تعرفه-گمرکی-یا-CODE-HS-چیست؟

تعرفه گمرکی یا CODE HS چیست؟

اشتراک گذاری :

واتساپ
تلگرام

حمل گروپاژ از چین | مزایا، معایب و مهمترین نکات حمل

EFS در کشتیرانی / 0 تا 100 آنچه که باید بدانید

کشتی چارتری | بیان شرایط و ویژگی های کشتی چارتری

حمل بار با واگن مسقف + مشخصات فنی و نحوه حمل بار

نحوه محاسبه نرخ کرایه حمل دریایی چگونه است؟ (راهنمای کامل)

حمل کالا از بندر شیامن + مزایا و معایب حمل بار از بندر شیامن

واردات کالا از روسیه / مراحل، روش ها و مهمترین نکات

کلوزبندی بیمه باربری چیست؟ ( راهنمای 0 تا 100)

هزینه lss در حمل دریایی | راهکارهای کاهش هزینه lss

ارزیابی گمرکی + اهداف و مهمترین وظایف ارزیاب گمرک

حمل بار فله از چین / انواع بار فله در حمل و نقل دریایی از چین

مهمترین بنادر تجاری چین | دلایل اهمیت بنادر تجاری چین

حمل بار از بندر تایچنگ / مراحل حمل، روش ها و امکانات تایچنگ

حمل هوایی باتری چگونه انجام می شود؟ (راهنمای کامل)

ترانزیت فرودگاهی + تفاوت پرواز ترانزیتی، مستقیم و بدون توقف

شماره پلمپ کانتینر + انواع رنگ در پلمپ کانتینر و کاربرد آنها

ارسال بار از آفریقا | بهترین روش ارسال کدام است؟

بزرگترین بنادر کانتینری جهان (معرفی 10 مورد از مهمترین بنادر)

تفاوت لجستیک و زنجیره تامین | 0 تا 100 آنچه که باید بدانید

آشنایی با انواع بوژی کش + کاربرد آن ها در صنعت حمل و نقل

اظهارنامه اجمالی در گمرک + تفاوت آن با مانیفست

مشاور بازرگانی کیست + اهمیت آن در کسب و کارهای بین المللی

وزن خالص و ناخالص کالا + تفاوت ها و تاثیر وزن کالا بر ترخیص آن

ممنوعیت های پست درب به درب + مهم ترین نکات و قوانین

VGM در حمل و نقل + نحوه محاسبه تاییدیه وزن کانتینر

معرفی بهترین تنگه های بین المللی جهان ( راهنمای 0 تا 100)

وزن حجمی بار هوایی | اهمیت محاسبه آن در حمل و نقل

ترخیص کار گمرک کیست؟ ( چرا به آن نیاز دارید)

حمل بار با جامبوبگ چگونه انجام می شود؟ (راهنمای کامل)

انوانتر در گمرک؛ راهنمای کامل جهت موفقیت در تجارت

آنچه در این مطلب میخوانید😃

مقدمه

Hs code یک سیستم جهانی می باشد که توسط WTO اجرا شده است. در این سیستم همه ی محصولات بر اساس یک عددی مابین هشت تا ده رقم دسته بندی می شوند که چهار الی شش رقم اول آن بین کشور های عضو یکسان و ثابت است و دو یا چهار رقم دیگر بر اساس محیط دسته بندی محصولات در کشورها می تواند تفاوت داشته باشد. صادر کننده یا وارد کننده محصولات اگر تعرفه گمرکی را خواسته یا نا خواسته اشتباه تعریف کند، در هر صورت قوانین گمرکی را زیر سوال برده و جریمه های اداری از نرخی پنجاه درصد تا دویست درصد از ارزش گمرکی محصولات برای آن در نظر گرفته می شود؛ زیرا همه کالاها در این سیستم تعریف شده است ودر موقع ارسال کالا باید از این کد استفاده شود. در ادامه با این مقاله از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس همراه باشید.

مفهوم تعرفه گمرکی یا hs code چیست؟

منظور از hs code سامانه تعرفه گذاری و توصیف کالا به شکل موزون وهماهنگ است. تعرفه گمرکی در واقع به عنوان معیاری جهانی استفاده می شود، تا همه وارد کنندگان و صادر کنندگان بتوانند با استفاده از آن کالای خود را تحت یک عنوان واحد به گمرکات اظهار کنند. دانستن کد کالای صادراتی یا وارداتی از اهمیت بالایی برخوردار است و در فرآیند ورود به عرصه تجارت بین الملل به جز مرحله اول (گرفتن کارت بازرگانی) در سایر مراحل همچون مرحله فاکتور خرید، مرحله گرفتن مجوز، مرحله امورات بانکی و مرحله تشریفات گمرکی مورد نیاز است. شناخت این کد در تعیین مجاز یا غیر مجاز بودن کالا نقش اساسی دارد.

 هر کالا دارای یک hs code هشت یا ده رقمی استاندارد بوده و در تمامی سازمان ها به صورت یکسان مورد استفاده قرار می گیرد که نشان دهنده مشخصات کالا می باشد.  این کد بین المللی تمامی جزئیات کالا را نشان می دهد که  در بازار های بین المللی خریداران و فروشندگان محصولات در فاکتور فروش خود آن را ثبت می کنند. شش رقم  اول این کد بین المللی از چپ به راست در تمامی کشورها ثابت بوده به همین دلیل استاندارد خوبی برای شناسایی کالاها هنگام مکاتبه و داد وستدهای تجاری می باشد؛ این استاندارد کد گمرکی کالا در همه ی کشورها در بیست و یک قسمت و نود و هشت فصل تقسیم بندی شده است. به وسیله سایت گمرک، کتاب مقررات صادرات و واردات و از طریق اتاق های بازرگانی می توان  کد محصول مورد نظر را پیدا کرد.

روش های پیدا کردن تعرفه گمرک یا hs code

  • اولین و اصلی ترین مرجع برای پیدا کردن تعرفه گمرکی یا hs code مراجعه به کتابچه مقررات صادرات و واردات است؛ به این شکل که باید شماره فصل کالای مورد نظر را که دو رقم اول کد هست را پیدا کرد، دو رقم بعدی ردیف اصلی آن کالا و دو رقم بعدی ردیف فرعی آن کالا می باشد.
  • روش عمومی که به ذهن می رسد نیز سرچ در موتور جست و جوی گوگل به زبان انگلیسی می باشد، ولی باید در نظر داشت همه اطلاعات تخصصی مانند کد های جزئی تر را شاید نتوان از طریق این روش پیدا کرد.
  • روش دیگر نیز مراجعه به سایت trademad.org می باشد و نام کالا را به زبان لاتین در کادر اول تایپ کرد، کدهای مرتبط ظاهر می شوند.
  • روش پایانی مراجعه به سایت اتاق بازرگانی می باشد، که در بخش لیست کد تعرفه گمرکی با وارد کردن نام محصول کد کالا ظاهر می شود.

حقوق تعرفه هایی که غیر از تعرفه گمرکی باید هنگام ترخیص کالا پرداخت شود

تعرفه گمرکی عوارض و مالیاتی می باشد که صاحبان کالا باید به اداره گمرک پرداخت کنند؛ با توجه به ارزش کالا محاسبه می شود. در کشور جمهوری اسلامی ایران این تعرفه دو معنا دارد، معنای اول جایی که کالا در hs code  دسته بندی شده به این معنا که بازرگانان تعیین کننده روش محاسبه عوارض گمرکی و مجوز هایی که برای وارد کردن محصولات لازم است و این که کالاها در چه گروهی قرار دارند تا ارز دریافت کنند یا در کل واردات و صادرات مجاز هست یا خیر می باشد. معنای دوم از تعرفه میزان حقوق و عوارضی است که صاحبان کالا در هنگام ترخیص آن باید به گمرک بپردازند.

وارد کنندگان کالا علاوه بر تعرفه گمرکی یا hs code باید هزینه های دیگری مانند انبار داری، بارگیری، تخلیه، آزمایشگاه، کارشناس و … نبز به عنوان حقوق ورودی در هنگام ترخیص کالا پرداخت کنند. تعرفه های گمرکی جدا از حقوق ورودی باید پرداخت شود. حقوق ورودی چهار درصد ارزش گمرکی کالا به اضافه ی سود بازرگانی می باشد که گمرک مسئولیت دریافت آن را به عهده دارد.

تعرفه گمرکی چگونه محاسبه می شود؟

برای این که تعرفه گمرکی یا hs code را بتوان محاسبه کرد اول باید حقوق گمرکی را تعیین کرد، بنابراین باید ارزش محصولات را در نرخ ارز و مآخذ ضرب کرد، سپس با در نظر داشتن اختلاف قیمت های سال ارزش افزوده محصولات را باید محاسبه کرد و حاصل به دست آمده باید در حقوق گمرکی ضرب شود؛ سپس ده درصد از مجموع حاصل به دست آمده با نرخ کالا، که کم شد در تعرفه ارز ضرب می شود و در پایان با اضافه کردن هزینه حق العمل کشور وارد کننده یا صادر کننده حقوق گمرکی مشخص می شود. البته هزینه های دیگری نیز مانند انبارداری و بارگیری و تخلیه نیز به آن افزوده خواهد شد. این تعرفه شامل صادرات کالا نمی شود.

تعرفه کالاهای وارداتی در سایر کشورها چگونه است؟

کالاهای وارداتی نیز قوانین خاصی مانند تعرفه گمرکی یا hs code دارند که هم از طریق کشور مبدأ و هم کشور مقصد تعیین می شود و یا این که کشور وارد کننده یک طرفه آن را مشخص می کند. تعرفه این کالاها نیز در سایر کشورها بر حسب نوع کالا و شرایط و ویژگی های مربوط به آن تعیین می شوند و کشورها برای این که از تولیدات داخلی خود حمایت کنند کالاها را قیمت گذاری می کنند. تعرفه کالاهای وارداتی را به چند قسمت می توان تقسیم کرد که به شرح ذیل می باشد.

  • اهداف
  • مقام تعیین کننده
  • شکل ظاهری
  • ماهیت
  • نحوه محاسبه

آیا تعرفه گمرکی کالاها با یکدیگر متفاوت است؟

بله، تعرفه گمرکی یا hs code هر کالا با کالای دیگر متفاوت است. اگر کالاهایی که وارد شده اند در داخل کشور نیز تولید شوند، تعرفه آن ها افزایش می یابد تا به واسطه بالا بردن تعرفه از تولیدات داخلی حمایت شود و واردات آن ها کاهش پیدا کند؛ اما در صورت نداشتن نمونه داخلی تعرفه کمتری به آن ها تعلق می گیرد تا کالاهای مورد نیاز مردم با کمترین هزینه وارد شوند.

مزایای hs code

  1. دولت ها بهتر می توانند بر تجارت کالاها و دریافت مالیات داخلی نظارت داشته باشند.
  2. با تعیین تعرفه گمرکی یا hs code راه هایی برای مذاکرات تجاری بین کشور ها به وجود می آید.
  3. از مزایای این کد حمایت دولت از تولیدات داخلی می باشد.
  4. اداره گمرک‌ راحت تر آمار را جمع آوری می کند.
  5. تعرفه های ترجیحی بین کشورها اعمال می شود.
  6. کالاهای خطرناک که نیاز به قرنطینه بهداشتی دارند، طبقه بندی می شوند.
  7. در اسناد تجاری برای انجام تشریفات گمرکی استفاده می شود و در مکاتبه های تجاری کالا راحت شناسایی می شود.

سوالات متداول

hs code چیست؟

کدی هشت الی ده رقمی می باشد که در سراسر دنیا شش رقم اول آن ثابت و رقم های بعدی توسط سیستم گمرکی تعیین می شوند.

برای دریافت تعرفه گمرک باید به کجا مراجعه کرد؟

برای دریافت تعرفه گمرک باید به مراجعی همچون کتابچه مقررات صادرات و واردات، موتور جست و جوی گوگل، سایت trademad.org وسایت بازرگانی مراجعه نمود.

hs code چه کاربردهایی دارد؟

اطلاعات آماری تجارت بین المللی جمع آوری می کند-قانون های مبدأ- دسته بندی کردن کالاهایی که خطرناک هستند یا احتیاج به قرنطینه، بهداشتی دارند-حمایت دولت از تولیدات داخلی

وظیفه تعرفه گمرکی چیست؟

وظیفه این کد ۸ یا ۱۰ رقمی طبقه بندی، توصیف و کد گذاری کالاها می باشد.

جمع بندی

در این مقاله از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس نیز فهمیدیم که هر کالایی دارای یک کد هشت تا ده رقمی می باشد که به آن hs code می گویند. گرفتن کد تعرفه گمرکی کالا از این جهت بسیار مهم است که وارد کننده یا صادر کننده قبل از هر کاری درباره مجوز هایی که برای واردات کالا یا ترخیص آن لازم است اطلاع کافی به دست می آورد و هم چنین آگاهی لازم از تعرفه حقوق ورودی را دریافت می کند و متوجه این که محصولات در دسته کالاهای غیر مجاز قرار دارند یا خیر نیز می شود.

 وظیفه تعرفه گمرک طبقه بندی، توصیف و کد گذاری کالاها می باشد. این کد به دلایلی همچون شناسایی کالاها توسط گمرک مبدأ و ارزیابی آن در گمرک مقصد و هم چنین تعیین تعرفه واردات به وجود آمد و با استخراج فصل و ردیف اصلی و ردیف فرعی کالای مورد نظر و کنار هم قرار دادن این ارقام به دست می آید. شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس مفتخر است با بیش از چندین سال سابقه در زمینه واردات و صادرات کالا به شما همراهان گرامی خدمت رسانی کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با مشاورین ما در ارتباط باشید.

1/5 - (2 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x