معرفی-ترانشیپ-و-کاربرد-ها-و-مزایای-آن

معرفی ترانشیپ و کاربرد ها و مزایای آن

اشتراک گذاری :

واتساپ
تلگرام

آنچه در این مطلب میخوانید😃

مقدمه

یکی از مهم ترین قسمت های تجارت بین المللی بخش حمل و نقل کالا می باشد. در واقع در این روش اشخاص یا محصولات از یک نقطه به نقطه دیگر جا به جا خواهند شد. امروزه بخش حمل و نقل به یکی از قسمت های پر اهمیت تجارت تبدیل شده است و بیشترین هزینه های تجارت کالا را به خود اختصاص داده است. از راه های نقل و انتقال می توان به ترانشیپ کالا اشاره کرد که در ادامه بیشتر درباره آن توضیح خواهیم داد به طور کلی در این روش بدون این که دوباره کالاها را تخلیه و بارگیری کنند، در کشتی دیگری قرار می دهند و به مقصد ارسال می کنند‌. برای آشنایی بیشتر با این واژه با این مقاله از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس همراه باشید.

ترانشیپ چیست؟

در هنگام نقل و انتقال بار از یک کشور به کشور دیگر، این امکان دارد  محدودیت هایی به وجود بیاید که باعث شود شرایط جا به جایی تغییر کند و دیگر صاحب بار نتواند محموله را مستقیم به کشور مد نظر ارسال کند، بنابراین در این حالت صاحب بار ناچار است که بارش را به یک‌ کشور دیگر ارسال کند و سپس از آن جا بار را به کشور مد نظرش بفرستد که به این روند ترانشیپ کالا گفته می شود. به طور کلی این روند بسیاری از محدودیت ها را دور می زند و جزء ترانزیت کالا می باشد.

شرکت هایی که دارای کشتی ساحلی هستند، با تنظیم یک قرارداد کانتینرها را از بندر جبل علی به دیگر بندرهایی که مقصد نهایی هستند جا به جا می کند. در پی ترانشیپ کالا کشتی هایی که از بندری  قرار است بار از آن جا ارسال شود کانتینر بارگیری کرده اند، پهلو گیری خواهند کرد و سپس توسط ابزار آلات ویژه  انواع کانتینرهای دریایی به کشتی های Feeder انتقال داده می شوند. این روش برای خطوط کشتیرانی تلاش می کند هزینه ها را به حداقل برساند و در حالت کلی به دو دسته داخلی و بین المللی تقسیم می شود که روش بین المللی آن در مناطق گمرکی انجام می شود.

مزایا و معایب استفاده از ترانشیپ

ترانشیپ کالا مزیت های فراوانی دارد که می توان به جلوگیری از قاچاق کالا، کاهش تشریفات ترخیص کالا ، به حداقل رسیدن هزینه ‏های حمل و نقل و موارد مشابه دیگر اشاره کرد. یکی از مهم ترین مزایای این روش حمل و نقل این است که در حین جا به جایی محموله مورد نظر به این روش، می توان مسیر جا به جایی را پیگیری کرد، اما در کنار این مزیت ها معایبی نیز دارد. هر چند که  روشی عالی برای صرفه جویی در هزینه نقل و انتقال بار به حساب می آید ولی زمان زیادی را برای رساندن مرسوله به مقصد لازم دارد. گاهی اوقات  ممکن است بارگیری کالا در یک بندر بیشتر از یک هفته طول بکشد. به همین دلیل این روش تنها برای زمانی مناسب است که هیچ راهی وجود نداشته باشد که کالا به صورت مستقیم به مقصد ارسال شود.

ترانزیت و ترانشیپ چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟

ترانشیپ کالا جزئی از ترانزیت مرسوله به حساب می آید، اما ممکن است این دو اصطلاح به جای یکدیگر به کار روند چون روند هر دو بسیار مشابه هم هستند‌. به طور کلی ترانزیت کالا یعنی جا به جایی کالا از مبدأ به مقصد که تحت نظر اداره گمرک می باشد، اما ترانشیپ به این معناست که بار مورد نظر به عنوان یک مرسوله صادراتی به حساب می آید و زیر نظر اداره گمرک به یک کشور ورود پیدا می کند و سپس از آن جا به عنوان بار صادراتی به مقصد نهایی ارسال می شود.

بنابراین تفاوت بارز این دو اصطلاح در این است که در ترانزیت کالا، وسیله نقلیه تغییری نمی کند و بار از مبدأ تا مقصد در همان وسیله قرار دارد و به طور مستقیم به کشور مورد نظر ارسال خواهد شد، اما در ترانشیپ کالا به دلیل یکسری محدودیت ها وسیله حمل بار در طول مسیر تغییر می کند، در واقع تغییر حامل انجام می شود و دو مقصد برای ارسال کالا در نظر گرفته خواهد شد. با این روش محدودیت هایی که علیه کشور مبدأ به وجود آمده است دور زده خواهد شد و کالا بدون دردسر به مقصد اصلی خواهد رسید.

هدف ترانشیپ چیست؟

هدف از ترانشیپ کالا دور زدن محدودیت هایی است که امکان دارد در طول مسیر ایجاد شود، بنابراین این روش از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری می کند تا بار بدون محدودیت به مقصد اصلی فرستاده شود. به دلیل وجود محدودیت هایی در بعضی از کشورها فرآیند ارسال کالا دچار مشکل می شود، به همین دلیل باید برای رفع این مشکلات به هزینه و زمان توجه نکرد تا با رفع موانع کالاها به مقصد نهایی تحویل داده شوند.

به طور کلی ترانشیپ کالا حمل و نقل بار را تسهیل کرده و علاوه بر صرفه جویی در زمان و هزینه، سبب افزایش سود برای صاحب بار خواهد شد. افرادی که تصمیم دارند از این روش استفاده کنند باید به این نکته توجه داشته باشند که کالایی که ارسال می کنند دارای دو مقصد است. با وصف طولانی بودن مسیر اما برایدور زدن محدودیت ها چاره ای جز این کار نیست. افرادی هم که میخواهند در طول مسیر وسیله حمل و نقل بار خود را عوض کنند می توانند از شیوه ترانشیپ کالا استفاده کنند.

روال کار ترانشیپ چگونه است؟

روال کار ترانشیپ کالا این گونه است که با توجه به تنظیم قرارداد، شرکت هایی که کشتی دارند کانتینر ها را از بندر جبل علی به سمت دیگر بنادر جا به جا می کنند. این کشتی ها در بندری که قرار است کالا در آن ارسال شوند پهلو گیری خواهند کرد و سپس به واسطه ماشین های ویژه کانتینرها را به کشتی های کوچک تر منتقل می کنند. به طور کلی این روش هزینه های مورد نیاز خطوط کشتیرانی را به طور ویژه ای کاهش می دهد وهمچنین با دور زدن  محدودیت ها  کمک می کند تا کالاها به مقصد اصلی برسند.

۵ نکته مهم برای ترانشیپ

  • میزان ترانشیپ کالاهای گوناگون در سطح بین المللی بسیار افزایش پیدا کرده است.
  • همین اقدام سبب شده تا بازرسی های گمرکی و تعرفه های اضافی که برای انتقال بارهای گوناگون باید پرداخت شوند، کاهش پیدا کند و روند حمل و نقل بار با بیشترین سرعت انجام شود.
  •  به عنوان روشی قانونی برای حمل و نقل کالا و مرسوله های تاجران و بازرگانان به حساب می آید. مهم ترین و اصلی ترین هدف از به کار بردن این روش کم کردن هزینه ها و صرفه جویی در قیمت نهایی کالا می باشد.
  •  نسبت به دیگر روش ها به زمان بیشتری لازم دارد زیرا کالاها باید به دو مقصد جا به جا شوند‌
  • یکی از بهترین مزایای ترانشیپ کالاها این است که افراد در حین حمل و نقل مرسوله مورد نظر خود به این شیوه، می توانند بر روی مسیر حمل بار نظارت کنند، در واقع به واسطه ردیابی آنلاین، روند نقل و انتقال مرسوله را کنترل خواهند کرد.

ترانشیپ کالا در چه مواقعی استفاده می شود؟

همان طور که قبلا گفتیم گاهی اوقات ممکن است هنگام نقل و انتقال کالاها مشکلاتی به وجود بیاید که برای رفع آن باید به روش ترانشیپ کالا روی آورد. در واقع این روش زمانی کاربرد دارد که کالاها را نمی توان به طور مستقیم به کشور هدف ارسال کرد بنابراین باید برای برطرف کردن این مشکل بار را اول به یک کشور دیگر فرستاد و از آن کشور مرسوله را به کشور مقصد ارسال کرد. به طور کلی در این روش دو کشور مقصد برای حمل و نقل کالا در نظر گرفته می شود که به آن حمل کالای چند مقصدی نیز گفته می شود ، تا بدون مشکل کالاها به کشور هدف تحویل داده شوند. زمانی هم که صاحب بار بخواهد که در طول مسیر وسیله نقلیه بار تعویض شود (تغییر حامل) باید از این روش بهره ببرد.

سوالات متداول

مفهوم ترانشیپ چیست؟

این روش یک شیوه نقل و انتقال برای ارسال کالا و مرسوله ها از مقصد میانی به مقصد اصلی می باشد در واقع برای حمل بار دو مقصد در نظر گرفته می شود.

چه زمانی از ترانشیپ کالا استفاده می شود؟

به طور معمول در هنگام حمل کالاهای چند مقصدی و تغییر حامل از روش ترانشیپ استفاده می شود، یعنی زمانی که محدودیت هایی برای حمل بار وجود داشته باشد یا صاحب بار بخواهد وسیله نقلیه را تعویض کند از این روش استفاده خواهد کرد.

 استفاده از ترانشیپ چه مزیت هایی دارد؟

این روش مزایایی همچون روان تر شدن انجام ترخیص کالا ، کاهش هزینه ها، جلوگیری از قاچاق کالا را به همراه دارد، هم چنین از دیگر مزیت های آن کنترل کردن بار در طول مسیر می باشد.

چند نوع ترانشیپ کالا وجود دارد؟

به طور کلی این روش به دو نوع ترانشیپ داخلی و ترانشیپ بین المللی دسته بندی شده است که روش بین المللی آن در مناطق گمرکی انجام می شود.

جمع بندی

در انتها شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس به افرادی که تصمیم دارند در هزینه های نقل و انتقال کالای خود صرفه جویی کنند و یا قصد وارد کردن مرسوله ای به کشور دارای محدودیت دارند پیشنهاد می دهد که از روش ترانشیپ کالا استفاده کنند. این روش به نسبت ترانزیت کالا بسیار مشکلات کمتری دارد. این مقاله از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس برای افراد مبتدی ارائه داده شد تا در این زمینه موفق عمل کنند.  در صورت نیاز به هر گونه خدمات در حوزه نقل و انتقال بار همانند حمل بار زمینی و هوایی و خدمات بازرگانی میتوانید با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید.

5/5 - (2 امتیاز)
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *