۱۰مورد-از-مهم-ترین-بنادر-دبی-جهت-واردات

۱۰مورد از مهم ترین بنادر دبی جهت واردات

اشتراک گذاری :

واتساپ
تلگرام

آنچه در این مطلب میخوانید😃

مقدمه

یکی از کشورهایی که در حوالی تنگه هرمز قرار گرفته است، کشور امارات متحده عربی می باشد که به روش زمینی در مرزهای خود با کشورهای عمان و عربستان نیز رابطه دارد. کشورهای قطر و بحرین در حوزه خلیج فارس نیز میانه خوبی با این کشور دارند. به دلیل این که این کشور به سمت غرب و حوزه خلیج فارس قرار دارد و یک راه بزرگ دریایی برای تجارت محسوب می شود، بیشتر تاجران ایرانی مهم ترین بنادر امارات را انتخاب می کنند. یکی از این بندرهای مهم، بنادر دبی می باشد؛ از آن جهت بسیار مهم است که شهر دبی پرجمعیت ترین شهر کشور امارات به حساب می آید. برای آشنایی با مهم ترین بنادر دبی جهت واردات کالا، با ادامه مقاله شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس همراه باشید.

مزایای واردات از امارات متحده عربی

مهم ترین بنادر امارات برای واردات کالا از آن جهت بسیار حائز اهمیت است، که تجار ایرانی با انتخاب این مسیرها از هزینه های نقل و انتقال آن ها کاسته می شود، هم چنین فاصله کم بنادر دبی با بازارهای کشور جمهوری اسلامی ایران باعث شده در کمترین زمان ممکن بار به مقصد برسد و در پرداخت هزینه ها صرفه جویی شود. سیستم گمرکی کشور امارات خدمات خوبی ارائه می دهد که سبب شده تاجران در هنگام ترخیص کالا ملزم به پرداخت هزینه نشوند، همین امر دلیل بر کاهش قیمت نهایی کالاها می شود. از دیگر مزیت های واردات از امارات متحده عربی می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • می توان به طور مجدد واردات کالا از شهرهای امارات متحده عربی از جمله شهر دبی به کشور ایران انجام داد.
  • نزدیک بودن کشور امارات با کشور ایران و داشتن مرز دریایی وسیع از دیگر مزیت های بنادر دبی می باشد.
  • بین ایران و امارات پروازهای متعددی انجام می شود که می توان حمل محصولات را به روش هوایی انتخاب کرد.
  • در کشور امارات می توان ترانشیپ کالا و کراس استافینگ انجام داد.

لیست مهم ترین بنادر دبی

بندر خلیفه (AEKHL)

از مهم ترین بنادر امارات و بنادر دبی می توان به بندر خلیفه اشاره کرد. این بندر به عنوان بزرگ ترین بنادر آب های پر عمق دنیا نیز شناخته شده است. بندر خلیفه به بندر فراساحلی تاویله نزدیک است و ساخت آن ممکن است تا سال 2030 میلادی ادامه داشته باشد. این بندر قسمتی از ناحیه صنعتی خلیفه ابوظبی پایتخت کشور امارات می باشد که به شهرهای دبی و ابوظبی خدمت رسانی می کند.  جزیره ای که در این ناحیه صنعتی واقع شده است بیش از چهارصد کیلومتر مربع را فرا گرفته، به همین دلیل سبب نقل و انتقال به روش دریایی از نوع کانتینری برای واردات از شهر دبی شده است.

در حال حاضر بندر خلیفه به کشتی هایی که کانتینر دارند و منحرف شده اند، رسیدگی می کند و هدف آن این است که در بندرگاه زاید عملیات باربری را جایگذاری کند. عملیات ساخت این بندر به پنج فاز دسته بندی شده است که در سال 2012 میلادی بعد از افتتاح کردن بندر فاز اول آن و در سال بعد نیز فاز دوم به راه افتاد و هر کدام در طی سال های 2020 و 2021 تکمیل می شوند که در پی آن گنجایش نقل و انتقال کانتینر ها در بنادر مهم امارات از جمله بنادر دبی دو چندان می شود.

بندر خلیفه با پایانه های ابوظبی، قراردادی سی ساله تنظیم کرده که در طول آن به کشتی های کانتینردار خدمات ارائه می دهند. زمانی که روند ساخت همه ی فازها خاتمه یافت، این بندر می تواند  ۱۵ میلیون TEU جا به جا کند. در واقع این بندر نوعی جزیره غیر طبیعی (مصنوعی) محسوب می شود که به واسطه یک راه عبوری نزدیک به صخره مرجانی راس غنادا توانسته به راه های اصلی وصل شود. بندر خلیفه به اسکله ۷.۴ کیلومتری، ۲۲ اسکله کانتینری، ۶۳ اسکله بار عمومی و ۶ اسکله فله خشک مجهز خواهد شد و خدمات گمرکی، مهاجرتی، بازرسی و امنیتی را دارا می باشد.

بندر مینا زاید (AEMZD)

بندر مینا زاید یکی دیگر از بنادر دبی است که وسعت آن بیست و پنج کیلومتر مربع می باشد. 10 درصد از این مساحت را پایانه های کانتینری قدیمی در بر گرفته است. بعد از این که کانتینرها به طور کامل به بندر خلیفه که از مهم ترین بنادر امارات برای واردات کالا از دبی به ایران به حساب می آیند، انتقال داده شدند؛ پایانه ها نیز از کار افتادند. بندر مینا زاید برای این که در زمان ترانزیت صرفه جویی کند، به همه ی شرکت ها مجوز می دهد که محصولات به طور مستقیم در محیط بندر ذخیره و عرضه شوند.

 بندر مینا زاید ۲۱ اسکله برای رورو، محموله های پروژه، واحدهای دریایی، محموله های عمومی و فرآورده های نفتی را دارا می باشد که هفده اسکله اول گسترش یافته اند تا بتوانند به کشتی های بیشتری خدمت کنند و گنجایش بار را پردازش کنند. کشتی هایی که برای واردات از دبی به مهم ترین بنادر امارات وارد می شوند می توانند به طور مستقیم از انبارهای سوختی که تعرفه کمتری دارند عملیات سوخت گیری انجام دهند.

بندر مصفا (AEAMF)

از دیگر مهم ترین بنادر امارات می توان به بندر مصفا اشاره کرد که پس از بندر مینا زاید به عنوان دومین بندر ابوظبی که قدمت دارد شناخته شده است. این بندر در امتداد کانال مصفا که طول پنجاه و سه کیلومتر دارد، قرار گرفته است. این بندر از بنادر دبی قابلیت کشتیرانی ایجاد کرده که از این راه می توان به صورت مستقیم به حوزه خلیج فارس راه یافت.

منطقه مصفا مه طور معمول منطقه ای صنعتی محسوب می شود، به همین دلیل کمترین امکانات را برای مسافران فراهم می کند. بندر مصفا برای جا به جا کردن کشتی های حمل بار به امکانات پیشرفته مجهز شده است. این بندر توانایی اداره کشتی های باری عمومی، کشتی های فرسوده، فله جامد و کشتی های رورو را دارد. در بندر مصفا انبارهای تجاری بزرگی قرار گرفته است که شرکت های موجود در بندر می‌ توانند برای نگه داشتن و عرضه محصولات آن ها را اجاره کنند. بندر مصفا، جبل علی و بندر خلیفه اولین مسیرهای ارتباطی را أخذ کرده اند که همین امر سبب ایجاد رابطه با عربستان عمان و سایر بنادر برای جا به جایی شده است. در این بندر که مرکز تعلیم دریایی می باشد، به دریانوردان گواهینامه بین المللی اعطا می شود.

بندر جبل علی (AEJEA)

یکی از بزرگترین بنادر دبی که از مهم ترین بنادر امارات نیز محسوب می شود بندر جبل علی می باشد. در سال 1970 میلادی این بندر برای نقل و انتقال های دریایی به روش کانتینری از بندر رشید ساخته شده است. نهمین بندری که در جهان به عنوان شلوغ ترین بندر شناخته شده است همین بندر جبل علی می باشد. این بندر بدون کوچک ترین مشکل به شهر، فرودگاه و دهکده بار هوایی فرودگاه دبی وصل شده است.  گنجایش جا به جایی بار در این بندر ۲۲.۴ میلیون TEU می باشد. بندر جبل علی دارای تقریباً پنج کیلومتر اسکله است که کشتی های صد و پنجاه بندر دیگر خدمات ارائه می دهد‌.

بندر مینا رشید (AEDXB)

از مهم ترین بنادر امارات که هم از نظر باری هم از نظر مسافری شناخته شده است، می توان به بندر مینا رشید اشاره کرد. این بندر از اولین بنادر دبی از نظر تجاری بودن نیز محسوب می شود. این بندر تحت مالکیت و مدیریت DP World می باشد، که در حال حاضر کم کم  به یک بندر مسافربری و کروز در دبی تبدیل شده است. کشتی‌های رورو، روپکس، مسافربری عمومی و کشتی‌های کروز توسط بندر مینا رشید اداره می شوند. در نزدیک بندر مینا رشید درای داکس دبی قرار گرفته شده است.

بندر مینا الحمریه (AEHAM)

از دیگر مهم ترین بنادر امارات می توان بندر مینا الحمریه را نام برد که جزایر دیره واقع در خلیج فارس از آن محافظت می کند. این بندر از مهم ترین بنادر دبی هم از نظر تجاری هم از نظر مسافربری محسوب می شود‌ و در حوالی بندر رشید واقع شده است.

بندر مینا الحمریه وسیع نیست و در جنوب به مرز الوحیده و ابوهیل متصل بوده و از جنوب شرقی نیز با مرز الممزر رابطه دارد. این بندر همانند دیگر بنادر دبی توسط DP World(Dubai Ports World) نظارت می شود و سبب راحت تر شدن رابطه های تجاری بین دبی و کشور های جنوب آسیا و شرق آفریقا سده است. در این بندر کالاهایی همچون مواد غذایی، قطعات یدکی خودرو و مواد دامی و… حمل و نقل می شود. در این بندر یک پروژه در حال توسعه انجام می شود که مشمول اضافه شدن اسکله ای می باشد که اندازه آن دو و نیم کیلومتر در دو فاز است.

بندر فجیره (AEFJR)

از دیگر بنادر دبی می توان به بندر فجیره اشاره کرد‌. این بندر که موج شکن ساحلی دارد و هم چنین دارای شانزده و نیم متر عمق لنگرگاه است از مهم ترین بنادر امارات محسوب می شود. این بندر در نزدیکی تنگه هرمز واقع شده و به عنوان یک‌ بندر چند منظوره شناخته شده است‌. بندر فجیره به مهم ترین نقاط امارات وصل شده است که باعث تسهیل نقل و انتقال به دبی، شارجه، راس الخیمه، ام القوین، ابوظبی و العین می شود. از جمله خدمات اصلی این بندر حمل بار، کانتینر و نفت می باشد، همچنین هدف این بندر رسیدگی به محموله های عمومی، محموله پروژه، محموله فله، فله مرطوب، سوخت و… است.

بندر راس الخیمه (AERKT)

از دیگر بنادر دبی که به عنوان یک بندر مهم تجاری در منطقه شناخته شده است می توان بندر راس الخیمه را نام برد. این بندر بنادر کوچکی همچون بندر مینا صقر و مینا الجزیره و بندر RAK را شامل می شود که بسیار مدرن و از مهم ترین بنادر امارات به شمار می آیند. بندر RAK  پایانه‌های مسافربری و کروز را دارا می باشد که سبب تأمین قسمت وسیعی از گردشگری منطقه شده است. بندر مینا صقر نیز برای نقل و انتقال و واردات کالا از دبی بسیار مناسب است.

بندر خورالفکان (AEKLF)

از مهم ترین بنادر امارات که در سواحل اقیانوس هند واقع شده است، بندر خورالفکان می باشد که به عنوان مرکز باربری موجود در منطقه شناخته شده است. فاصله این بندر با دبی و ابوظبی نسبت به دیگر بنادر دبی سه ساعت می باشد که به تنگه هرمز نزدیکی دارد. از مهم ترین بندرگاه های نقل و انتقال در کل دنیا می توان به بندر خور الفکان اشاره کرد. بیشتر حمل و نقل های این بندر به صورت کانتینری انجام می شود که به مناطق شارجه خدمات ارائه می دهد. شش اسکله در این بندر قرار گرفته است که وسعت آن دو کیلومتر می باشد و لنگرگاه آن دارای عمقی به اندازه شانزده متر است. ترمینال کانتینری خورالفکان که به KCT شهرت دارد، گنجایش  ذخیره سازی ۴۵۰۰۰ TEU را دارا می باشد.

در این بندر بیست جرثقیل کانتینری قرار جای گرفته تا هنگام ورود کشتی ها آمادگی خدمت رسانی داشته باشند. به طور کلی در این بندر ۲۶ جرثقیل دروازه ای، ۳۰ کانتینر هندلر و ۱۱۶ تراکتور پایانه قرار گرفته شده است.

بندر خالد (AEKHL)

بندر خالد نیز از مهم ترین بنادر امارات محسوب می شود که برای نقل و انتقال بارهای  عمومی، خشک، مایع، فله و کانتینر به وجود آمده است. این بندر مانند دیگر بنادر دبی (حمریه و خور فکان)‌ توسط اداره گمرک دریایی و بنادر اداره می شود که شامل سردخانه ‌ها، مناطق ذخیره سازی کشتی‌ های دریایی، مناطق نگهداری محموله های فله و… است. این بندر بسیار مهم یک انبار کانتینر داخلی دارد که به ICD نیز معروف است و خود را به دیگر نقاط شارجه وصل کرده است.

جمع بندی

بنادر دبی از مهم ترین بنادر امارات برای صادرات کالا و نقل و انتقال آن می باشد. استفاده از این بنادر مهم مزیت های فراوانی برای تاجران ایرانی به همراه دارد که همه ی تجار را به سمت استفاده از این مناطق سوق می دهد. از مزیت های آن می توان به صرفه جویی در زمان و هزینه اشاره کرد. از بهترین خدمات شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس حمل کالا از کشور چین به دبی و سپس ارسال به کشور ایران می باشد. همراهان گرامی می توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس در تماس باشند.

مهم ترین بنادر دبی برای واردات کالا کدامند؟

بندر خلیفه، بندر مینا زاید، بندر مصفا، بندر جبل علی، بندر مینا رشید، بندر مینا الحمریه، بندر فجیره، بندر رأس الخیمه، بندر خور الفکان و بندر خالد از مهم ترین بنادر امارات می باشند.

واردات کالا از بنادر دبی چه مزایایی دارد؟

از مزیت های بنادر امارات می توان به صرفه جویی در زمان و هزینه، نزدیکی به بنادر ایران، ترانشیپ کالا و کراس استافینگ اشاره کرد.

بندر خلیفه به چند فاز تقسیم شده است؟

این بندر به پنج فاز تقسیم شده که فاز اول و دوم آن در سال های 2012 و 2013 میلادی راه اندازی شده است.

مهم ترین بنادر امارات که قدمت فراوانی دارند کدامند؟

بندر مینا زاید و بندر مصفا از قدیمی ترین بنادر دبی محسوب می شوند.

5/5 - (1 امتیاز)
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *