آشنایی-کامل-با-کراس-استافینگ-و-مراحل-آن

آشنایی کامل با کراس استافینگ و مراحل آن

اشتراک گذاری :

واتساپ
تلگرام

حمل گروپاژ از چین | مزایا، معایب و مهمترین نکات حمل

EFS در کشتیرانی / 0 تا 100 آنچه که باید بدانید

کشتی چارتری | بیان شرایط و ویژگی های کشتی چارتری

حمل بار با واگن مسقف + مشخصات فنی و نحوه حمل بار

نحوه محاسبه نرخ کرایه حمل دریایی چگونه است؟ (راهنمای کامل)

حمل کالا از بندر شیامن + مزایا و معایب حمل بار از بندر شیامن

واردات کالا از روسیه / مراحل، روش ها و مهمترین نکات

کلوزبندی بیمه باربری چیست؟ ( راهنمای 0 تا 100)

هزینه lss در حمل دریایی | راهکارهای کاهش هزینه lss

ارزیابی گمرکی + اهداف و مهمترین وظایف ارزیاب گمرک

حمل بار فله از چین / انواع بار فله در حمل و نقل دریایی از چین

مهمترین بنادر تجاری چین | دلایل اهمیت بنادر تجاری چین

حمل بار از بندر تایچنگ / مراحل حمل، روش ها و امکانات تایچنگ

حمل هوایی باتری چگونه انجام می شود؟ (راهنمای کامل)

ترانزیت فرودگاهی + تفاوت پرواز ترانزیتی، مستقیم و بدون توقف

شماره پلمپ کانتینر + انواع رنگ در پلمپ کانتینر و کاربرد آنها

ارسال بار از آفریقا | بهترین روش ارسال کدام است؟

بزرگترین بنادر کانتینری جهان (معرفی 10 مورد از مهمترین بنادر)

تفاوت لجستیک و زنجیره تامین | 0 تا 100 آنچه که باید بدانید

آشنایی با انواع بوژی کش + کاربرد آن ها در صنعت حمل و نقل

اظهارنامه اجمالی در گمرک + تفاوت آن با مانیفست

مشاور بازرگانی کیست + اهمیت آن در کسب و کارهای بین المللی

وزن خالص و ناخالص کالا + تفاوت ها و تاثیر وزن کالا بر ترخیص آن

ممنوعیت های پست درب به درب + مهم ترین نکات و قوانین

VGM در حمل و نقل + نحوه محاسبه تاییدیه وزن کانتینر

معرفی بهترین تنگه های بین المللی جهان ( راهنمای 0 تا 100)

وزن حجمی بار هوایی | اهمیت محاسبه آن در حمل و نقل

ترخیص کار گمرک کیست؟ ( چرا به آن نیاز دارید)

حمل بار با جامبوبگ چگونه انجام می شود؟ (راهنمای کامل)

انوانتر در گمرک؛ راهنمای کامل جهت موفقیت در تجارت

آنچه در این مطلب میخوانید😃

مقدمه

در حوزه تجارت واردات و صادرات کالا بیشتر از روش نقل و انتقال دریایی استفاده می شود. راه های گوناگونی برای حمل و نقل کالا از طریق دریا به کار برده می شود. از این روش ها می توان به روش کراس استافینگ ( Cross Stuffing) اشاره کرد. در این مقاله از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس دلایل استفاده از این روش دریایی را مورد بررسی قرار می دهیم.

همچنین مزایا و معایب آن را به طور کامل برای تجار گرامی شرح خواهیم داد و هزینه های مربوط به این روش و نکات مربوط به آن را بیان می کنیم با ما همراه باشید.

کراس استافینگ چیست؟

به طور کلی اصطلاح کراس استافینگ بر گرفته از دو واژه کراس (Cross) و فعل استاف (Stuff) است که مفهوم آن پر کردن رو به رو می باشد و با مفهوم اصطلاح هم مرتبط است. در این روش از حمل بار دریایی ، مرسوله را از کانتینر بیرون می آورد و به یک کانتینر دیگر وارد می کند. در این روش کلیه اقدامات از تخلیه بار در کانتینر نخست تا بارگیری آن در کانتینر دوم در محل CFS انجام خواهد شد.

در واقع کراس استاف نوعی شیوه نقل و انتقال دریایی محسوب می شود که بارها در بین انواع کشتی نقل و انتقال داده می شوند. از این روش برای دور زدن مشکلاتی استفاده می شود که در حوزه تجارت بین کشورهای گوناگون اتفاق می افتد. در ادامه این مقاله از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس به دلایل استفاده از این روش خواهیم پرداخت.

مراحل انجام کراس استافینگ

در هنگام انتخاب روش حمل کراس استافینگ باید به این نکته توجه داشت که تمام مدارک لازم از جمله بارنامه، پکینگ لیست ، اینویس، گواهی مبدأ و … به نام شرکتی که در نظر دارند ثبت شده باشد. پس از جا به جایی مرسوله باید بارنامه و یا تلکس قبل از رسیدن به بندر جبل علی به اسم شرکتی که مد نظر دارند مانند شرکت اماراتی فرستاده شود.

بنابراین مجوزهای مورد نیاز به همان شرکت که صاحب کالاهای اماراتی شناخته شده است داده می شود. وقتی کالا به مقصد رسید، از وظایف شرکت این است که قبض انبار و ترخیصیه را از نمایندگی کشتیرانی در کشور امارات بگیرد سپس اقدام به ثبت اظهارنامه کالا برای کشور جمهوری اسلامی ایران خواهد کرد.

در این میان دیگر کانتینر که هدف آن کشور ایران است با أخذ Booking شروع به تخلیه کانتینر اولی می کند و سپس در کانتینر جدید عملیات بارگیری انجام می شود. شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس از ابزاری به اسم استافینگ باکس (Stuffing Box) استفاده می کند تا از نشتی های احتمالی و نفوذ کردن آب به محفظه های حمل بار پیشگیری کرده باشد.

در حالت کلی مراحل انجام کراس استافینگ به شرح ذیل می باشد:

  • ارائه دادن نامه کشتیرانی به محیط نگه داشتن کانتینر
  • تحویل دادن لیست رسوبات بارگنج به بخش عملیات
  • درج در سیستم اسنادی و پذیرش کردن
  • رجوع بارشمار و کشنده به ترمینال کانتینر خالی برای جا به جایی کانتینر
  • ثبت کانتیلر های ورودی دی سیستم هند نلد
  • چیدمان بار درون کانتینر
  • چک کردن بار پس از تأییدیه نماینده صاحب کالا و پلمپ محوطه و پلمپ کشتیرانی
  • مراجعه به پورت اپراتور و قرارگیری کانتینر در لیست کشتی
  • هماهنگی با پورت اپراتور و تحویل کانتینر و سپس دریافت رسید با مهر

نکات مورد توجه جهت کراس استافینگ

نکته اول در مورد کراس استافینگ که باید به آن توجه داشت این است که از این روش باید در مناطق آزادی تجاری استفاده شود، زیرا اگر بار وارد به منطقه اصلی هر کشوری ورود پیدا کند برای انجام این روش لازم است روند واردات و صادرات طی کرده باشد و کلیه هزینه های مربوطه آن پرداخت شده باشد که در این صورت بسیار هزینه بر می باشد و صرفه اقتصادی نخواهد داشت و امکان دارد روند تخلیه و بارگیر با خطر همراه باشد.

نکته دوم این است که مراحل  روش کراس استافینگ باید به مسئول حمل و نقل سپرده شود، زیرا فرد انجام دهنده باید در انجام این کار مهارت لازم را داشته  و گروه قوی همراه با امکانات در بندر بین راه داشته باشد تا احتمال آسیب رسیدن به کالا به حداقل برسد.

سومین نکته در مورد این است که باید زمان لازم برای استارت زدن فرآیند اسنادی و کراس استاف در بندر بین راه در نظر گرفت، تا مرسوله هنگامی از بندرعباس فرستاده شود تا بار با کمترین زمان در بندری که نقش واسطه دارد توقف کند. علت زیاد بودن تعرفه انبار داری در امارات در مقایسه با بندر عباس همین موضوع می باشد. باید به این مورد توجه داشت که این روش با ترانشیپ بسیار متفاوت می باشد.

نکته چهارم این است که هنگامی که مرسوله بیمه باربری دارد لازم است که در آن عملیات کراس استافینگ درج شود، زیرا اگر قید نشده باشد در صورت خسارت شرکت بیمه خسارتی پرداخت نخواهد کرد.

نکته پنجم که آخرین نکته نیز می باشد این است که در طول عملیات کراس استاف، روند سوییچ بارنامه و مدارک نیز باید انجام شود تا از این راه  تأثیر کشور مبدا را از کلیه مدارک مرتبط برداشت که در هنگام تحریم ها بسیار تأثیر گذار است.

چه دلیلی برای انجام کراس استافینگ در حمل و نقل دریایی وجود دارد؟

در هنگام به کار بردن هر یک از روش های نقل و انتقال کالا در وارذات و صادرات محصول لازم است که شرایط های مخصوصی را مورد بررسی قرار داد. به همین علت باید قبل از این که روند جا به جایی مرسوله آغاز شود، اول مسائل مربوطه را بررسی کرد تا در هدر رفتن زمان صرفه جویی کرد و صاحب بار متحمل هزینه های زیاد نشود. با وصف این که هزینه های کراس استافینگ بسیار زیاد فقط در موارد نیاز این روش  استفاده می شود.

در بعضی از بندرهایی گنجایش بارگیری و تخلیه پایین است، از روش کراس استافینگ استفاده می شود. وقتی در این بنادر بارگیری کشتی های با حجم بالا ممکن نیست، از این روش استفاده خواهد شد. به این شکل می باشد که کشتی های بزرگ را در مسیری دور از بندر متوقف می کنند و کانتینر های نقل و انتقال به کشتی هایی با حجم کمتر منتقل می شوند، بعد کشتی های کوچک در بندر هدف پهلو گیری خواهند کرد و بار را خالی می کنند.

اگر این شرایط به وجود آمد تنها راه رفع این مشکل استفاده از این روش می باشد. بیشتر کشورهای دنیا که کوچک هستند و بنادر موجود در آن ها شرایط مناسبی ندارند برای تجارت در زمینه واردات و صادرات از این روش استفاده خواهند کرد.

نحوه محاسبه هزینه های کراس استافینگ

روش کراس استافینگ هزینه های زیادی در پی خواهد داشت، چون مالکین کالا به جزء پرداخت تعرفه های کرایه نقل و انتقال باید هزینه های این روش را نیز به صورت مجزا پرداخت کنند.

هزینه های این روش به عوامل متعددی بستگی دارد. مثلا در مواردی که بار احتیاج به بسته بندی های ویژه ای دارد و یا از تجهیزات پیشرفته ای موقع بارگیری استفاده شود، هزینه این روش دو چندان می شود. به طور میانگین هزینه کراس استاف برای یک کانتینر بیست فوت بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار برآورد می شود و برای هر کانتینر چهل فوت نیز چیزی حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ دلار خواهد بود‌.

مزایا و معایب استفاده از کراس استافینگ

همان طور که قبلا هم گفتیم روش کراس استافینگ برای دور زدن مشکلات به کار برده می شود و محدودیت های پیش آمده برای تجار را رفع می کند. هر روشی از حمل و نقل مزایا و معایبی را دارد، که مشمول این روش هم می شود.

  • در این روش  برای تخلیه و نقل و انتقال کانتینرها از یک کشتی به کشتی دیگر از ابزارهای ویژه ای مانند جرثقیل باید استفاده شود که بسیار هزینه بر می باشد.
  • افرادی که می خواهند برای دور زدن مشکلاتی همچون تحریم ها از این روش استفاده کنند، باید توجه داشته باشند که امکان دارد مرسوله در کشور سوم متوقف شود که در این صورت شامل خسارت خواهد شد.
  • با توجه به این که روش کراس استافینگ روشی پر هزینه محسوب می شود، بنابراین قیمت محصولات وارداتی نیز افزایش پیدا می کند.
  • حمل و نقل بار در این روش از حساسیت بالایی برخوردار است زیرا اگر با احتیاط انجام نشود کالاها آسیب می بینند و شامل خسارت می شود.

با توجه به نکاتی که گفته شد، برنامه ریزی در این روش حرف اول را می زند، زیرا اگر دقت لازم انجام شود کالاها بدون مشکل به مقصد نهایی تحویل داده خواهند شد. شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس در کشور امارات نماینده دارد و از تجهیزات کامل برخوردار است، بنابراین  آماده ارائه خدمات و انجام صفر تا صد پروژه های شما عزیزان را دارد.

آیا استفاده از کراس استافینگ ایمن است؟

هنگام استفاده از روش کراس استافینگ برخورداری از دقت لازم از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین باید با برنامه ریزی دقیق کار را اداره کرد، زیرا اگر اشتباهی در این روش رخ دهد خسارت های جبران ناپذیری به کالاها وارد می شود.

بهتر است قبل از انجام هر کاری درباره شرکتی که انجام این روش را به عهده گرفته است پرس و جو شود و اطمینان داشت که شرکتی معتبر است. می توان برای آسودگی خاطر بیشتر از فورواردر درخواست کرد که در حین انجام کار تصویر ارسال کند.

چه زمانی به کراس استافینگ احتیاج پیدا می کنیم؟

به طور معمول روش کراس استافینگ در شرایط خاص و داشتن یک سری محدودیت ها همانند تحریم ها و یا پایین بودن ظرفیت بنادر مورد استفاده قرار می گیرد.

محدود بودن ظرفیت بنادر به منظور پهلو گرفتن کشتی حامل بار

از دلایلی که باعث می شود از روش کراس استافینگ جهت حمل و نقل بار استفاده شود محدود بودن ظرفیت بنادر به منظور پهلو گرفتن کشتی حامل بار می باشد. اگر کشتی از حجم بالایی برخوردار باشد به دور از محدوده بندر کانتینرها را به کشتی های با حجم کمتر منتقل می کنند و سپس به محدود بندر انتقال داده و تخلیه می شوند.

عبور از تحریم های اقتصادی و سیاسی

در حوزه واردات و صادرات تحریم های انجام شده سبب بروز مشکلاتی در زمینه حمل و نقل کالا می شود، بنابراین اگر کشوری تحریم شده باشد و نتواند به کشور مورد نظر کالا صادر کند برای دور زدن تحریم ها به کشور سوم احتیاج داریم که به آن روش کراس استافینگ می گویند. درواقع هنگام تحریم محصولات به کشور سوم فرستاده می شوند و از آن جا بار از یک کشتی تخلیه و به کشتی دیگر بارگیری می شود و سپس به مقصد نهایی ارسال خواهد شد.

جمع بندی

با توجه به مباحث بیان شده در این مقاله از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس فهمیدیم که أکثر شرکت های بازرگانی قادر به انجام روش کراس استافینگ هستند. اما در این بین باید به تعرفه این روش توجه بسیار داشت و هنگام انتخاب شرکت برای انجام آن دقت لازم را به عمل آورد.

شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس با داشتن تیم مجرب در حوزه نقل و انتقال دریایی و دیگر روش ها آمادگی لازم دارد و همچنین به افراد مبتدی مشاوره لازم را ارائه می دهد تا از صفر تا صد حمل و نقل مرسوله شما عزیزان را همراهی کرده باشد با ما همراه باشید.

سوالات متداول

چه کالاهایی  به کراس استافینگ احتیاج دارند؟

آن دسته از محصولاتی که ارسال کننده به دلیل تحریم ها نمی تواند به طور مستقیم به ایران وارد کند و یا خطوط کشتیرانی نتواند کالا را به کشور ایران حمل کند از این‌ روش استفاده می شود.

استفاده از روش کراس استاف چه معایبی را به همراه دارد؟

بازرگانان را با دردسرهای زیادی رو به رو می کند و از انگیزه آنان برای ادامه کار می کاهد. همچنین در حین  عوض کردن و جابجایی  مرسوله امکان دارد  از وسایل شکننده به طور کامل دچار آسیب شوند و در اوقاتی از روز و مخصوصاً در شب با سختی‌ های فراوانی همراه است و سبب افزایش هزینه ها نیزمی شود.

میزان هزینه کراس استاف چقدر است؟

عوامل مهمی در قیمت این روش تأثیرگزارند که شامل نوع بسته بندی، ماهیت کالا، نیاز به تجهیزات خاص برای تخلیه و بارگیری کالا، نیاز به مجوزات خاص و … می باشد. به طور تقریبی برای هر کانتینر بیست فوت ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار و برای هر کانتینر چهل فوت ۵۰۰ تا ۶۰۰ دلار در نظر گرفته شده است.

آیا کراس استافینگ از ایمنی لازم برخوردار است؟

در این روش داشتن برنامه ریزی و واگذار کردن انجام این روش حمل به یک شرکت معتبر اولویت دارد، زیرا کوچک ترین خطا سبب بروز آسیب هایی به محصولات می شود که می تواند خسارت های جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x