مقدمه
بهتر است بدانید که کنوانسیون کوتیف از جمله کنوانسیون های مورد استفاده ملل مختلف می باشد. به طور کلی حمل و نقل ریلی مربوط به کالا و مسافرین، متشکل از یک سری قوانین و مقررات است که باید کشورهای مختلف به آن پایبند باشند و در سطوح مختلف انجام گیرد. دقت اشته باشید که علاقه مندان به تجارت و علوم بازرگانی باید از تمام شرایط و قوانين در رابطه با صنعت تجارت و همچنین صادرات و واردات به خوبی با خبر باشند.
اکنون در ادامه ی نگاه زیبای شما، مهمان مقاله ای دیگر از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس می باشید. بنابراین از شما عزیزان خواهشمندیم که تا انتهای مطلب ما را یاری بفرمایید.
کنوانسیون کوتیف
همان طور که در بخش مقدمه هم در این باره صحبت کردیم، کوتیف یکی از مهم ترین کنوانسیون های مربوط به حمل و نقل راه آهن ها در ترافیک بین المللی می باشد.
به طور کلی کنوانسیون کوتیف ۳۶ کشور خاورمیانه و اروپا را به طور کل پوشش می دهد. مرکز این کنوانسیون در شهر برن سوئیس (در قاره ی اروپا) بوده و تحت مسولیت مشترک سازمان بین الدو (OTIF)، که اعضای آن دولت های متبوع راه آهن ها ( دولت های دارای نفوذ و مسلط بر راه آهن) می باشد.
علاوه بر این بهتر است بدانید که کوتیف دارای شخصیت حقوقی می باشد و تا به امروز 51 کشور، عضویت آن را به دست آورده اند. این سازمان در تلاش است که مقررات و قوانین یکسان خط آهن را به منظور متصل نمودن آسیا، اروپا و آفریقا تهیه و تدوین نماید.
این کنوانسیون از ابزارهای بسیار ساده و مؤثر برای ارتقاء، تسهیل و بهبود حمل و نقل بین المللی خط آهن استفاده می نماید و همچنان برای کشورهای عضو شرایط همکاری به صورت قانونی را فراهم می کند.
کوتیف فعالیت خود را در همکاری و هماهنگی نزدیک با اتحادیه ی اروپا، آژانس خط آهن اتحادیه اروپا، اتحادیه ی بین المللی خط آهن (UIC)، کمیته حمل و نقل خط آهن بین المللی (CIT)، سازمان همکاری خط آهن (OSJD) و سازمان ملل متحد انجام می دهد.
ضمایم کلی کنوانسیون کوتیف
- قواعد یکسان به منظور استفاده از تاسیسات زیرساختی و زیر بنایی در حمل و نقل بین المللی ریلی CUI
- قواعد یکسان به منظور معتبر کردن استاندارد ها و دستورالعمل های فنی همسان با قابلیت اعمال برای وسایل نقلیه ی ریلی در حمل و نقل بین المللی APTU
- قوانین مربوط به حمل و نقل کالاهای خطرناک RID
- قوانین برابر استفاده از وسایل نقلیه مربوط به حمل و نقل بین المللی ریلی CUV
- قواعد یکسان مرتبط با حمل و نقل بین المللی ریلی مسافر CIV
- مقررات یکسان مربوط به حمل و نقل بین المللی ریلی باری CIM
- مقررات یکسان به منظور پذیرش فنی وسایل نقلیه ی ریلی در حمل و نقل و جابجایی بین المللی ATMF
در 20 دسامبر سال ۱۹۹۰ کنوانسیون کوتیف در طول یک پروتکل اصلاحی به منظور تجدیدنظر مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس مصوبه مورخ ۱۳۷۳/۲/۱۶ کشور ما هم به این پروتکل اصلاحی ملحق گردید و بر اساس این کنوانسیون سازمانی از دولت های عضو آن به اسم سازمان COTIF تشکیل گردیده است که هدف آن طرح و توسعه ی مربوط به یک سیستم یکپارچه ی قانونی قابل اجرا به منظور حمل و نقل مسافر و توشه و همچنین بار در ترافیک سراسری در بین اعضا می باشد.
ارکان مربوط به سازمان
- مجمع عمومی
- کمیته ی اداری
- کمیسیون مربوط به تجدید نظر
- کمیسیون کارشناسان به منظور حمل و نقل کالای خطرناک
- دفتر مرکزی حمل و نقل بینالمللی راه آهن به نام OCTI
بهتر است بدانید که کمیته ی اداری ترکیبی از نمایندگان 12 کشور عضو است. علاوه بر این کنفدراسیون سوئیس دارای کرسی دائمی در این کمیته می باشد و دیگر کشورها برای مدت پنج سال منصوب می گردند.
همچنین کمیسیون مربوط به تجدیدنظر و کمیسیون کارشناسان حمل و نقل کالاهای خطرناک ترکیبی از نمایندگان کشورهای عضو می باشند و مدیر کل دفتر مرکزی و یا نماینده در جلسات آن ها شرکت می نماید. دفتر مرکزی حمل و نقل بینالمللی راه آهن (OCTI) نیز وظایف دبیرخانه ی سازمان را به عهده دارد.
هزینه ی سازمان بین دولت های عضو به نسبت طول خطوطی که فهرست شده تقسیم میگردد. دقت داشته باشید که سیستم مورد هدف کنوانسیون کوتیف منحصرا برای راهآهن توصیف شده است، اما در عین حال می تواند به ترافیک بین المللی سراسری توسط سرویس دریایی و آب های داخلی، جاده ای و نیز سرویس های خطوط راه آهن گسترش یابد.
کانتینر چیست؟
همان طور که می دانید کانتینر یک نوع جعبه ی بزرگ فلزی می باشد که برای نقل و انتقال کالا در واردات و صادرات مورد استفاده قرار خواهد گرفت. نام دیگر کانتینر بارگنج می باشد. این وسیله باعث سهولت در حمل و نقل بین المللی شده است که در حمل و نقل ریلی و راه آهن و همچنین کنوانسیون کوتیف دارای کاربرد فراوانی می باشد. در ادامه ی مطلب با بخش های مختلف کوتیف آشنا خواهید شد. از شما دعوت می کنیم که با شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس همراهی نمایید.
بخش های مختلف کنوانسیون کوتیف
به طور کلی کنوانسیون کوتیف دارای دو بخش CIM و CIV می باشد که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم
بخش CIM
این بخش از کنوانسیون کوتیف با قوانین و مقررات یکپارچه ی مرتبط با قراردادهای حمل و نقل بین المللی راه آهن، کالا و مسائلی مانند تحول و تحویل کالا، تشریفات مربوط به گمرک، اسناد حمل و نقل و دیگر مسولیت های دو طرف حمل و نقل مرتبط است که دارای 4 ضمیمه می باشد.
- جا به جایی کالاهای خطرناک RID
- جا به جایی واگن های ویژه از طریق راه آهن RIP
- حمل و نقل بسته های قدرتمند با راه آهن RIEX
- حمل و نقل کانتینر از طریق راه آهن RICO
بخش CIV
این بخش از کنوانسیون کوتیف با مقررات یکپارچه ی مربوط به قرارداد حمل و نقل بین المللی مسافرین و بار به وسیله ی راه آهن مرتبط است.
اهمیت حمل و نقل ریلی
همان طور که مطلع هستید حمل و نقل ریلی، یکی از به صرفه ترین روش های جا به جایی می باشد. چرا که یک راه آهن دو مسیره می تواند بیش از یک بزرگراه چند بانده ی مسافر و کالا و غیره را حمل و نقل کند. مسیر قطارها از ریل آهن تشکیل شده که مقاصد بسیاری از دنیا را به هم متصل نموده است. منبع انرژی قطار ها در گذشته ذغال سنگ بوده است اما امروزه یا توسط نیروی برق و یا انرژی خورشیدی کار می کنند. در مجامع بین المللی برای انواع حمل و نقل ریلی کنوانسیون هایی مانند کنوانسیون کوتیف و… به امضای کشورهای مختلف رسیده است که هر کدام به موضوع خاصی اشاره می کنند.
کنوانسیون جامع حمل و نقل بین المللی راه آهن به نام کوتیف (COTIF) ۱۹۸۰، کنوانسیون بین المللی حمل و نقل کالا به وسیله ی راه آهن (CIM) ۱۹۶۱، کنوانسیون بین المللی مربوط به حمل و نقل مسافر و توشه به وسیله ی راه آهن (۲۱۷) ۱۹۱۶، کنوانسیون حمل و نقل بین المللی توسط راه آهن (FITOC)، پروتکل اصلاحی کنوانسیون جامع مربوط به حمل و نقل بین المللی با راه آهن۱۹۹۰، پروتکل اصلاحی کنوانسیون حمل و نقل بین المللی (FTTOC) شامل این کنوانسیون ها می باشند. کنوانسیون های مربوطه برای حمل و نقل ریلی بین المللی تشکیل شده است تا کشورهایی که به عضویت آن می رسند از تمام ظرفیت ها و امکانات بین المللی بهرهمند گردند.
با توجه توضیحات قبلی در رابطه با این کنوانسیون می توان نتیجه گرفت که سازگاری با محیط زیست و توسعه ی پایدار، صرفه جویی در مصرف انرژی، کاهش هزینه ها ی موجود، امنیت بیشتر نسبت به سایر روش های حمل و نقل سبب شده است که حمل و نقل ریلی در بین بازرگانان دارای اهمیت بسیار زیادی باشد و دولت ها نیز سیاست های خود را برای تقویت حمل و نقل ریلی در پیش بگیرند.
سوالات متداول
کنوانسیون کوتیف فعالیت خود را در چه مواردی به انجام می رساند؟
کوتیف فعالیت خود را در همکاری و هماهنگی نزدیک با اتحادیه ی اروپا، آژانس خط آهن اتحادیه اروپا، اتحادیه ی بین المللی خط آهن (UIC)، کمیته حمل و نقل خط آهن بین المللی (CIT)، سازمان همکاری خط آهن (OSJD) و سازمان ملل متحد انجام می دهد.
کنوانسیون کوتیف فعالیت خود را در چه مواردی به انجام می رساند؟
کنوانسیون کوتیف دارای دو بخش CIM و CIV می باشد.
چه عواملی سبب شده است که حمل و نقل ریلی در میان افراد دارای اهمیت بسیار زیادی باشد؟
سازگاری با محیط زیست و توسعه ی پایدار، صرفه جویی در مصرف انرژی، کاهش هزینه های موجود، امنیت بیشتر نسبت به سایر روش های حمل و نقل سبب شده است که حمل و نقل ریلی در بین افراد دارای اهمیت بسیار زیادی باشد
جمع بندی
همان طور که مستحضر هستید در این مقاله به موضوعات مختلفی همچون کنوانسیون کوتیف، ضمایم کلی کنوانسیون، تعریف کانتینر، بخش های مختلف کنوانسیون و اهمیت حمل و نقل ریلی پرداخته شد. شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس در امر بارگیری و تخلیه ی کالا ها و محموله ها، می تواند یاری رسان شما همراهان ارجمند باشد. به شما توصیه می کنیم که جهت سفارش و رزرو با کارشناسان ما در تماس باشید و توسط کادر حرفه ای و مجرب و نیز تجهیزات مناسب برای بارگیری و تخلیه بهره مند شوید و از خدمات این شرکت استفاده کنید.