روزی روزگاری، یک کارآفرین جوان تصمیم گرفت تا کالایی منحصر به فرد را از یک کشور دور وارد کند. او با چالشهای زیادی روبرو شد؛ اما با دانستن مراحل درست واردات، توانست کسب و کار خود را به موفقیت برساند. حال شما تصور کنید در حال ورود به یک دنیای جدید از فرصتها هستید، جایی که هر کالایی میتواند به کسب و کار شما جان تازهای ببخشد. در این صورت شما هم میتوانید همان مسیر کارآفرین جوان را دنبال کنید.
مراحل واردات کالا؛ رویههایی برای فعالیتهای واردات و صادرات است که شامل تضمین مجوز و رعایت آن قبل از حمل، ترتیب حمل و نقل و نگهداری پس از تخلیه کالا و ترخیص کالا از گمرک و پرداخت مالیات قبل از ترخیص کالا میشود. با این اوصاف با خواندن این مقاله از سوی گروه ققنوس حمل، شما با تمامی مراحل واردات کالا آشنا خواهید شد و میتوانید به سادگی و با اطمینان بیشتری وارد این عرصه شوید. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
مراحل واردات کالا
واردات کالا فرایندی پیچیده و چند وجهی است که شامل جابجایی کالا از یک کشور (کشور مبدا) به کشور دیگر (کشور مقصد) برای تامین بازار داخلی کشور مقصد است.
ممکن است این سوال ذهنتان را درگیر کرده باشد که هر تاجری که بخواهد وارد عرصه صادرات و واردات شود چه اقداماتی باید انجام دهد؟ به عنوان یک قاعده کلی، واردات کالا مراحل مختلفی دارد که هر تاجر باید این مراحل را به ترتیب و درست پشت سر بگذارد. در زیر مراحل واردات کالا را توضیح خواهیم داد.
دریافت کارت بازرگانی معتبر
فرض کنید به عنوان یک بازرگان قصد واردات کالا از چین را دارید. در اولین قدم باید با خودتان کارت بازرگانی داشته باشید. اگر شما هم به تازگی شروع به فعالیت در زمینه واردات کالا کردهاید، باید برای دریافت کارت بازرگانی به سازمانهای مربوطه مراجعه کرده و اقدامات لازم را برای دریافت آن انجام دهید.
انتخاب زمینه کاری
بعد از اینکه کارت بازرگانی را از سازمانهای مربوطه دریافت کردید برای ادامه فعالیت در زمینه واردات باید مشخص کنید که قصد دارید در چه زمینهای فعالیت کنید و میخواهید چه کالایی را وارد کنید. با روشهای مختلفی میتوانید زمینه کاری خودتان را انتخاب کنید.
در این مرحله باید مشخص کنید که قصد همکاری با یک کشور را دارید یا میخواهید از چند کشور کالا را وارد کنید؟ در این زمینه میتوانید از کارشناسان ما در شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس حمل، راهنماییهای لازم را دریافت کنید.
آشنایی با تمامی قوانین و مقررات واردات کالا
اطلاع از قوانین تجاری و قانونی هر کشوری که قصد واردات کالا از آن کشور را دارید، مهمترین مرحله از مراحل واردات کالا است.برای اینکه از مشکلات قانونی جلوگیری شود و یک کسب و کار سود آور داشته باشید، دانستن قوانین و مقررات واردات کالا چه در کشور خود و چه در کشوری که کالا را درخواست میکنید، لازم و ضروری است. به همین دلیل بسیاری از تاجران برای تصمیم درست در کسب و کارشان، روزانه اطلاعات مربوط به قوانین کشورها را مطالعه میکنند تا اطلاعات به روز داشته باشند.
انتخاب بهترین کشور جهت واردات کالا
بعد از اینکه حوزه فعالیت خودتان را مشخص کردید در این مرحله از مراحل واردات کالا باید کشوری را که قصد دارید کالا را وارد کنید انتخاب کنید. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که در این مرحله باید در رابطه با تمامی کشورها تحقیقات لازم را انجام بدید تا با اطلاعاتی که به دست میآورید، بتوانید به راحتی بهترین محصول و بهترین کشور را برای واردات کالا انتخاب کنید. برای دریافت مشاوره هم می توانید با تیم پشتیبانی ما در شرکت ققنوس حمل، در ارتباط باشید.
دریافت اسناد و مجوزات مورد نیاز
در این مرحله باید برای ارسال کالا، مدارک لازم شامل: بارنامه، فاکتور تجاری، بسته بندی، گواهی مبدا، بیمه نامه و … را جمعآوری و به همراه داشته باشد. به همراه داشتن این مدارک، انجام مراحل بعدی را برای شما راحتتر میکند.
ثبت سفارش کالا
واردکننده پس از اخذ مجوز واردات، برای عرضه محصولات مورد نظر به صادرکننده سفارش یا سفارش واردات میدهد. در ثبت سفارش کالا برای جلوگیری از هرگونه سردرگمی باید تمام جزئیات شامل: هزینه، اندازه، کیفیت، بسته بندی، حمل و نقل، مبدا و مقصد کالا، بیمه و تمامی اطلاعات مورد نیاز به درستی ثبت شود.
انتخاب روش حمل و نقل کالا
حمل و نقل کالا یکی از مهمترین مراحل واردات کالا است برای حمل و نقل بین المللی روشهای مختلفی وجود دارد و شما میتوانید با توجه به مقصد خود یکی از روش های حمل و نقل دریایی، هوایی، جادهای و ریلی را انتخاب کنید.
تخصیص ارز بین المللی به کالا
برای واردات کالا با توجه به اینکه تامینکننده در خارج از کشور است، نیاز به پرداخت ارز دارید. برای پرداخت ارز، باید پول را به ارز خارجی تبدیل کنید. هر واردکننده طبق مقررات جاری موظف به اخذ مجوز ارز است. در این مرحله برخی از کالاها شامل ارز ترجیحی و برخی دیگر از کالاها شامل ارز ملی هستند که با توجه به نوع کالا تعیین میشود. بازرگانان در صورت رعایت شرایط و ارائه مدارک لازم میتوانند از این مرحله عبور کنند.
دریافت بیمه کالا
یک مرحله مهم در مراحل واردات کالا، تهیه بیمه نامه برای کالاهای وارداتی است. در این مرحله فروشنده و خریدار با توجه به نوع کالا و روش حمل و نقل، با یک شرکت معتبر قرارداد می بندد تا بیمه نامهای برای جلوگیری از ضرر صادر شود. با بیمه کردن کالاهای حساس و مهم، محصول با سلامت و اطمینان خاطر به مقصد میرسد.
ترخیص کالا از گمرک
پس از عبور از مرز تمامی کالاهای وارداتی باید از گمرک عبور کنند. ترخیص کالا از گمرک آخرین مرحله از مراحل واردات کالا است که نیاز به تشریفات زیادی دارد و ممکن است مدتی طول بکشد. شما با ارائه مدارک مورد نیاز برای ترخیص کالا، میتوانید با مراجعه به گمرک نسبت به ترخیص کالا اقدام کنید.
اشتباه گرفتن هر یک از این مراحل میتواند مشکلات زیادی را برای شما عزیزان ایجاد کند و هزینه پاکسازی را افزایش دهد، بنابراین بهتر است از یک کارشناس در این زمینه کمک بگیرید. حال که با مراحل واردات کالا آشنا شدیم، برای اینکه کسب و کاری سودآور داشته باشید باید با کالاهای پرسود برای واردات آشنا باشید. به همین دلیل لیستی از کالاهایی که می تواند به رشد کسب و کارتان کمک کند آماده کردیم. با ما همراه باشید.
لیست کالاهای پرسود جهت واردات
کالاهای بسیار زیادی وجود دارد که میتوانید برای واردات از آن ها استفاده کنید، اما دانستن کالاهایی که به رشد و سودآوری کسب و کارتان ختم شود، در اولویت قرار می گیرد. سودآوری محصولات وارداتی به عوامل مختلفی از جمله نیازهای مختلف بازار و مصرف کنندگان بستگی دارد. برخی از کالاهای پرسود جهت واردات شامل:
- داروها و تجهیزات پزشکی بهترین انتخاب
- پوشاک محبوب ترین انتخاب
- غذاهای پرطرفدار و محبوب
- محصول دیجیتال با کیفیت بالا
- انواع کیف و کفش
- مواد اولیه صنعتی
- لوازم خانگی مقرون به صرفه
- اسباب بازی
- تجهیزات پزشکی
باید در نظر داشته باشید که انجام مراحل واردات کالا بدون رعایت قوانین و مقررات با مشکلات و پیچیدگیهای زیادی همراه است. با این حال لازم است به نکاتی در این زمینه توجه کنیم تا مراحل واردات کالا بدون دردسر و راحت انجام شود. به منظور درک بهتر این موضوع، به نکاتی که در بخش بعدی در اختیارتان قرار میدهیم توجه بیشتری داشته باشید.
مهم ترین نکاتی که در هنگام انجام واردات کالا باید بدانید.
لازم است قبل از انجام مراحل واردات کالا، قوانین و مقررات مربوط به واردات، حمل و نقل بین المللی، امور گمرکی و بازرگانی را به دقت بررسی کرده، اطمینان حاصل کنید که با کلیه مقررات مربوطه آشنا هستید و فرآیند واردات را به درستی آغاز کردهاید. مهمترین نکاتی که در هنگام انجام واردات کالا باید بدانید شامل:
- کالاهای مجاز و پرسود را برای واردات انتخاب کنید.
- محدودیت های واردات را بررسی کنید.
- مالیات و عوارض واردات را بررسی کنید.
- نرخ ارز و اثرات آن بر واردات را مورد بررسی قرار دهید.
- روشهای بسته بندی و ارسال اقلام را تعیین کنید.
- روشهای حمل و نقل را بررسی کنید.
- مدارک مورد نیاز برای واردات را تایید کنید.
- روشهای پرداخت واردات را بررسی کنید.
- شرایط ترخیص کالا از گمرک در مقصد را مورد ارزیابی قرار دهید.
- روشهای فروش و بازاریابی را برای واردات بررسی کنید.
با بکارگیری نکات فوق میتوانید تجربه وارداتی خوب را تجربه کنید.
آنچه در این مطلب خواندید…
در پایان این مطلب فهمیدیم که برای واردات کالا، شناخت قوانین و مقررات گمرکی و تسلط بر اصول تجارت بین المللی ضروری است. علاوه بر توجه به قوانین و مقررات، انجام درست و مراحل واردات کالا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به همین دلیل ما به شما توصیه میکنیم که قبل از اقدام به واردات کالاف تمامی موانع و قوانین را به طور کامل بررسی کنید تا در طول مسیر با شکل مواجه نشوید.
اما ممکن است برایتان سوال باشد که برای واردات کالا، کدام روش مناسب تر است؟ سریعترین و امنترین روش کدام است؟ در جواب به این سوال باید بگویم انتخاب شرکت حمل و نقل معتبر کمک بسیار زیادی به شما میکند.
شما میتوانید واردات کالاهای خودتان را به شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس حمل بسپارید تا با خیالی آسوده، در سریعترین زمان و کمترین هزینه کالا را به مقصد برسانید. اگر تجربهای در زمینه حمل بار و واردات کالا دارید، با ما در میان بگذارید تا دیگران بتوانند از تجربیات شما بهترین بهره را ببرند.
سوالات متداول
اولین مرحله برای واردات کالا کدام است؟
برای اینکه بتوانید مراحل واردات کالا از حمل بار تا ترخیص را انجام دهید، در اولین قدم باید کارت بازرگانی به همراه داشته باشید.
چه اسناد و مدارکی برای واردات کالا مورد نیاز است؟
برای واردات کالا باید تمام مدارک مورد نیاز از قبیل، بارنامه، بیمه نامه، فاکتور تجاری، لیست بسته بندی، گواهی مبدا و… را به همراه داشته باشید.
واردات چه کالاهایی باعث سودآوری کسب و کار میشود؟
برای اینکه کسب و کارتان رشد کند و سودآوری داشته باشید بهتر است دارو ها و تجهیزات گزشکی، پوشاک، غذا، محصول دیجیتالی، کیف، کفش،، مواد صنعتی و اسباب بازی را وارد کنید.
برای واردات کالا به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
در مراحل واردات کالا باید به نوع محصول، انتخاب محصول مجاز، محدودیت ها، مالیات و عوارض، نرخ ارز، روش های بسته بندی و حمل، مدارک مورد نیاز،روش های پرداخت، ترخیص کالا و نحوه فروش کالا توجه زیادی داشته باشیم.