در حال حاضر با توجه به توسعه حمل و نقل دریایی به عنوان یکی از کارآمدترین روشهای حمل بین المللی، حمل کانتینری و ترمینال کانتینری نیز از اهمیت ویژهای برخوردار شدهاند. در این فرآیند کانتینرها بسیار مهم هستند و همه چیز را در آنها قرار می دهند. پورت های کانتینری درگاه هایی هستند که برای بارگیری، تخلیه و ذخیره سازی ظروف استفاده می شوند. این بنادر به طور خاص برای جابجایی کانتینرها طراحی شده اند و دارای امکانات و تجهیزات مناسب برای بارگیری، تخلیه و نگهداری کانتینرها هستند.
اگر قصد دارید کالاهای خود را از طریق دریا به کشور دیگری ارسال کنید، توصیه می کنیم تا پایان این مقاله با شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد این اصطلاح کسب کنید.
تعریف ترمینال کانتینری
ترمینال کانتینری که برای بسیاری به عنوان بندر کانتینری نیز شناخته می شود، مکانی است که کانتینرهای بار می توانند برای ادامه سفر خود از طریق دریا تا خشکی به آنجا بروند. بنادر یا پایانه های کانتینری در واقع مکان هایی هستند که کانتینرها از کشتی ها روی کامیون ها بارگیری می شوند تا بتوانند به آدرس گیرنده و مقصد نهایی حمل شوند.
اگر حمل و نقل بین کشتی ها و سایر وسایل حمل و نقل در خشکی انجام شود، به مکان مورد نظر کانتینری دریایی نیز گفته می شود. برای اینکه فرآیند جابجایی به بهترین شکل ممکن انجام شود، بنادر کانتینری به تجهیزات و امکانات مهمی نیاز دارند تا بتوانند وظایف تخلیه، بارگیری و نگهداری کانتینر را به درستی انجام دهند. خدمات ارائه شده توسط بندر کانتینری علاوه بر کمک به رسیدن کالا به مشتریان، شامل مواردی مانند نگهداری موقت کانتینرها یا تخلیه کانتینرها و نگهداری کالاهای آنها می شود.
امکانات ذخیره سازی در پایانه های کانتینری معمولاً کوتاه مدت است. هدف از ایجاد یک پایانه کانتینری، اتصال زنجیرههای تامین جهانی است که منجر به اتصال شرکتهای تولیدی و انرژی میشود. به همین دلیل گاهی اوقات خدمات کمکی نیز در درگاه های کانتینری ارائه می شود
اهمیت ترمینال کانتینری در فرآیند نقل و انتقال کالا
می دانیم که حمل و نقل دریایی رایج ترین و پرکاربردترین روش حمل و نقل بین المللی است و اکثر محموله ها با استفاده از این روش بین کشورها جابجا می شوند. به همین دلیل ترمینال کانتینری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این بیانیه سازمان بنادر اروپا است که نماینده همه بنادر اتحادیه اروپا است: ایجاد یک شبکه پاناروپایی که همه بنادر را به هم متصل می کند، مهم است. به طور معمول، تنها کشورهایی که با دریاها یا اقیانوس ها مرز دارند می توانند از روش های دریایی استفاده کنند.
از سوی دیگر برای حفظ روابط تجاری بین این کشورها راهکاری ایجاد شده است که می توان از آن برای بهبود روابط تجاری و توسعه اقتصاد استفاده کرد. در این شرایط ترمینال های کانتینری به این کشورها کمک می کند تا به توسعه و بهبود اقتصاد خود کمک کنند. با توجه به این وضعیت می توان گفت که پایانه های کانتینری امکان تحویل بار به یکی از بنادر کشورهای همسایه بدون مرز آبی را می دهند.
سپس محموله از طریق بندر کانتینری بر روی کامیون های مختلف بارگیری شده و به کشور مقصد ارسال می شود. سپس محصول در کامیون های مختلف به بنادر کانتینری بارگیری می شود و به کشور مقصد ارسال می شود.
عملکرد ترمینال کانتینری چگونه است؟
ترمینال کانتینری دارای خدمات و تجهیزات متنوعی برای جابجایی کانتینرها در مدت زمان کوتاه است. همزمان با ورود کشتی کانتینری به بندر، جرثقیل های بندری کانتینر را از کشتی به بندر منتقل می کنند. سرنشینان این جرثقیل ها برای هدایت و کار با آن ها بسیار آموزش دیده اند. آنها به راحتی می توانند کانتینر را از قایق خارج کرده و داخل ماشین ببرند.
در مرحله بعد محموله توسط این خودروها به انبار کانتینر منتقل می شود. همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم کانتینرهای این انبارها برای مدت کوتاهی نگهداری می شوند و سپس با جرثقیل بر روی وسیله نقلیه دیگری بارگیری شده و به مقصد ارسال می شوند. تا اینجا مواردی که توضیح دادیم مربوط به روند کار برای کالاهای وارداتی بود. حال اگر می خواهید محصول خود را به کشور دیگری صادر کنید، باید برعکس این کار را انجام دهید.
لیست انواع ترمینال کانتینری
گفتیم ترمینال کانتینری می تواند دریایی یا داخلی باشد. اما پایانه های کانتینری بر اساس مالکیت بنادر، اپراتورها، حامل ها و خطوط کشتیرانی طبقه بندی مهم دیگری نیز دارند. در این بخش، چند نمونه اساسی از پایانه های کانتینری را ارائه می دهیم.
ترمینال کانتینری دولتی
یکی از رایج ترین نمونه پایانه های باربری که در فرآیند صادرات و واردات کالا از اهمیت بالایی برخوردار است، پایانه بار دولتی است. در این روش کلیه فرآیندهای بارگیری و تخلیه کالا، نگهداری و هزینه های آن در بین تمامی خطوط حمل و نقل یکسان بوده و همه چیز بر اساس فاکتورهای از پیش تعریف شده انجام می شود. البته، اگرچه نرخ مالیات پایانه ای کانتینر دولتی در همه جا یکسان است، اما گاهی اوقات می توان تخفیف ها را در نظر گرفت.
ترمینال کانتینری اختصاصی
در این نوع بندر کلیه روش های بارگیری، انبارداری و تعرفه بر اساس قرارداد بین شرکت های کشتیرانی و مراجع تصمیم گیرنده در بندر محاسبه می شود. بر اساس این قرارداد، همکاری در دراز مدت ادامه خواهد داشت و اپراتورها می توانند ترمینال را برای مدت طولانی تری اجاره کنند. باربری برای استفاده انحصاری از ترمینال کانتینری هزینه ای را پرداخت می کند.
ترمینال کانتینری بهره برداری
اپراتورهای پایانه کانتینری به طور مستقیم در فعالیت هایی مانند ساخت، بهره برداری و جابجایی شرکت دارند و برای این منظور با مقامات بندری قرارداد منعقد می کنند. طبق این قراردادها کلیه هزینه های انجام شده برای جابجایی کانتینرها باید توسط شرکت پرداخت شود.
ترمینال کانتینری سرمایه گذاری مشترک
در نهایت آخرین نمونه از ترمینال کانتینری که کمک زیادی به جابجایی ایمن، کارآمد و اولویت دار کالا می کند، بندر مشترک کانتینری است. همانطور که از نام آن پیداست، در این نوع بندر کانتینری، اپراتورهای پایانه با مدیر کشتیرانی کار می کنند و فرآیند حمل و نقل کالا را انجام می دهند.
مهمترین بنادر کانتینری جهان
بیشترین حجم حمل و نقل بار در جهان در کانتینر انجام می شود. شاید به همین دلیل است که کارآمدترین پورت ها بر اساس حجم ترافیک کانتینر تعیین می شود، نه بر اساس اندازه. در اینجا شما را دعوت می کنیم تا با سه تا از شلوغ ترین ترمینال کانتینری جهان آشنا شوید.
بندر شانگهای | این بندر در چین و در شهر شانگهای قرار دارد و در سال 2019 توانسته از شریک خود، بندر سنگاپور پیشی گرفته و رتبه اول را در فهرست پرترددترین و فعال ترین بنادر جهان به خود اختصاص دهد. بیش از یک چهارم تجارت چین در این بندر انجام می شود. |
بندر سنگاپور | بندر سنگاپور یکی از شلوغ ترین بنادر جهان و شلوغ ترین مرکز حمل و نقل کانتینری جهان است. این بندر نقش مهمی در بازسازی سیستم اقتصادی سنگاپور داشت. |
بندر نینگبو | این بندر نیز متعلق به کشور چین است که در ساحل شرقی استان ژجیانگ قرار دارد. پایانههای اصلی آنجا شامل تأسیسات حمل و نقل نفت، یک پایانه بینالمللی کانتینری و یک پایانه اختصاصی برای مواد شیمیایی مایع است. |
جمع بندی
در این مقاله از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس شما را با انواع ترمینال کانتینری آشنا کردیم و توضیح دادیم که ترمینال های کانتینری چیست و چه کاربردی دارد. همانطور که گفتیم ترمینال های کانتینری یک پیوند مهم است که انواع مختلف حمل و نقل را به هم متصل می کند. نقش بنادر کانتینری در ارتقای تجارت به ویژه برای کشورهایی که مسیر دریایی ندارند بسیار حائز اهمیت است و در صورت عدم وجود این امکانات، توسعه اقتصادی بسیاری از کشورها به خطر خواهد افتاد.
شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس، خدمات مختلفی را در زمینه ارسال بار دریایی، حمل بار ته لنجی، حمل درب به درب کالا به شما عزیزان ارائه می دهد. چنانچه سوالی در رابطه با حمل و نقل به روش کانتینری داشتید، می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
سوالات متداول
ترمینال کانتینری چیست؟
ترمینال های کانتینری مکانی است که بارهای کانتینری می توانند از طریق دریا تا خشکی به مسیر خود ادامه دهند. بنابراین اگر حمل و نقل بین کشتی ها و سایر وسایل حمل و نقل خشکی باشد، به آن کانتینرهای دریایی گفته می شود. از طریق این کانتینرها ذخیره سازی بارها کوتاه مدت می شود.
به چه دلیل ترمینال های کانتینری در فرآیند حمل و نقل اهمیت دارند؟
دلیل اهمیت ترمینال های کانتینری در حمل و نقل این است که اکثر بارها با استفاده از این روش به به کشورهای دیگر فرستاده می شود. با استفاده از این روش می توانید روابط تجاری و اقتصادی کشورها را بهبود ببخشید.
انواع ترمینال های کانتینری شامل چه مواردی می شود؟
ترمینال های کانتینری شامل ترمینال دولتی، ترمینال اختصاصی، ترمینال عملیاتی و ترمینال سرمایه گذاری مشترک می باشد که می توانید با توجه به نوع محموله ارسالی هر کدام از این ترمینال ها را برای جابه جایی انتخاب کنید.
مهمترین بنادر کانتینری کدام اند؟
مهم ترین و شلوغ ترین بنادر کانتینری جهان شامل بندر شانگهای، سندر سنگاپور و بندر نینگبو می باشد. شما می توانید برای انتخاب هر کدام از این بنادر از کارشناسان ما در شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس راهنمایی بگیرید.