ترانزیت-کالا-به-چه-منظور-است؟

ترانزیت کالا به چه منظور است؟

اشتراک گذاری :

واتساپ
تلگرام

آنچه در این مطلب میخوانید😃

مقدمه

یکی از روش های نقل و انتقال کالا که مرسوله‌ زیر نظر سازمان گمرک از گمرکی به گمرک دیگر انجام می شود را ترانزیت کالا می گویند. ممکن است بعضی از کشورها قادر به تولید کالایی نباشند، که در این صورت استفاده از کالای ترانزیتی بسیار به صرفه می باشد. به طور کلی مفهوم ترانزیت فرستادن کالا می باشد که در حوزه حمل و نقل از این اصطلاح بسیار استفاده می شود. شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس پیشنهاد می دهد تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید تا شما را بیشتر در زمینه کالای ترانزیتی و هزینه های وابسته به آن راهنمایی کند.

ترانزیت کالا به چه منظور است؟

برای این که نیازهای هر کشور رفع شود، بین کشورها ارتباط وسیع و پیچیده ای برقرار می شود. روش های متنوعی برای جا به جایی کالا با توجه به عواملی همچون اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشورها وجود دارد که این امکان را فراهم کرده مرسوله ها حمل شوند تا نیازهای لازم رفع شود‌. اصطلاح ترانزیت کالا به معنای ارسال کالا است. در واقع کالای ترانزیتی یکی از واژه های پر کاربرد در زمینه حمل و نقل کالا می باشد.

در هر کشور قوانین مخصوصی برای ترانزیت کالا اعمال شده است که از مهم ترین فعالیت های جهانی محسوب می شود.  هزینه کالای ترانزیتی در هر کشور متفاوت است که با توجه به مقررات خود دریافت خواهد کرد. هر کشور روش مخصوصی برای محاسبه دارد. شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس در زمینه ترانزیت کالا نیز فعالیت می کند و خدمات تأثیرگزاری به مشتریان خود ارائه می دهد.

روش های اصلی حمل و نقل کالا

ترانزیت دریایی

ترانزیت کالای دریایی سوابق فراوانی دارد و از گذشته تاکنون نقل و انتقال کالا با این شیوه در بین همه ی کشورها استفاده می شده است‌. واردات و صادرات نفت همانند کالای ترانزیتی در جریان بوده و این شیوه فقط به کالاهای وارداتی و صادراتی مختص نیست. بنابراین همه ی افراد برای ارسال کردن کالا یا تحویل گرفتن آن، حمل اثاثیه به خارج از کشور و … از روش ترانزیت دریایی استفاده خواهند کرد. باید به این نکته توجه داشت که ترانزیت دریایی، مدت زمان زیادی لازم دارد. این روش گزینه مناسبی برای افرادی که زمان برایشان اهمیت دارد نیست.

تزانزیت هوایی

ترانزیت کالا به روش هوایی بسیار رایج بوده و بیشتر مورد استفاده تجار قرار می گیرد. کالای ترانزیتی که بسیار قیمتی و از ارزش بالایی برخوردار است، هم چنین از لحاظ وزنی کم حجم هستند با این شیوه ارسال می شوند. افرادی که نیاز دارند محصولات خود را در کمترین زمان ارسال کنند یا تحویل بگیرند، معمولا از حمل و نقل هوایی استفاده می کنند که نسبت به سایر روش ها پر هزینه تر می باشد.

تزانزیت ریلی

ترانزیت کالا به روش ریلی، نقل و انتقالی است که توسط قطارهای معمولی یا اکسپرس انجام خواهد شد و برای استفاده از این روش نیاز است که بین دو کشور مبدأ و مقصد خطوط ریلی برقرار باشد. بنابراین کشورهایی که از مرز زمینی مشترکی برخوردارند و خطوط ریلی بین آن ها وجود دارد از این شیوه استفاده می کنند. هزینه حمل کالای ترانزیتی به این روش نسبت به دیگر روش های حمل و نقل به صرفه تر می باشد، اما محدودیت هایی نیز دارد که باید به آن توجه داشت و برای همه ی مقاصد مورد نظر تجار قابل استفاده نیست.

ترانزیت ریلی، همان طور که از نام آن می‌توان حدس زد، به وسیله خطوط قطارهای معمولی یا اکسپرس انجام شده و لازمه آن، وجود خطوط ریلی میان دو کشور است. از این رو معمولا میان کشورهایی که  مرز زمینی مشترک وجود دارد و خط های ریلی میان مرز های هر دو کشور برقرار است، از این روش برای ترانزیت استفاده می ‌شود. کشورهای اروپایی هم مرز أکثراً از ترانزیت ریلی، برای جا به‌ جایی کالاهای مختلف، استفاده می‌ کنند. این روش در مقایسه با ترانزیت دریایی و هوایی، بسیار از نظر اقتصادی با صرفه بوده، اما باید محدودیت ‌های احتمالی آن را نیز در نظر داشت و همان طور که گفته شد  برای هر مقصدی، قابل استفاده نخواهد بود.

ترانزیت جاده‌ ای

ترانزیت کالا به روش جاده ای نیز همانند ریلی جزئی از روش حمل و نقل زمینی می باشد که کالای ترانزیتی به وسیله تریلرهای جاده ای جا به جا خواهد شد. این روش برای کشورهایی که مرز زمینی مشترک دارند و یا این که از لحاظ جغرافیایی با یکدیگر فاصله زیادی ندارند کاربرد دارد.

چالش های اصلی در ترانزیت کالا

یکی از چالش های اصلی ترانزیت کالا این است که برای عبور کالای ترانزیتی باید شبکه های ریلی اولویت بندی شوند. بنابراین سازمان های مربوطه باید هماهنگی بیشتری با یک دیگر ایجاد کنند و یک سری از قوانین و مقررات را اصلاح کنند تا کالاها با سرعت بیشتری به مقصد برسند و زمان کمتری را هدر دهند. همچنین لازم است که شبکه های بزرگراهی و آزادراهی تکمیل شوند.

مزایای ترانزیت

برخی از کشورها قادر نیستند که کالاهای متنوع و مورد نیاز خود را تولید کنند به این خاطر به واردات کالاها از کشورهای مختلف روی می آورند، در نتیجه ترانزیت کالا بهترین گزینه برای این کشورها می باشد. کالای ترانزیتی بدون هیچ گونه محدودیتی وارد می شود، فقط لازم است با قوانین و مقررات کشور مبدأ آشنا بود و مطابق قوانین کشور عمل کرد. از مزیت های دیگر کالای ترانزیتی این است که کشور های مختلف با یکدیگر سخت رقابت می کنند و طی این رقابت هر کشوری موفق به دریافت ترانزیت محصول مورد نظر شود، سود بسیار زیادی را تجربه خواهد کرد. بیشتر کشورها هزینه ترانزیت محصول را سودمند می دانند، به همین خاطر در این حوزه فعالیت را شروع می کنند. به طور کلی ترانزیت کالا هم در داخل کشور هم در خارج از ایران انجام می شود.

هزینه ترانزیت کالا

می توان توسط شرکت ترخیص کالا ترانزیت کالا انجام داد و در حالت کلی مفهوم آن نقل و انتقال کالا از یک نقطه به نقطه دیگر می باشد. حقوق و عوارض گمرکی شامل کالای ترانزیتی نمی شود و در نهایت باید این کالاها در کشور فروخته نشوند. برای مطمئن شدن بابت این موضوع اداره گمرک برای عبور دادن محصولات ترانزیتی بیمه نامه را به عنوان ضمانت قرار می دهد تا اگر کالا از مرز کشور خروج پیدا نکرد، اداره گمرک خسارت و حقوق ورودی و دیگر هزینه های لازم را اعلام کند. بیمه نامه به شکل بن های ده میلیونی می باشد که روش محاسبه آن در ترانزیت داخل کشور و خارج از آن تفاوت دارد.

چه زمانی باید از ترانزیت کالا استفاده کنید؟

به طور کلی گاهی اوقات در یک کشور کالاهایی تولید نمی شود، بنابراین کشورها سعی بر این دارند که کالاهای مورد نظر را از سایر کشورها وارد کنند، سر همین موضوع به رقابت می پردازند و هر کشوری که برنده شد سود بالایی را دریافت می کند. همچنین هنگامی که تجار قصد دارند  کالایی را از یک نقطه به نقطه دیگر جا به جا کنند، از ترانزیت کالا استفاده می کنند. این روش برای تاجران و بازرگانان سود بسیار زیادی را در پی دارد، زیرا کالای ترانزیتی بدون محدودیت و با هزینه های کمی جا به جا می شوند.

روش مناسب حمل کالاهای سنگین

ترانزیت کالاهای سنگین‌ باید با روش های مناسب انجام شود تا در هنگام حمل و نقل بار دچار خسارت نشود. وسیله کمر شکن که یک نوع کامیون مخصوص است که از ابزارهای مناسب برای حمل کالای ترانزیتی سنگین و فوق سنگین به حساب می آید. این کامیون انواع مختلفی دارد که بر حسب میزان بار انتخاب می شوند.

  • کمرشکن دو محور: بارهایی را جا به جا می کند که گنجایش آن ها بیست و پنج تن است.
  • کمرشکن سه محور: برای حمل و نقل بارهای شصت تن کاربرد دارد.
  • کمرشکن چهار محور: این نوع از کامیون نیز برای ظرفیت هشتاد تن مناسب است.

حمل کالای ترانزیتی سنگین با بوژی

ترانزیت کالای فوق سنگین نیز توسط ماشین های غول پیکری که بوژی نام دارند انجام می شود. این نوع از کامیون از مقاومت بالایی برخوردار است. از تجهیزات این دستگاه می توان به سیستم پنوماتیک اشاره کرد. به طور کلی این ماشین ها نوعی کمرشکن هستند که از لاستیک‌ های بیشتری برخوردار هستند که بستگی به نوع بار دارد، هرچه بار سنگین تر باشد لاستیک ها نیز بیشتر هستند.

سوالات متداول

ترانزیت کالا به چه معناست؟

جا به جایی کالا از یک گمرک به گمرکی دیگر را ترانزیت کالا می گویند.

سریع ترین روش حمل کالای ترانزیتی کدام است؟

سریع ترین روش حمل و نقل محصولات ترانزیتی، روش ترانزیت هوایی می باشد.

حمل و نقل کالای ترانزیتی به چند روش انجام می شود؟

ترانزیت محصول به روش دریایی، هوایی، زمینی (ریلی و جاده ای) قابل انجام است.

چه مواردی شامل هزینه ترانزیت کالا نمی شود؟

مواردی مانند حقوق و عوارض گمرکی شامل هزینه کالای ترانزیتی نمی شود.

جمع بندی

به طور کلی امروزه ترانزیت کالا و ترخیص آن از مراحل مهم امور تجاری در سطح بین المللی می باشد که لازم است با تجربه کافی انجام شود. کالای ترانزیتی از یک نقطه به نقطه ی دیگر جا به جا می شود که توسط شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس قابل انجام است. اگر در انتخاب شرکت دقت لازم داشته باشید این امتیاز را برای شما خواهد داشت که فرآیند ترانزیت و ترخیص کالا به بهترین نحو انجام شود. شما عزیزان می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس تماس حاصل فرمائید.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *