یا Tunnel Container

از انواع کانتینرهای دریایی می توان به کانتینر تونلی اشاره کرد که در جلو و سمت پشتی خود درب دارند. این کانتینرها برای مسیرهایی که کوتاه هستند کاربرد دارند وبه دلیل درب هایی که برای آن تعبیه شده است سرعت بارگیری  و تخلیه بیشتر می شود، بنابراین بسیار هزینه پایینی برای صاحب کالا خواهد داشت. این نوع از کانتینر نیز در دو  سایز ۲۰فوت و ۴۰ فوت عایق خوبی در برابر آب و گرد و خاک دارد.

کانتینر درب بغل یا Open Side Storage Container

این نوع از انواع کانتینرهای دریایی نیز به معنای کانتینر پهلو باز می باشد که دارای درب بزرگی در قسمت طولی خود است. سایز ۱۰ فوت و ۲۰ این کانتینر عرضی حدود ۵.۲ متر و ارتفاعی تقریباً ۶۰.۲ متر دارد، اما سایز ۴۰ فوت آن دارای عرضی حدود ۵.۲ متر و ارتفاع ۹۰.۲ متر است.

کانتینر دو درب یا Double Doors Container

یکی دیگر از انواع کانتینرهای دریایی کانتینر دو درب می باشد. این درب ها یکی در قسمت طولی و دیگری در قسمت عرضی آن قرار گرفته است. این کانتینر ها نیز در دو سایز ۲۰ فوت و ۴۰ فوت عرضه شده اند که وزن آن ها با توجه به حجم باری که در خود جای می دهند متنوع است.

کانتینر یخچالی یا Refrigerated IOS Containers

از انواع کانتینرهای دریایی می توان به کانتینر یخچال دار اشاره کرد که با توجه به نام آن استاندارد های ایزو را رعایت کرده اند. از این جعبه فلزی برای حمل مواد غذایی که امکان فاسد شدن دارند استفاده می شود. این کانتینر نیز همانند کانتینر های قبلی در دو سایز عرضه می شوند. سایز ۲۰ فوتی این کانتینر طول  و عرضی حدود ۲ متر دارد

و بیشترین گنجایش آن ۲۱ تن است، اما سایز ۴۰ فوتی آن طول و عرضی در حدود ۲ متر دارد که  تقریباً ۲۶ تن ظرفیت دارد.  

کانتینر های عایق حرارتی یا Insulated or Thermal Containers

مفهوم این نوع از انواع کانتینرهای دریایی،  کانتینر عایق دریایی می باشد. کالاهایی که درجه بندی دارند و دارای دمای پایبن یا بالا هستند باید با این کانتینر جا به جا شوند، زیرا این بارگنج دمای آن ها را تا مقصد ثابت نگه می دارد. با عایقی که روی این کانتینرها انجام شده است دیگر دمای بیرونی به داخل کانتیتر نفوذ نخواهد کرد و هم چنین دمای داخل نیز خروج پیدا نمی کند. این جعبه فلزی نیز در دو سایز ۲۰ فوت و ۴۰ فوت استفاده می شود و هر دو اندازه آن دارای طول و عرضی در حدود ۲ متر است.

نیم کانتینر یا Half Height Containers

کانتینر نیم قد نیز یکی دیگر از انواع کانتینرهای دریایی می باشد که اندازه آن نصف کانتینرهای دیگر است. این جعبه نیم قدی به صورت رو باز مورد استفاده قرار می گیرد که بسیار روند بارگیری و تخلیه را راحت می کند.

کانتینر تهویه دار یا Ventilated Containers

کانتینر تهویه دار نیز از رایج ترین کانتینرهای دریایی می باشد. سیستم تهویه ای که در این کانتینر قرار گرفته باعث شده جریان هوا به خوبی داخل آن گردش پیدا کند، به همین دلیل کالاهایی که امکان فاسد شدن دارند را با این وسیله پرکاربرد جا به جا می کنند. وزن این کانتینر با توجه به سایز ۲۰ فوتی و ۴۰ فوتی متفاوت است.

سوالات متداول

کانتینر چیست؟

به فلزهای بزرگ که شبیه جعبه هستند و برای حمل و نقل محصولات به کار برده می شوند، کانتینر یا بارگنج می گویند.

رایج ترین کانتینرهای دریایی کدامند؟

۱-کانتینرهای معمولی۲-کانتینرهایی که ارتفاع بلند دارند۳-کانتینرهای یخچالی۴-کانتینرهای دو درب۵-کانتینر رو باز

ویژگی های انواع کانتینرها کدامند؟

کانتینرها باید در برابر ضربه مقاومت لازم را داشته و بر روی آن ها عایق بندی برای نفوذ آب و گرد و خاک انجام گرفته باشد، هم چنین ساختار آن طوری باشد که شرایط جوی روی آن اثر گذار نباشد.

تفاوت کانتینرهای ۲۰ فوتی و ۴۰ فوتی در چیست؟

این دو نوع کانتینر تنها از لحاظ ظرفیت وحجم با یکدیگر فرق دارند.

جمع بندی

ما در این مطلب از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس به بررسی انواع کانتینرهای دریایی پرداختیم و دلایل استفاده از این بارگنج را ذکر کردیم و فهمیدیم که هر کانتینر برای چه نوع کالاهایی قابل استفاده است، در حقیقت کانتینرها نقش بسزایی در حمل و نقل محصولات دارند. عزیزانی که تصمیم دارند تجارت خود را از طریق حمل و نقل دریایی انجام دهند شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس  آمادگی  خدمت گذاری به همه ی شما عزیزان را دارد، فقط کافیست با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا شما را در این امر مهم همراهی کنند.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *