ارزیابی گمرکی

ارزیابی گمرکی + اهداف و مهمترین وظایف ارزیاب گمرک

اشتراک گذاری :

واتساپ
تلگرام

آنچه در این مطلب میخوانید😃

ارزیابی گمرکی، یکی از مهمترین مفاهیم در تجارت بین المللی است که هر تاجری باید بداند. ارزیابی در گمرکی، فرآیندی است که طی آن کالاهای وارداتی یا صادراتی از نظر محتوا، اصالت و غیره بررسی می شوند و این بررسی قبل از ورود و خروج کالا از کشور انجام می شود. قوانین و مقررات گمرکی ممکن است بسته به کشور متفاوت باشد. به همین دلیل، برای هر تاجری بسیار مهم است که فرآیند را به طور کامل درک کند و بداند چرا کالاها باید در گمرک ارزیابی شوند.

در این مقاله از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس، به درک کامل این مفهوم می پردازیم و به بررسی وظایف ارزیاب گمرکی و مراحل آن می پردازیم. با ما همراه باشید.

تعریف ارزیابی گمرکی
تعریف ارزیابی گمرکی

منظور از ارزیابی گمرکی چیست؟

ممکن است این سوال پیش بیاید که هدف از ارزیابی گمرک چیست و چرا باید کالا از فیلتر گمرک عبور کند؟ ارزیابی گمرکی، به ارزش گذاری کالا و اطلاعات مربوط به آن توسط مقامات گمرکی هنگام واردات یا صادرات کالا اشاره دارد. این فرآیند، برای تأیید اطلاعات در مورد کالاها، تعیین مالیات و عوارض، اعمال محدودیت ها و قوانین گمرکی و اجرای قوانین و مقررات مربوطه انجام می شود. ارزیابی در گمرکی، شامل بررسی اسناد و مدارک مرتبط با کالا از قبیل فاکتورها، بارنامه ها، گواهی ها، مجوزها و سایر اسناد مربوطه می باشد.

 ارزش گذاری گمرکی، در زمینه تجارت بین المللی از اهمیت بالایی برخوردار است و به عنوان مبنایی برای اطمینان از رعایت قوانین و مقررات گمرکی عمل می کند. از آنجایی که قوانین گمرکی و فرآیند ارزیابی در گمرکی، برای بسیاری از سرمایه گذاران و بازرگانان بسیار مهم است، این مقاله از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس را به طور اختصاصی در این زمینه تهیه کرده ایم.

فرآیند ارزیابی گمرکی چگونه است؟

ارزش گذاری گمرکی، فرآیندی کامل و دقیق است که در آن اطلاعات و اسناد مربوط به کالا از جمله فاکتورها، بارنامه ها، گواهی ها، مجوزها و سایر اسناد به طور کامل بررسی می شود. در برخی موارد بسته ها باز شده و ظاهر فیزیکی کالا بررسی می شود تا از مطابقت کالاهای مورد نظر با اسناد و مدارک ارائه شده توسط تامین کننده یا تامین کننده اطمینان حاصل شود. پس از تعیین مسیر ارزیابی گمرکی، فرآیند زیر برای ارزش گذاری گمرکی انجام می شود:

  • معاینه فیزیکی محصول مورد نظر
  • بازرسی کاملا و دقیق محصول
  • نمونه برداری و بازرسی کالا در صورت امکان
  • اسناد را با اطلاعیه های محصول مورد نظر مطابقت دهید
  • در برخی موارد، ارزیابی یک محصول نیاز به دستگاه اشعه ایکس دارد.

ارزیابان، باید محصول را به گونه ای توصیف و مستند کنند که نظرات مناسب شامل کلیه شرایط و ویژگی های محصول باشد. اطلاعاتی مانند نوع محصول، برند، مدل، شماره فنی، عملکرد، ظرفیت، کارایی و کارایی، کشور سازنده، ابعاد و وزن هر عدد، تعداد بسته بندی در یک بسته، تعداد محصولات در هر بسته، وزن خالص و کل  و سایر مشخصات مربوطه در ثبت ارزیابی درج شود.

فرآیند ارزیابی گمرکی
فرآیند ارزیابی گمرکی

مراحل ارزیابی گمرکی

پس از اظهار کالا و تحویل اظهارنامه و مدارک به گمرک، کالا برای بررسی و ارزیابی مجدد وارد یکی از خطوط سبز، زرد یا قرمز گمرکی می شود. مسیرهای قیمت گذاری گمرکی، با توجه به نوع کالا، سابقه صاحب کالا و عوامل دیگر تعیین می شود برای ارزیابی گمرکی، می توانید از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس کمک بگیرید. جهت کسب اطلاعات بیشتر، با کارشناسان ما در تماس باشید. مراحل ارزیابی پس از تعیین مسیر به شرح زیر می باشد:

ارزیابی اولیه

در کنترل اسناد و مدارک، کارشناسان گمرک صحت و انطباق اسناد و مدارک ارائه شده را با قوانین نظارتی بررسی می کنند. همچنین، تطابق مشخصات ظاهری کالا با اطلاعات مندرج در اظهارنامه و اسناد مورد بررسی قرار می گیرد.

بررسی تخصصی

در صورت نیاز، کالا توسط کارشناسان گمرک بازرسی و نمونه برداری انجام می شود،  قیمت کالا و ارزش کالا طبق قوانین و مقررات با روش های مختلف از جمله توزین کالا تعیین می شود و صحت حساب مالیاتی و گمرکی و مطابقت آن با قانون مجددا بررسی می شود.

تصمیم نهایی

در صورت عدم مغایرت و موافقت ارزیاب، مجوز ترخیص صادر می شود و صاحب کالا، می تواند کالای خود را ترخیص کند. در صورت مغایرت یا ناقص بودن اطلاعات، ممکن است کالا از مسیرهای جایگزین مانند جاده سرخ ارسال و یا برای بررسی بیشتر به مرجع ذیصلاح ارجاع شود.

اهداف ارزیابی گمرکی
اهداف ارزیابی گمرکی

اهداف اصلی ارزیابی گمرکی

 با توجه به مطالبی که تا اینجای مقاله گفتیم، لازم به ذکر است که تعیین ارزش گمرکی تنها به بررسی اطلاعات و ظاهر کالا ختم نمی شود، بلکه در این فرآیند، ارزش کالا نیز با روش های مختلف تعیین می شود. به عبارت دیگر، ارزیاب گمرک ارزش واقعی کالا را تعیین می کند تا حقوق و عوارض گمرکی به درستی محاسبه شود. ارزیابی گمرکی، دارای اهداف مشخص و معینی می باشد که در ادامه این مقاله از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس اصلی ترین اهداف ارزیابی را به شما معرفی می کنیم.

  • بررسی صحت اطلاعات مربوط به دارایی ها و اسناد مربوطه
  • تعیین ارزش گمرکی کالا و محاسبه حقوق و عوارض گمرکی
  • بررسی هزینه گمرکی
  • حصول اطمینان از انطباق کالا با قوانین و مقررات گمرکی، از جمله محدودیت ها و ممنوعیت های واردات یا صادرات
  • رعایت قوانین و مقررات گمرکی کشور در خصوص صادرات و واردات
  • محاسبه ارزش واقعی کالا را برای محاسبه حقوق و عوارض گمرکی
  • اجرای تحریم ها و قوانین گمرکی برای جلوگیری از قاچاق و ورود و خروج کالاهای غیرمجاز
  • حفظ بهداشت و ایمنی عمومی را و جلوگیری از ورود محصولات مضر و ناسالم

مهمترین وظایف ارزیاب گمرک

قبل از اینکه بخواهیم در این قسمت به مهمترین وظایف ارزیاب گمرک در ارزیابی گمرکی بپردازیم، بهتر است تعریفی از ارزیاب گمرک داشته باشیم. بازرس و یا ارزیاب گمرک، فردی است که به قوانین گمرکی و گمرکی مسلط است. چنین شخصی، مسئولیت بررسی و ارزش گذاری محموله ها را در زمان ترخیص کالا از گمرک بر عهده دارد و باید بسیار مراقب باشد. اما مهمترین وظایف ارزیابی گمرک عبارت است از:

بررسی دقیق ظاهر کالا  اولین مرحله ارزیابی دقیق، تطبیق تعداد قطعات، ابعاد و کاراکترهای کالا با موارد مندرج در اظهارنامه و سایر مدارک است. در صورت مشاهده مغایرت، گزارش کامل تهیه و به مراجع ذیربط ارائه می شود.
بررسی محتویات بسته  ارزیاب گمرک، بسته را باز کرده و با تطبیق محتویات با اظهارنامه و سایر مدارک از صحت اطلاعات داده شده اطمینان حاصل می کند.
نمونه برداری پایهدر مواردی که امکان نمونه برداری وجود دارد، ارزیاب گمرک بر اساس ضوابط و دستورالعمل از کالا نمونه برداری کرده و نتایج را به اسناد و اظهارنامه ها پیوست می کند.
تأیید و انطباق محتواارزیاب، محتوای اظهارنامه و سایر اسناد را به دقت بررسی می کند و از صحت آنها اطمینان می یابد.
کنترل حسابهاحسابها برای تعیین عوارض و مالیات توسط ارزیابان گمرک به دقت بررسی می شوند.
تضمین منابع مناسبمجموعه کامل خدمات و فعالیت های فرهنگی تضمین کننده حقوق دولت و مردم است. بازرس گمرک، از پرداخت کامل عوارض تحت نظارت دقیق اطمینان حاصل می کند.
رعایت دقیق قوانین مالیاتی  رعایت قوانین و مقررات مالیاتی، مهمترین وظیفه یک ارزیاب مالیاتی است. این امر نظم و انضباط را در فرآیند تسویه تضمین می کند.
تهیه گزارش مغایرت  در صورت وجود مغایرت بین کالای اظهار شده و ارزیابی شده، کارشناس گمرک گزارش کاملی از مغایرت تهیه و به مرجع ذیصلاح ارائه می کند.
توقیف کالای ممنوعه و مجازدر صورت کشف کالای ممنوعه و غیرمجاز، پروتکل توقیف توسط کارشناس گمرک صادر می شود.
تنظیم صورتجلسه کشف کالای قاچاقدر صورت کشف قاچاق، ارزیاب گمرک با تنظیم صورتجلسه مقدماتی مراحل قانونی را تنظیم می کند.
وظایف ارزیاب گمرک
وظایف ارزیاب گمرک

جمع بندی

در این مقاله به معرفی ارزیابی گمرکی، که یکی از مفاهیم مهم در ترخیص کالا از گمرک می باشد پرداخته و روش ارزش گذاری گمرکی و همچنین وظایف ارزیاب گمرک را بررسی کردیم. ارزیابی در گمرکی یکی از مهمترین مراحل در گمرک است. واضح است که آگاهی از فرآیند گمرکی، برای هر بازرگانی از اهمیت بالایی برخوردار است. این دانش به آنها کمک می کند تا در فرآیند ترخیص کالا و هزینه های ترخیص کالا با سرعت و دقت بیشتری عمل کنند و در هنگام ترخیص کالا دچار مشکل نشوند.

برای ارزیابی در گمرکی، می توانید از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس که در زمینه ترخیص کالا و انجام تشریفات گمرکی خدماتی را به شما ارائه می دهد، راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

سوالات متداول

ارزیابی گمرکی چیست؟

 ارزیابی در گمرکی به فرآیندی گفته می شود که برای تایید اطلاعات مربوط به کالاها، تعیین مالیات، تعیین عوارض، اعمال محدودیت ها، اجرای قوانین و مقررات انجام می شود. این فرآیند شامل بررسی اسناد و مداک می باشد.

ارزیابی گمرکی شامل چه مراحلی می شود؟

در ارزیابی به ترتیب باید مراحل ارزیابی اولیه و بررسی تخصصی انجام شود و در نهایت تصمیم نهایی توسط کارشناسان گرفته خواهد شد.

اصلی ترین اهداف ارزیابی گمرکی کدام اند؟

هدف از ارزیابی بررسی صحت اطلاعات، بررسی هزینه گمرکی، تعیین ارزش کالا، اطمینان از انطباق کالا با قوانین و مقررات، رعایت قوانین و مقررات، محاسبه ارزش کالا، حفظ بهداشت و ایمنی و همچنین اجرای قوانین برای جلوگیری از تخلفات می باشد.

ارزیابی گمرک چه وظایفی را بر عهده دارد؟

از وظایف ارزیابی گمرک می توانیم به بررسی دقیق ظاهر کالا، بررسی محتوای بسته، نمونه برداری، تایید و انطباق، کنترل حسابها، تضمین منابع، رعایت قوانین مالیاتی، تهیه گزارش مغایرت، توقیف کالاهای ممنوعه و تنظیم صورتجلسه برای کالاهای قاچاق اشاره کنیم.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *