وقتی به سفر میرویم، اغلب به دنبال تجربههای جدید، فرهنگهای متفاوت و شاید کمی خریدهای منحصربهفرد هستیم. اما تابهحال فکر کردهاید که کالاهایی که از سفر با خود میآورید، علاوه بر خاطره، چه تأثیراتی میتوانند داشته باشند؟ از سوغاتیهای کوچک و صنایعدستی گرفته تا تکنولوژیهای پیشرفته و کالاهای لوکس؛ هر یک از این کالاها داستانی دارند و البته، قوانینی که به دنبالش میآید.
اگر میخواهید بدانید کالای مسافری چیست؟ در این مقاله، شما را به سفری در دنیای کالاهای مسافری میبریم؛ از قوانین و محدودیتها گرفته تا ترفندهایی برای انتخاب هوشمندانه کالاها، و راهکارهایی که باعث میشود سفرتان بیدردسرتر باشد. اگر قصد دارید از سفر بعدیتان بهترین یادگاریها را به خانه بیاورید و از مسائل گمرکی هم دور بمانید، تا انتها ما را همراهی کنید.
کالای مسافری چیست؟
در پاسخ به سؤال کالای مسافری چیست؟ کالای مسافری به اقلامی اطلاق میشود که مسافران در طول سفرهای خود به همراه دارند. این کالاها میتوانند شامل وسایل شخصی، تجهیزات سفر، و اشیای ضروری باشند که برای راحتی و آسایش در طول سفر موردنیاز هستند. به طور معمول، کالاهای مسافری شامل لباس، لوازم بهداشتی، تجهیزات الکترونیکی، و مواد غذایی است که مسافران برای مدتزمان سفر به همراه میآورند.
آشنایی با قوانین و مقررات مربوط به کالاهای مسافری میتواند به مسافران کمک کند تا تجربه سفر خود را بدون مشکل و با آرامش خاطر سپری کنند. در ادامه این مقاله از شرکت حملونقل بینالمللی ققنوس حمل قوانین مهمی که باید برای کالاهای مسافری بدانید را به شما معرفی میکنیم.
اکنون که با مفهوم کالای مسافری آشنا شدید، بهتر است نگاهی به قوانین و مقررات مهم در این زمینه بیندازیم تا با حقوق و مسئولیتهای خود بهعنوان مسافر آشنا شوید.
قوانین مهم کالای مسافری که باید بدانید
حال که متوجه شدیم کالای مسافری چیست؟ هنگام سفر، آشنایی با قوانین مربوط به کالاهای مسافری میتواند از بروز مشکلات و عواقب ناخواسته جلوگیری کند. برخی از مهمترین قوانین کالای مسافری عبارت است از:
- تجهیزات شخصی مسافر یا وسایل موردنیاز مسافر برای استفاده شخصی در طول سفر. معافیت مالیاتی شامل میشود؛ اما اگر کالا تجاری باشد باید مالیات پرداخت شود. اگر مسافری کالای خود را بدون گزارش مخفی کند و توسط مأموران گمرک کشف شود، کالای قاچاق محسوب میشود.
- کالاهای مسافری تا سقف 80 دلار (در سال) از مالیات واردات معاف می شوند. اگر کالای مسافری ماهیت تجاری نداشته باشد پس از انجام تشریفات اقتصادی از گمرک ترخیص می شود و در صورتی که جنبه تجاری داشته باشد، معافیت از تشریفات منوط به رعایت قوانین و کار به معنای کالایی خواهد بود.
- مسافرانی که مقیم ایران نیستند، میتوانند با رعایت مقررات مربوطه، وسایل نقلیه شخصی خود را طبق روال ورود موقت وارد کشور کنند. ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز درصورتیکه حداقل سه ماه قبل در خارج از ایران اقامت داشته باشند میتوانند از مفاد این ماده بهرهمند شوند.
حال که با قوانین مربوط به کالای مسافری آشنا شدید، بیایید ببینیم چه کالاهایی بهعنوان کالای مسافری مجاز شناخته میشوند.
چه کالاهایی بهعنوان کالای مسافری مجاز هستند؟
ممکن است این سؤال در ذهن شما ایجاد شده باشد که کالای مسافری چیست؟ و چه کالاهایی برای حمل بار مجاز هستند؟ تا اینجای مقاله تعریفی از کالای مسافری را به شما عزیزان ارائه دادیم. در این بخش به بررسی کالاهای مسافری مجاز میپردازیم.
به استناد ماده یکصد و سی و هشتم آییننامه اجرایی قانون امور گمرکی مسافری که برای ورود کالاهای حمل مسافر وضع شده است. درصورتیکه شخصی (چه ایرانی و چه خارجی) بخواهد وارد کشور شود، حق نگهداری و ترخیص بار خود را دارد، مشروط بر اینکه بار مسافر غیرتجاری باشد. حال در اینجا ممکن است سؤال برایتان پیش بیاید که چه کالاهایی بهعنوان کالای مسافری مجاز هستند؟ در ادامه فهرست کاملی از کالاهای مجاز بهعنوان کالای مسافری را در اختیارتان قرار میدهیم.
- فرش ماشینی
- گل مصنوعی
- تجهیزات ورزشی
- دوچرخه
- لوازم آرایشی
- لباس
- چمدان و کیف
- لباس مجلسی یا راحتی
- غذای بدون الکل
- کفش
- لوازم جانبی کامپیوتر
- لوازمالتحریر
- ظروف آشپزخانه
- جواهرات بدلی طلا و نقره
در کنار کالاهای مجاز، آشنایی با فهرست کالاهای غیرمجاز نیز ضروری است تا از حمل اقلامی که ممکن است مشکلات قانونی ایجاد کنند، خودداری کنید.
کالاهای مسافری غیرمجاز؛ چه چیزهایی نباید همراه داشته باشید؟
اما در مورد کالاهای ممنوعه باید گفت که واردات تعدادی کالا با هر شکل، وزن و مقدار به ایران ممنوع است. در این قسمت لیستی از اقلامی که مسافران از آوردن آنها به ایران منع میشوند را ارائه میدهیم:
- همه سلاحهای سردوگرم
- هر نوع مواد منفجره یا قابلاشتعال
- مطالبی که محتوای آنها مخالف شئون اسلامی یا ملی باشد
- عکس و فیلم علیه اسلام و امور ملی
- آثار باستانی باهویت فرهنگی (میراث ملی و فرهنگی)
- نوشیدنیهای الکلی
- رومالی و ابزارهای پیشبینی
- ابزارهای شرطبندی
و هر نوع محصول دیگری که با قوانین جمهوری اسلامی ایران مغایرت داشته باشد. اگر می خواهید بدانید کالای مسافری چیست؟ و چه کالاهای دیگری در دسته کالاهای مجاز و غیرمجاز قرار می گیرند،با کارشناسان ما در شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس تماس بگیرید.
خلاصهای از مطالب این مقاله درباره کالای مسافری
حال که به پایان این مطلب از شرکت حملونقل بینالمللی ققنوس حمل رسیدیم، با قوانین، محدودیتها و ترفندهای لازم برای خرید و حمل کالاهای مسافری آشنا شدید و فهمیدید که کالای مسافری چیست؟ میتوانید با خیالی آسودهتر از سفرهای خود بهترین سوغاتیها را به خانه بیاورید. اما اگر حجم خریدتان بیشتر از آن است که در بار بگنجد یا نمیخواهید دغدغه گمرک و حملونقل را داشته باشید، ققنوس همراه شماست.
خدمات ققنوس، با سابقهای مطمئن در حملونقل بینالمللی، کالاهای شما را از هر نقطه از جهان به دستتان میرساند. از پیگیری لحظهبهلحظه مرسوله تا رعایت تمامی قوانین گمرکی، تیم ققنوس در هر گام کنار شماست. پس بهجای نگرانی، خریدهایتان را به ققنوس بسپارید و سفری بیدغدغه را تجربه کنید!
سؤالات متداول
کالای مسافری چیست؟
کالاهای مسافری کالاهایی هستند که برای راحتی در طول سفر، مسافران به آن نیاز دارند. این کالاها شامل وسایل شخصی، لوازم بهداشتی و… است.
در چه صورتی کالاهای مسافری از مالیات واردات معاف میشوند؟
کالاهای مسافری تا سقف 80 دلار از مالیات واردات معاف هستند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در شرکت حمل ونقل بین المللی ققنوس حمل تماس بگیرید.
کالاهای مجاز برای حمل بار مسافری کداماند؟
برای حمل بار مسافری میتوانید کالاهایی مانند، فرش ماشینی، گل مصنوعی، تجهیزات ورزشی، دوچرخه، لوازم آرایشی، لباس، لوازم کامپیوتری و لوازمتحریر و…. را حمل کنید.
چه کالاهایی برای حمل بار مسافری ممنوع هستند؟
هرگونه کالایی که مغایر با قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد، همانند مشروبات الکلی، ابزارهای شرطبندی، انواع سلاح سردوگرم و… ممنوع است.