آنچه در این مقاله میخوانید

استعلام هزینه حمل

هر آنچه که درباره بیجک گمرکی باید بدانید (راهنمای 0 تا 100)

هر-آنچه-که-درباره-بیجک-گمرکی-باید-بدانید-(راهنمای-0-تا-100)

مقدمه

بازرگانانی که مشغول به امر صادرات و واردات هستند با ترخیص کالا به طور کامل آشنا می باشند. ترخیص کالا آخرین مرحله و مهمترین مرحله در امر تجارت است. یکی از مراحلی که برای ترخیص کالا نیاز است، صدور بیجک گمرکی می باشد. امروزه تمامی فرآیندها و تشریفات گمرکی به صورت الکترونیکی انجام می شود. بیجک گمرک را می توانیم همان برگ سبزی بدانیم که در گذشته، در گمرک استفاده می شد. در این مقاله از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس، سعی داریم شما را با این فاکتور و فرآیندی که باید در ترخیص کالا انجام دهید، بیشتر آشنا کنیم. اگر می خواهید بدانید که چه اطلاعاتی در بیجک گمرک درج می شود و همچنین کاربرد آن چیست تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

تعریف بیجک گمرکی

ترخیص کالا مراحل مختلفی دارد که آخرین مرحله آن، اخذ بیجک گمرکی است در اصل این سند شرط خروج کالا از گمرک است که توسط مامور صادرکننده بارنامه در دروازه های بیرونی گمرک صادر می شود. ترخیص کالا از گمرک یک فرآیند بسیار مهم است؛ زیرا باید از زمان ترخیص کالا توسط متصدی حمل و نقل تا رسیدن کالا به انبار فرستنده، این فرآیند انجام شود. کالاها اغلب در حین حمل و نقل توسط نیروی انتظامی بررسی می شوند. پس این سند باید از گمرک تا انبار همراه راننده باشد، تا این بررسی ها به درستی، کامل و به موقع انجام شود. شما می توانید برای انجام فرآیند ترخیص کالا از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس کمک بگیرید.

به طور کلی برای ترخیص کالا از گمرک باید قبض انبار داشته باشید تا تمامی مراحل برای ترخیص کالا  به راحتی و به موقع برایتان انجام شود. برای این کار می توانید با مراجعه به گمرک و دریافت این سند فرآیند ترخیص کالای خود را انجام دهید. بعد از آن در گمرک باید با ارائه مدارک ثابت شود که کالا مال شماست و شما صاحب کالا هستید. در آن زمان  شما می توانید نسبت به ترخیص کالای خود اقدام کنید.

بیجک گمرکی را می توانیم همان کارکرد های برگ سبز گمرک در نظر بگیریم که در داخل فاکتور در واقع نمایش داده می شود. ناگفته نماند این سند، برای حمل و نقل در مرز و بین شهر ها نیز استفاده می شود. همچنین خریداران باید کالا های سفارشی خود را با این سند مهم مقایسه کنند و با خیال راحت نسبت به دریافت کالای سفارشی اقدام کنند.

اطلاعات مندرج در بیجک گمرکی

تا اینجای مقاله  از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس، متوجه شدیم که بیجک گمرکی چیست؟ حال در این بخش می خواهیم به بررسی اطلاعاتی بپردازیم که نیاز است شما حتما داخل این سند مهم درج کنید. به طور کلی اطلاعات درج شده در این سند به دو بخش مختلف تقسیم می شود که هر کدام از این دو بخش ویژگی منحصر به فرد خود را دارد. در ادامه این مقاله از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس این دو بخش را با هم بررسی می کنیم.

بخش اول در داخل این سند، این است که داده ها توسط یک فرد مشخص و معلوم قابل تفسیر نیستند. البته این اطلاعات به شرح زیر است.

  • زمان صدور فاکتور گمرکی
  • گمرک مبدا و مقصد
  • شماره و شرح حامل ها
  • شماره سریال مجوز محصول
  • بارکد محصول

بخش دوم این سند مهم، که یکی از اسناد ترخیص کالا می باشد، اطلاعاتی است که از بارکد قابل خواندن است. البته فقط با تجهیزات تخصصی و مرتبط می توان این اطلاعات را خواند. اطلاعاتی در مورد بارکد گمرک وجود دارد که توسط آژانس های مربوطه قابل مشاهده می باشد. مجریان گمرک و نیروی انتظامی می توانند این بارکد را بخوانند. تمامی اقلام، جزئیات و اقدامات محصول در این بارکد گنجانده شده است. به عنوان مثال، نوع محصول، کشور سازنده محصول، مستندات حمل و نقل محصول و بسیاری جزئیات دیگر در داخل فاکتور درج می شود.

تفاوت قبض انبار با بیجک گمرکی

بیجک گمرکی و قبض انبار از اسناد مهم برای ترخیص کالا از گمرک محسوب می شوند. این دو سند از نظر داده های وارد شده مشابه هستند؛ اما از نظر کاربرد و زمان اجرا تفاوت هایی با هم دارند که در این مقاله از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس این تفاوت ها را با هم بررسی می کنیم.

  • یکی از تفاوت ها این است که قبض انبار گمرکی نوعی سند مالکیت برای صاحب کالا به شمار می رود؛ در واقع صاحب کالا یا نماینده قانونی وی که قصد ترخیص کالا از گمرک را دارد، از مسئول مربوطه در انبار این برگه را دریافت می کند.
  • تفاوت دیگر در این است که بیجک گمرکی را می توان از صاحب کالا یا از نماینده وی دریافت کرد؛ اما این سند تاییدیه دریافت کالا از گمرک است و از نظر تاریخ و محل ترخیص با قبض انبار تفاوت دارد.

کاربرد های بیجک گمرکی

در این قسمت از مقاله شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس می خواهیم کمی بیشتر در مورد استفاده از بیجک گمرکی با شما صحبت کنیم. بیجک گمرک مانند تمامی فرآیند هایی که شما بازرگانان برای ترخیص کالا انجام می دهید، دارای کاربردهای مختلفی است. برای آشنایی بیشتر با کاربردهای این سند مهم ترخیص کالا با کارشناسان ما در تماس باشید. به طور کلی کاربردهای این سند عبارت است از :

  • این سند، دارای پروانه سبز گمرکی بوده و بیشتر در حمل و نقل بین شهری مورد استفاده قرار می گیرد.
  • گسترش استفاده از این سند در سراسر کشور، راننده، تحویل گیرنده، حامل و فروشنده را مجبور کرده است تا اطلاعات و شناخت بهتری از محصول و تمامی محتویات آن داشته باشند.
  • البته توجه داشته باشید که هنگام راه اندازی سامانه انبار جامعه، پس از پرداخت به گمرک کالاهای وارداتی یا صادراتی و دریافت بیجک، برای دریافت شماره کلبه از قبل ارائه شده باید مجدداً به همان سامانه مراجعه کنید.
  • فراموش نکنید که اگر عملیات را به درستی انجام ندهید، امکان صدور بیجک برای کوتاژ بعدی وجود نخواهد داشت. در چنین شرایطی، کالای شما به عنوان قاچاق شناخته می شود و باید تحت کنترل بیشتری قرار گیرد.

سوالات متداول

بیجک گمرک چیست؟

یکی از مراحلی که شما باید برای ترخیص کالا طی کنید و آخرین مرحله نیز می باشد، دریافت بیجک گمرکی است. از این سند فقط می توانید در زمان ترخیص کالا استفاده کنید. همچنین این سند هم برای حمل از مرز و هم در بین شهرها نیز مورد استفاده قرار می گیرد.  برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با این فاکتور می توانید با کارشناسان شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس در تماس باشید.

چه اطلاعاتی باید در بیجک گمرک درج شود؟

اطلاعات درج شده در این سند به دو بخش تقسیم می شود که در بخش اول اطلاعات را یک فرد مشخص نمی تواند تفسیر کند و شامل مشخصات مربوط به صدور فاکتور، شکل ظاهری بار، مقصد، شماره سریال محصول و بارکد می باشد. بخش دوم اطلاعات درج شده شامل تمامی مواردی است که توسط بارکد خوانده می شود و شامل اطلاعاتی از قبیل، نوع محصول، کشور سازنده، اسناد مربوط به حمل بار می باشد.

تفاوت بین قبض انبار و بیجک گمرکی چیست؟

از این دو سند برای اطلاعات مربوط به گمرک مورد استفاده قرار می گیرد؛ اما تفاوت هایی که بین این دو وجود دارد در رابطه این است که قبض انبار گمرکی نوعی سند مالکیت برای صاحب بار به شمار می رود ولی بیجک گمرکی را می توان از صاحب کالا یا از نماینده او تحویل گرفت؛ درواقع نوعی تاییدیه دریافت کالا از گمرک می باشد که به لحاظ تاریخ و محل ترخیص با قبض انبار متفاوت است.

بیجک گمرکی چه کاربردهایی دارد؟

این سند به دلیل دارا بودن پروانه سبز گمرکی بیشتر برای حمل و نقل بین شهری استفاده می شود. همچنین به دلیل استفاده زیاد از این سند، راننده، تحویل گیرنده، فرستنده و حامل مجبور خواهند شد اطلاعات بیشتری از محصول داشته باشند. بنابراین اگر تمام مراحل ترخیص کالا را به درستی انجام دهید، در آخرین مرحله که دریافت بیجک گمرکی می باشد به مشکل بر نخواهید خورد و کالای شما به عنوان کالای قاچاق شناسایی نمی شود.

جمع بندی

در این مقاله از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس، در رابطه با یکی از مراحل ترخیص کالا یعنی دریافت بیجک گمرکی صحبت کردیم. شما بازرگانان باید برای ترخیص کالا علاوه بر این مراحلی که توضیح دادیم، از انجام مراحل دیگری نیز اطلاعات کافی داشته باشید. در این مقاله به طور مفصل در رابطه با این سند ترخیص کالا صحبت کردیم. اما شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با انجام فرآیند های مربوط به گمرک و تشریفات گمرکی با کارشناسان شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس در ارتباط باشید.

شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس با چندین سال سابقه ای که در زمینه حمل و نقل دارد خدمات مختلفی را به شما بازرگانان ارائه می دهد که از جمله این خدمات می توانیم به حمل بار ته لنجی، حمل درب به درب کالا، انجام تشریفات گمرکی، ترخیص کالا و هزینه های حمل و نقل اشاره کنیم. شما همچنین می توانید برای انجام بیجک مربوط به گمرک، راهنمایی های لازم را از کارشناسان ما دریافت کنید.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *