آنچه در این مقاله میخوانید

استعلام هزینه حمل

راهنمای جامع کارت بازرگانی (معرفی، ثبت نام، تمدید)

راهنمای-جامع-کارت-بازرگانی-(معرفی،-ثبت-نام،-تمدید)

مقدمه

یکی از مدارکی که در حوزه صادرات و واردات کالا از اهمیت بالایی برخوردار است و هر شرکت وارد کننده یا صادر کننده ای اعم از شخص حقیقی یا حقوقی باید آن را در دست داشته باشد، کارت بازرگانی می باشد. این کارت در ترخیص کالا نقش بسیار مهمی دارد، با در دست داشتن این کارت دیگر کالا ها به عنوان کالای قاچاق شناخته نمی شوند.

برای دریافت این کارت باید از طریق وزارت بازرگانی درخواست خود را ثبت کرد که در ادامه شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس تصمیم دارد به طور کامل شما عزیزان را با چگونگی نحوه دریافت کارت بازرگانی بیشتر آشنا کند.

کارت بازرگانی چیست؟

برای تجارت های بین المللی در زمینه صادرات و واردات کالا داشتن مجوز لازم است، که این مجوز نام دیگر آن این کارت می باشد، کارت بازرگانی در ترخیص کالا نیز کاربرد فراوانی دارد؛ این کارت در سال ۱۳۷۲ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد و هر شخص حقیقی یا حقوقی که این مجوز را دارد سالی یک بار باید با در دست داشتن مدارک مورد نیاز آن را تمدید کند. این کارت انواع مختلفی دارد که به شرح زیر می باشد.

کارت بازرگانی تجاری

با داشتن این کارت هم اشخاص حقیقی هم اشخاص حقوقی می توانند به تجارت در زمینه صادرات و واردات کالا بپردازند. که همه مراحل از جمله ثبت کردن سفارش، ترخیص کردن کالا و واردات از طریق مناطق آزاد و… را شامل می شود.

کارت بازرگانی خدماتی

این نوع کارت برای اشخاص حقوقی صادر می شود که مجوز دارند در زمینه خدماتی سرمایه گذاری کنند و فقط در حیطه فعالیت خدماتی خود می توانند کالا وارد کنند.

کارت بازرگانی موردی

این نوع از کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی و حقیقی کاربرد دارد که تنها یک بار می خواهند کالاهای مورد نظر خود را ترخیص کنند.

کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی

این کارت نیز فقط برای اشخاص حقوقی که در زمینه تولید سرمایه گذاری کرده اند صادر می شود و با در دست داشتن این کارت فقط لوازم مورد نیاز در زمینه تولیدی که انجام می دهند و وسایلی که برای کارگاه تولیدی خود لازم دارند می توانند کالا وارد کنند.

کارت بازرگانی چه کاربرد هایی دارد؟

کارت بازرگانی کاربرد های فراوانی دارد، با داشتن کارت بازرگانی می توان برای واردات کالا اقدام کرد. داشتن این کارت در ترخیص کالا بسیار کاربردی است و اگر وارد کننده فاقد این کارت باشد نمی تواند در زمینه واردات و ترخیص کالا فعالیت کند. با داشتن این کارت می توان در زمینه صادرات تمام کالایی که مجاز هستند به کشور های دیگر صادر شوند کار صادرات انجام داد. با  همراه داشتن این کارت از طریق مناطق آزاد می توان کالا وارد کشور کرد.

 هم چنین با در دست داشتن کارت معتبر بازرگانی می توان در نمایشگاه های بین المللی چه در داخل کشور و چه در خارج از ایران شرکت کرد. یارانه صادرات به دارندگان کارت بازرگانی تعلق می گیرد. اشخاص حقیقی اگر این کارت داشته باشند به عنوان تاجر معرفی می شوند که امتیازات فراوانی برای آن ها در پی خواهد داشت. 

شرایط دریافت کارت بازرگانی چیست؟

  1. برای این که بتوان کارت بازرگانی دریافت کرد اگر شخص حقیقی باشد باید حتما تابع جمهوری اسلامی ایران باشد.
  2. متقاضیان آقا‌ حتما باید کارت پایان خدمت یا معافیت از سربازی را داشته باشند.
  3. باید هر شخصی که خواستار این کارت است دارای سوابقی در زمینه تولیدی یا تجارت بوده و کسانی که کارت بازرگانی دارند سوابق آن را تأیید کنند.
  4. باید خواهان کارت بازرگانی دارای مدرک تحصیلی دانشگاهی باشد.
  5. باید شخص حقیقی یا حقوقی محل کار مناسبی برای فعالیت در زمینه تجارت داشته باشد.
  6. باید از یک وزراتخانه تولیدی مجوز تولید دریافت کرده باشد و آن را ارائه دهد.
  7. باید اظهار نامه ثبتی انجام دهد.
  8. حتمأ حساب بانکی معتبر داشته باشد.
  9. کسی که خواستار کارت بازرگانی است نباید سابقه ورشکستگی داشته باشد.
  10. سوء سابقه کیفری نیز نداشته باشد.

اخذ این کارت نیازمند چه مدارکی است؟

مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقیقی و حقوقی می تواند تفاوت هایی داشته باشد که به صورت جداگانه مدارک مورد نیاز هر کدام را شرح می دهیم.

مدارک لازم برای کارت بازرگانی اشخاص حقیقی

  • باید شخص حقیقی اظهارنامه اصلی ثبت نام که از جانب اداره ثبت شرکت ها تأیید شده است را ارائه دهد.
  • باید گواهی اصلی عدم سوء پیشینه خود را که شش ماه بیشتر از زمان صادر شدن آن نگذشته باشد ارائه دهد.
  • باید فرم دال مربوط به دریافت کارت بازرگانی را تهیه و تکمیل کند.
  • لازم است از طریق سازمان امور مالیاتی گواهی مبنی بر مشکل نداشتن برای دریافت این کارت در سال جاری را دریافت کند و توسط سیستم برای سازمان بازرگانی ارسال کند.
  • شخص حقیقی اصل کارت ملی خود را باید ارائه دهد.
  • باید در سیستم عکسی که تمام رخ و دارای پیش زمینه سفید است بارگذاری کند.
  • هر شخص حقیقی لازم است حداقل مدرک دیپلم را داشته باشد و توسط دو نفر که خود نیز کارت بازرگانی دارند معرفی شود، هم چنین اصل مدرک تحصیلی خود را ارائه دهد.
  • آقایان لازم است اصل کارت پایان خدمت سربازی  و یا کارت معافیت از سربازی خود را ارائه دهند.
  • شخص حقیقی حداقل باید بیست و سه سال سن داشته باشد.
  • باید اصل گواهی که توسط بانک حساب فرد حقیقی تأیید شده و هیچ گونه سابقه برگشت چک و بد حسابی نداشته است ارائه داده شود.
  • اگر تجارت در زمینه تولیدی است واجب است مدرک تولیدی که توسط وزارتخانه تولیدی تأیید شده است ارائه داده شود.
  • باید کد اقتصادی و پیش ثبت نامی که از پیش تأیید شده است ارائه داده شود.

مدارک لازم برای کارت بازرگانی اشخاص حقوقی

  • ارائه اظهارنامه ثبت شده توسط شخص حقوقی که مورد تأیید اداره ثبت شرکت ها می باشد.
  • باید اشخاص حقوقی گواهی عدم سوء پیشینه دریافت کنند و آن را ارائه دهند، هم چنین نباید از تاریخ صدور آن شش ماه گذشته باشد.
  • متقاضی حقوقی باید فرم دال را تکمیل کند و ارائه دهد.
  • باید آگهی روزنامه ای که اطلاعات کامل شرکت در آن ثبت شده است ارائه داده شود.
  • مدیر عامل شرکت مورد نظر باید اصل کارت ملی خود را ارائه دهد.
  • همانند اشخاص حقیقی باید مدیر عامل شرکت کارت معافیت یا پایان خدمت سربازی خود را ارائه دهد.
  • سن کمتر از بیست و سه سال مورد تأیید نیست لازم است از 23سال به بالا باشد.
  • باید بانک حساب شرکت را تأیید کند و گواهی آن توسط شخص حقوقی ارائه داده شود.
  • باید سند یا اجاره نامه شرکت ارائه داده شود.
  • شخص حقوقی مانند شخص حقیقی باید اگر فعالیت تولیدی دارد مدرک تولیدی داشته باشد و هم چنین کد اقتصادی خود را به همراه پیش ثبت نام تأیید شده ارائه دهد.

شرایط دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی و حقوقی

شرایط دریافت این کارت در ترخیص کالا برای اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت می باشد. که در ادامه شرایط هر کدام را توضیح خواهیم داد.

شرایط دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی

برای دریافت کارت بازرگانی در ترخیص کالا افراد حقیقی باید حداقل بیست و سه سال سن داشته باشند و محلی برای شروع فعالیت خود مشخص کنند تا بتوانند کارت بازرگانی دریافت کنند و هم چنین باید مدرک معتبر در رابطه با کار مورد نظر داشته باشند در غیر این صورت باید سابقه سه سال فعالیت اقتصادی در کارنامه خود ثبت کرده باشند.

اشخاص حقیقی باید با تمام شرایط گمرکی آشنایی کامل داشته و در جلساتی که اتاق بازرگانی برای آن ها برگزار می کند حضور پیدا کنند.  این افراد نباید در هیچ کدام از ارگان ها استخدام رسمی شده باشند.

افراد حقیقی باید ثابت کنند که توان مالی برای تجارت در زمینه صادرات و واردات کالاهای مورد نظر خود را دارند و باید تعهد دهند که خلاف قوانین و مقررات از کارت بازرگانی استفاده نمی کنند و طبق قوانین لحاظ شده از این کارت بهره می برند، نباید این افراد هیچ گونه سوء پیشینه ای داشته باشند.

شرایط دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی

برای دریافت کارت بازرگانی در ترخیص کالا، اشخاص حقوقی باید شرکتی که نام آن ثبت شده و شرکت دارای  پرونده و اظهارنامه مالیاتی است معرفی کند و این شرکت لازم است کد اقتصادی مربوط به خود را دریافت کرده باشد. شرکت نام برده باید سابقه ورشکستگی نداشته و محل آن مورد تأیید سازمان بازرگانی باشد. این شرکت باید سابقه لازم برای دریافت بازرگانی را داشته باشد و از حداقل دویست میلیون تومان پول در حساب خود برخوردار باشد.

در چه شرایطی معاف از داشتن کارت بازرگانی هستیم؟

اگر اشخاص حقیقی و حقوقی (شرکت های تعاونی ) در مناطق مرزی باشند بدون داشتن این کارت می توانند به تجارت در زمینه صادرات و واردات کالا اقدام کنند. افرادی مانند ملوانان که در سواحل کشور جمهوری اسلامی ایران و کشورهای دیگر با کشتی رفت و آمد می کنند از گرفتن کارت بازرگانی در ترخیص کالا معاف هستند.

کارگران تابع جمهوری اسلامی ایران که دارای کارت شغلی از طرف وزارتخانه های کشور های خارجی هستند نیز لازم نیست این کارت داشته باشند. افرادی که کارت پیله وری در دست دارند می توانند بدون کارت بازرگانی به کار تجارت مشغول شوند.

سوالات متداول

آیا برای ترخیص کالا ارائه کارت بازرگانی لازم است؟

بله کارت بازرگانی در ترخیص کالا از جمله مواردی است که هر وارد کننده ای در هنگام ترخیص کالای خود در اداره گمرک باید ارائه دهد تا کالای وارد شده جزء کالای قاچاق محسوب نشود.

افراد دارای مدرک تحصیلی دیپلم می توانند کارت بازرگانی دریافت کنند؟

اشخاص حقیقی که مدرک دیپلم دارند باید حتما توسط دو نفر که خود آن ها کارت بازرگانی معتبر دارند معرفی شوند و یا در یکی از وازرتخانه ها مجوز معتبر داشته باشند اما اشخاص حقوقی که مدیر عامل یک شرکت هستند با داشتن مدرک دیپلم می توانند کارت بازرگانی در ترخیص کالا دریافت کنند.

کارت بازرگانی به چند صورت صادر می شود؟

صدور کارت بازرگانی در ترخیص کالا به دو صورت حقیقی و حقوقی انجام می گیرد. افرادی که مدیر عامل یک شرکت هستند می توانند کارت بازرگانی مختص افراد حقوقی را دریافت کنند و افراد عادی کارت بازرگانی مخصوص افراد حقیقی را دریافت می کنند.

چرا مرزنشینان از داشتن کارت بازرگانی معاف هستند؟

مرزنشینان با داشتن کارت مرزنشینی قادر به تجارت در زمینه صادرات و واردات کالا هستند، با داشتن این کارت دیگر از وارد کردن کالای قاچاق جلوگیری به عمل می آید و به قشر ضعیف جامعه کمک فراوانی می شود؛ بنابراین مرزنشینان از داشتن کارت بازرگانی در ترخیص کالا معاف هستند.

جمع بندی

به طور کلی متوجه شدیم که هر وارد کننده یا صادر کننده ای اعم از شخص حقیقی یا حقوقی لازم است  کارت بازرگانی دریافت کرده باشند. در زمینه تجارت، صادرات و واردات کالا برای این که کالاها جزء کالای قاچاق محسوب نشود ضرورت دارد، کارت بازرگانی در ترخیص کالا ارائه داده شود زیرا بدون این کارت اجازه ترخیص کالا داده نخواهد شد؛ جزء در موارد استثنا مانند افرادی که کارت مرزنشینی دارند و یا پیله وران و ملوانان که بدون کارت بازرگانی می توانند در حوزه تجارت، کالا وارد کنند.

شرکت حمل و نقل بین المللی  ققنوس آماده ارائه خدماتی هم چون حمل و نقل هوایی ، زمینی، دریایی و … به تجار کالا می باشد و با ما می توان تجارتی لذت بخش را تجربه کرد.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *