آنچه در این مقاله میخوانید

استعلام هزینه حمل

کریدور چیست (آنچه باید بدانید)

کریدور-چیست-(آنچه-باید-بدانید)

آیا می‌دانستید بیش از 90 درصد تجارت جهانی از طریق حمل‌ونقل انجام می‌شود و کریدورهای بین‌المللی نقشی حیاتی در این جریان عظیم دارند؟

کریدور در حمل‌ونقل بین‌المللی به مسیرهای مشخص و هماهنگ‌شده‌ای اشاره دارد که برای تسهیل جابه‌جایی کالاها و خدمات بین کشورها طراحی شده‌اند. این مسیر از شبکه‌های جاده‌ای، ریلی، دریایی و هوایی تشکیل می‌شوند و با هدف کاهش زمان و هزینه‌های حمل‌ونقل، افزایش امنیت و بهبود کارایی تجارت بین‌المللی ایجاد می‌گردند.

این مطلب از شرکت ققنوس حمل، برای آشنایی بیشتر شما عزیزان با این روش آماده شده است تا با مطالعه آن بتوانید راحت‌تر، سریع‌تر و با هزینه کمتر، کالاها را جابه‌جا کنید؛ بنابراین اگر قصد دارید کارایی کسب‌وکارتان را بهبود ببخشید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

کریدور

معنای کریدور در حمل‌ونقل بین‌المللی

کریدور در حمل‌ونقل بین‌المللی به یک مسیر ویژه و استراتژیک اشاره دارد که به‌منظور تسهیل جابه‌جایی کالا و خدمات میان کشورهای مختلف طراحی شده است. این مسیرها معمولاً شامل شبکه‌ای از جاده‌ها، خطوط راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌ها هستند که به طور هماهنگ برای بهبود کارایی و کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل عمل می‌کنند.

 این مسیر باهدف بهینه‌سازی فرایند حمل‌ونقل و تجارت بین‌المللی ایجاد می‌شوند و به تقویت روابط اقتصادی و تجاری میان کشورها کمک می‌کنند. این مسیرها می‌توانند به کاهش زمان و هزینه‌های ترانزیت، افزایش امنیت و کاهش بار ترافیکی در مناطق مختلف کمک کنند

از سوی دیگر می‌توان گفت که از این مسیر، برای حمل‌ونقل در مسیرهای بزرگ مورداستفاده قرار می‌گیرد و محور جابه‌جایی کالا در سطوح بین‌المللی، ملی و منطقه‌ای محسوب می‌شود. در هر نوع حمل‌ونقل می‌توان از روش‌های مختلف حمل‌ونقل مانند حمل‌ونقل دریایی، حمل‌ونقل ریلی و زمینی با کمترین هزینه و زمان ممکن استفاده کرد.

پس از بررسی معنای کریدور در حمل‌ونقل بین‌المللی، اکنون می‌توانیم به انواع مختلف کریدورها بپردازیم که هر یک باتوجه‌به نیازهای تجاری و جغرافیایی، نقش‌های متفاوتی در بهبود جابه‌جایی کالا و خدمات ایفا می‌کنند. در ادامه ما را همراهی کنید.

انواع کریدور در حمل‌ونقل

کریدور در حمل‌ونقل به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که هر یک برای اهداف خاصی طراحی شده‌اند. در ادامه بیشتر با این کریدورها آشنا می‌شویم.

کریدور تجاری داخلی

از کریدورهای داخلی برای حمل‌ونقل کالا در داخل کشور استفاده می‌شود، در واقع این مسیرها وسایل حمل‌ونقل کالا و بار در داخل کشور را به‌استثنای جاده‌هایی که از آن عبور می‌کنند، پوشش می‌دهند.

این مسیر به بهبود ارتباطات میان مناطق مختلف کشور و تسریع در انتقال کالاهای تولیدی به بازارهای مصرف کمک می‌کنند و آنها نقش کلیدی در تقویت اقتصاد داخلی و کاهش ترافیک در مناطق پرجمعیت دارند.

کریدور تجاری خارجی

برای حمل کالا به خارج از کشور برای صادرات یا واردات از مسیرهای خارجی استفاده می‌شود. این مسیر نقش مهمی در توسعه اقتصاد جهانی دارند. هدف اصلی کریدورهای تجاری خارجی، بهینه‌سازی جریان تجارت بین‌المللی و کاهش هزینه‌ها و زمان حمل‌ونقل است و نقش مهمی در کاهش محدودیت‌های تجاری و تسهیل صادرات و واردات کالاها دارند که به رشد اقتصادی جهانی و توسعه پایدار کمک می‌کند.

کریدورهای ترانزیتی تبادل کالا

کریدورهای ترانزیتی تبادل کالا به مسیرهایی اشاره دارند که برای انتقال کالاها از یک نقطه به نقطه‌ای دیگر، اغلب از طریق کشورهای میان راه، طراحی شده‌اند و نقشی کلیدی در تسهیل تبادل کالا و توسعه اقتصاد جهانی ایفا می‌کنند.

این مسیر از اهمیت بالایی برخوردار هستند، به‌عبارت‌دیگر از این روش برای حمل کالا و مسافر در قالب حمل‌ونقل به کشورهای هم مرز استفاده می‌شود. بسته به نوع فعالیت، استفاده از این نوع مسیرها بسیار گسترده و متداول است.

کریدور بین‌المللی

جاده‌های بین‌المللی گسترده‌ترین نوع مسیرها هستند. در واقع این مسیر یک شبکه جهانی گسترده از مسیرهای حمل‌ونقل بار شامل مسیرهای زمینی، ریلی و دریایی محسوب می‌شود. هدف اصلی این مسیرها ارتقای تجارت داخلی، ترانزیت، بهبود شرایط اقتصادی، تقویت ارتباطات بین‌المللی و ارتقای امنیت کالا است.

حال که با انواع کریدورهای حمل‌ونقل آشنا شدیم، حال به بررسی انواع کریدورهای بین‌المللی در سطح ایران می‌پردازیم که به دلیل موقعیت جغرافیایی استراتژیک کشور، نقش ویژه‌ای در ارتباطات جهانی ایفا می‌کنند.

کریدور های بین المللی

انواع کریدورهای بین‌المللی در سطح ایران  

در ایران، کریدورهای بین‌المللی به‌عنوان مسیرهای استراتژیک برای تسهیل تجارت و حمل‌ونقل کالاها در سطح جهانی اهمیت زیادی دارند. در ادامه این مقاله از شرکت ققنوس حمل به بررسی انواع آنها در سطح بین‌المللی در ایران می‌پردازیم.

کریدور شمال به جنوب ایران

شاید به‌جرئت بتوان گفت این مسیر مهم‌ترین کریدور ایران به آسیای جنوب شرقی است. برنامه‌ریزی و طراحی این کریدور در سال 1379 با مشارکت سه کشور ایران، روسیه و هند انجام شد. اگرچه مسیر شمال به جنوب برای دستیابی به اهداف این سه کشور ایجاد شد. اما همیشه مزایای زیادی برای کشورهای دیگر خواهد داشت.

در واقع ابتدای این مسیر از فنلاند شروع می‌شود و پس از عبور از شرق اروپا و ورود به ایران، به شرق آسیا، خلیج‌فارس و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس ختم می‌شود. این مسیر نقش کلیدی در تسهیل حمل‌ونقل داخلی و بین‌المللی کالاها ایفا می‌کند و به بهبود ارتباطات اقتصادی میان مناطق مختلف کشور کمک می‌کند.

راه شمال به جنوب ایران به‌ویژه برای حمل‌ونقل کالاهای صادراتی و وارداتی به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و آسیای میانه اهمیت دارد و می‌تواند به تقویت روابط تجاری و اقتصادی بین‌المللی ایران کمک نماید. این روش به افزایش کارایی و کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل نیز کمک می‌کند.

کریدور شرق به غرب (جاده ابریشم قدیمی)

کریدور شرق به غرب که به‌عنوان جاده ابریشم قدیمی شناخته می‌شود، یکی از مسیرهای تاریخی و تجاری مهم جهان است که ارتباطات بین شرق و غرب را از طریق جاده‌ها و مسیرهای تجاری برقرار می‌کند. این مسیر مانند جاده ابریشم آسیای مرکزی را به چین و قفقاز، آسیای غربی و دریای مدیترانه از طریق ایران متصل می‌کند. علاوه بر این، این جاده یکی از مهم‌ترین راه‌های حمل‌ونقل در جهان امروز است.

 کریدور جنوبی آسیا

کریدور جنوبی آسیا یک مسیر حمل‌ونقل استراتژیک است که کشورهای جنوب آسیا را به یکدیگر و به بازارهای جهانی متصل می‌کند. این مسیر شامل شبکه‌ای از جاده‌ها، راه‌آهن و بنادر است که به تسهیل جابه‌جایی کالاها و خدمات بین کشورهای جنوب آسیا، مانند هند، پاکستان، بنگلادش، سریلانکا و ایران کمک می‌کند.

این مسیر در واقع یکی از مسیرهای اصلی اتصال آسیا به مدیترانه، عراق و اروپا است. در این میان طراحی و ساخت خط ریلی سراسری در محور اراک – خسروی قابل‌توجه است. این امر باعث بهبود ترافیک به عراق و خود ترکیه خواهد شد. علاوه بر این، نه‌تنها از نظر اقتصادی مزایای زیادی به همراه خواهد داشت، بلکه روابط دو کشور را از نظر سیاسی بهبود می‌بخشد.

کریدور تراسیکا

کریدور تراسیکا (TRACECA) یک مسیر حمل‌ونقل بین‌المللی است که به‌منظور تقویت ارتباطات تجاری بین اروپا، قفقاز و آسیای مرکزی طراحی شده است. این کریدور از اروپا آغاز شده و از طریق دریای سیاه، قفقاز (گرجستان و آذربایجان) و دریای خزر به کشورهای آسیای مرکزی مانند قزاقستان، ازبکستان و ترکمنستان متصل می‌شود.

باید گفت که این کریدور تا حد زیادی راه‌های حمل‌ونقل احتمالی موردنیاز این کشورها را پوشش می‌دهد؛ بنابراین، شامل مناطق قفقاز، دریای سیاه، آسیای مرکزی، دریای خزر و اروپای مرکزی است. خدمات ارائه شده توسط این مسیر در راستای تردد ارتباطی و تجارت بین‌الملل باعث شده است که تردد از این مسیر علاوه بر کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل، باعث کاهش زمان ترانزیت به‌ویژه در اتصال کشورهای آسیای میانه شود.

کریدور آلتید (AH)

کریدور آلتید (Asian Highway یا AH) یک شبکه بین‌المللی از بزرگراه‌هاست که برای بهبود ارتباطات حمل‌ونقلی بین کشورهای آسیایی و اتصال آن‌ها به اروپا طراحی شده است. این پروژه که تحت نظارت سازمان ملل و کمیسیون اقتصادی و اجتماعی آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) شکل‌گرفته، از بیش از ۱۴۰٬۰۰۰ کیلومتر جاده در ۳۲ کشور تشکیل شده است.

کریدور مرکزی این مسیر شامل دریای خزر، بنادر ترکیه، باکو، ترکمنستان و اروپا است. علاوه بر این، مسیر جنوبی شامل ترکمنستان، ایران، ترکیه، بلغارستان و اروپا و مسیر شمالی شامل یک مسیر ترانزیتی و یک مسیر ارتباطی به اروپا از طریق روسیه و قزاقستان خواهد بود.

باتوجه‌به انواع کریدورهای بین‌المللی در سطح ایران، می‌توان نقش این کریدورها در افزایش کارآمدی حمل‌ونقل بین‌المللی را بهتر درک کرد و به تأثیرات مثبت آن‌ها بر تسهیل تجارت جهانی پرداخت. در ادامه این موضوع را با هم بررسی می‌کنیم.

نقش کریدور بر افزایش کارآمدی حمل‌ونقل بین‌المللی

رایج‌ترین استفاده از کریدور حمل‌ونقل شمال – جنوب، ارسال محموله به مناطق مختلف جهان واقع در این مسیر است. هر ساله حجم زیادی محموله در این مسیر به مناطق مختلف حمل می‌شود. کریدورها در حمل‌ونقل بین‌المللی نقش کلیدی در بهبود کارایی و تسهیل تجارت جهانی دارند. مهم‌ترین تأثیرات آنها عبارت‌اند از:

  • بهبود روابط تجاری بین کشورهای آسیایی و اروپایی
  • کوتاه‌کردن طول جاده
  • صرفه‌جویی در هزینه
  • رونق اقتصادی کشور
  • افزایش پایداری محیطی
  • افزایش کیفیت زندگی مردم

آنچه در این مطلب خواندید…

کریدورهای حمل‌ونقل بین‌المللی با ایجاد مسیرهای بهینه و منسجم، نقش مهمی در تسهیل تجارت جهانی و جابه‌جایی کالاها ایفا می‌کنند. این مسیرها با کاهش هزینه‌ها، افزایش امنیت و بهبود زیرساخت‌های حمل‌ونقلی، به کشورها کمک می‌کنند تا به طور مؤثرتر و سریع‌تر به بازارهای بین‌المللی دسترسی پیدا کنند.

 در این میان، شرکت‌هایی مانند ققنوس حمل با ارائه خدمات جامع لجستیک و حمل‌ونقل بین‌المللی، به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهند تا از مزایای کریدورها بهره‌مند شوند. اگر سؤال و یا ابهامی دررابطه‌با این روش جابه‌جایی کالاها دارید، با تیم پشتیبانی ما در میان بگذارید.

سؤالات متداول

کریدور حمل‌ونقل بین‌المللی چیست و چه نقشی در تجارت جهانی دارد؟

 کریدورهای حمل‌ونقل بین‌المللی مسیرهایی هستند که با هدف تسهیل جابه‌جایی کالاها و خدمات بین کشورها طراحی شده‌اند و به بهبود کارایی و کاهش هزینه‌های تجارت جهانی کمک می‌کنند.

چه انواعی از کریدورهای حمل‌ونقل بین‌المللی وجود دارد؟

کریدور حمل‌ونقل بین‌المللی شامل کریدورهای جاده‌ای، ریلی، دریایی و هوایی هستند که هر کدام برای تسهیل نوع خاصی از حمل‌ونقل طراحی شده‌اند.

انواع کریدورهای بین‌المللی در سطح ایران کدام‌اند؟

کریدورهای بین‌المللی ایران شامل، شمال به جنوب، شرق به غرب، جنوبی آسیا، تراسیکا و آلتید می‌شود.

کریدورها در حمل‌ونقل چه نقشی دارند؟

کریدورها در حمل‌ونقل بین‌المللی به کوتاه‌کردن مسیر، صرفه‌جویی در هزینه، رونق اقتصادی، افزایش پایداری محیطی، افزایش کیفیت زندگی و بهبود روابط تجاری کمک می‌کند.

5/5 - (1 امتیاز)
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *