بازبینی-گمرکی-چیست؟

بازبینی گمرکی چیست؟

اشتراک گذاری :

واتساپ
تلگرام

حمل گروپاژ از چین | مزایا، معایب و مهمترین نکات حمل

EFS در کشتیرانی / 0 تا 100 آنچه که باید بدانید

کشتی چارتری | بیان شرایط و ویژگی های کشتی چارتری

حمل بار با واگن مسقف + مشخصات فنی و نحوه حمل بار

نحوه محاسبه نرخ کرایه حمل دریایی چگونه است؟ (راهنمای کامل)

حمل کالا از بندر شیامن + مزایا و معایب حمل بار از بندر شیامن

واردات کالا از روسیه / مراحل، روش ها و مهمترین نکات

کلوزبندی بیمه باربری چیست؟ ( راهنمای 0 تا 100)

هزینه lss در حمل دریایی | راهکارهای کاهش هزینه lss

ارزیابی گمرکی + اهداف و مهمترین وظایف ارزیاب گمرک

حمل بار فله از چین / انواع بار فله در حمل و نقل دریایی از چین

مهمترین بنادر تجاری چین | دلایل اهمیت بنادر تجاری چین

حمل بار از بندر تایچنگ / مراحل حمل، روش ها و امکانات تایچنگ

حمل هوایی باتری چگونه انجام می شود؟ (راهنمای کامل)

ترانزیت فرودگاهی + تفاوت پرواز ترانزیتی، مستقیم و بدون توقف

شماره پلمپ کانتینر + انواع رنگ در پلمپ کانتینر و کاربرد آنها

ارسال بار از آفریقا | بهترین روش ارسال کدام است؟

بزرگترین بنادر کانتینری جهان (معرفی 10 مورد از مهمترین بنادر)

تفاوت لجستیک و زنجیره تامین | 0 تا 100 آنچه که باید بدانید

آشنایی با انواع بوژی کش + کاربرد آن ها در صنعت حمل و نقل

اظهارنامه اجمالی در گمرک + تفاوت آن با مانیفست

مشاور بازرگانی کیست + اهمیت آن در کسب و کارهای بین المللی

وزن خالص و ناخالص کالا + تفاوت ها و تاثیر وزن کالا بر ترخیص آن

ممنوعیت های پست درب به درب + مهم ترین نکات و قوانین

VGM در حمل و نقل + نحوه محاسبه تاییدیه وزن کانتینر

معرفی بهترین تنگه های بین المللی جهان ( راهنمای 0 تا 100)

وزن حجمی بار هوایی | اهمیت محاسبه آن در حمل و نقل

ترخیص کار گمرک کیست؟ ( چرا به آن نیاز دارید)

حمل بار با جامبوبگ چگونه انجام می شود؟ (راهنمای کامل)

انوانتر در گمرک؛ راهنمای کامل جهت موفقیت در تجارت

آنچه در این مطلب میخوانید😃

مقدمه

گمرک مجوز ترخیص کالا را زمانی خواهد داد که از تکمیل بودن میزان هزینه پرداخت شده از طرف مالک کالا به گمرک و عدم نقض قوانین و مقررات تجارت کالا مطمئن شود. بنابراین گمرک برای مطمئن شدن از رعایت موارد ذکر شده، بعد از ختم فرآیند ترخیص و صدور پروانه، شروع به بررسی این فرآیندها خواهد کرد.

به همین منظور پرونده های بازبینی گمرکی در نتیجه تشخیص این اختلافات تشکیل خواهد شد‌ و طبق قانون امور گمرکی در کشور در رابطه با بازبینی اسناد گمرکی و کسر دریافتی یا اضافه پرداخت شده، به آن ها واریز می شود. به طور معمول این اختلافات توسط مالک کالا تشخیص داده شده و مطالبه اضافه پرداختی را آغاز خواهد کرد. در ادامه این مقاله به شرح دقیق هر یک از مفاهیم فوق پرداخته می شود‌.

تعریف بازبینی گمرکی

طبق قانون امور گمرکی، در پی خروج کالا اسناد و مدارک آن (شامل همه ی پته ها و اظهارنامه ها) بلافاصله از گمرک به اداره ی بازبینی گمرکی ارسال خواهد شد تا مجددا توسط کارشناسان بازبینی اسناد گمرکی انجام شود. در واقع هدف از انجام این کار مطمئن شدن از رعایت قوانین و مقررات و همچنین وصول کلیه هزینه های گمرکی در طول مراحل ترخیص کالا می باشد. به طور کلی طبق ماده صد و سی و سه قانون امور گمرکی در زمینه بازبینی و کسر دریافتی یا اضافه پرداختی، گمرک ها وظیفه دارند

تمامی پته ها، اظهارنامه ها  و دیگر اسناد گمرکی مرتبط با ترخیص کالا را بعد از تأیید و امضای پته یا پروانه، دست کم یک بار از لحاظ انجام درست قوانین و وصول صحیح وجوه گمرکی متعلقه‌ بازبینی شود.

روش های گوناگون جهت بازبینی گمرکی

همان طور که گفته شد گمرک ‌ها وظیفه دارند پته‌ها، اظهارنامه ‌ها و اسناد گمرکی ترخیص کالا را بعد از امضا پته یا پروانه حداقل یک بار بررسی کنند که به آن بازبینی گمرکی می گویند. گمرک کشور قادر است هر تعداد از اظهارنامه‌ های گمرکی را که ضروری تشخیص داده است، در مهلت تعیین شده مورد بازبینی اسناد گمرکی قرار دهد.

طبق قانون امور گمرکی، از وظایف گمرک ها این است که در پی درخواست گمرک کشور پیش از پایان انقضا شش‌ ماه مهلت قانونی، اظهارنامه و اوراقی که مدنظر دارند را جهت بازبینی دوباره بفرستند.

زمانی که پس از ترخیص کالا از گمرک مشخص شود، مبلغی که گمرک وظیفه دارد آن را وصول کند، اشتباهی در آن صورت گرفته است، گمرک و مالک محصول قادر است طی مدت شش ماه از تاریخ امضا پته یا پروانه‌ گمرکی، محصول مورد نظر کسر دریافتی و یا اضافه پرداختی را از هم درخواست و دریافت کنند، البته ناگفته نماند رد اضافه پرداختی ‌ها از محل درآمد جاری انجام خواهد شد.

نکته ی جالب توجه این است  که در قانون امور گمرکی، جهت مطالبه کسر دریافتی و یا عودت اضافه پرداختی، طرف گمرک فردی است که پروانه یا پته ‌گمرکی به نام وی به عنوان مالک محصول صادر شده است. به طور کلی بازبینی اسناد گمرکی به دو روش بازبینی محلی و بازبینی مجازی انجام پذیر است.

بازبینی محلی

این نوع از بازبینی گمرکی عبارت است از بازبینی اظهارنامه‌ ها، پته‌ ها و اسناد گمرکی در گمرکی که اظهارنامه در آن جا توسط کارشناسان گمرک مربوطه تنظیم شده، می باشد.

بازبینی مجازی

در این نوع از بازبینی اسناد گمرکی نیز بازبینی اظهارنامه‌ ها، پته ‌ها و اسناد گمرکی از طریق سامانه، توسط دیگر کارشناسان گمرک ها صورت می گیرد.

بازبینی گمرکی شامل چه مراحلی می شود؟

همان طور که گفته شد بعد از خروج کالا باید مدارک آن به اداره بازبینی گمرکی ارسال شود تا مورد بررسی قرار بگیرند که برای این کار نیاز است مراحلی طی شود. به طور کلی فرآیند بازبینی اسناد گمرکی شامل مراحلی همچون موارد زیر است؛

  • کنترل های مرتبط با احراز هویت اشخاص و محصولات
  • کنترل های مرتبط با محصول از لحاظ رعایت قوانین و مقررات و میزان مبلغ پرداخت شده مانند تعرفه، ارزش و قوانین و مقررات حقوق ورودی پرداختی
  • کنترل های مرتبط با مجوزها، معافیت ‌ها و ممنوعیت ها و شرایط ورود

همچنین برای رسیدگی ‌های بازبینی و اختلافات گمرکی بین گمرک و مالک کالا نیز باید مراحل زیر را طی کرد؛

  • کسر دریافتی، پرداخت نکردن صحیح حقوق ورودی متعلقه
  • اضافه پرداختی، پرداخت وجهی بیشتر از آن چه که لازم است  مالک کالا پرداخت کند.
  •  رعایت نکردن قوانین و مقررات در دریافت مجوزهای گوناگون جهت ترخیص کالا
  • کسر مدارک گوناگون جهت ترخیص کالا یا اختلاف در ارائه مجوزها، اسناد مبداء و پروفرما
  • بیش‌ اظهاری در ارزش، اظهار ارزش محصول بیشتر از ارزش واقعی آن
  • کم‌ اظهاری در ارزش

بررسی اختلاف های گوناگون گمرکی

هنگام بازبینی گمرکی اختلاف های گوناگونی ممکن است به وجود آید که در این بخش از مقاله که در مورد بازبینی اسناد گمرکی و قانون امور گمرکی است هر یک از اختلافات را مورد بررسی قرار خواهیم داد. یکی از این اختلافات، اختلافات گمرکی بعد از ترخیص کالا است که خود به دو دسته تقسیم می شود؛

اختلافات گمرکی بعد از ترخیص کالا از طرف گمرک

وقتی که کارشناس بازبینی، هنگام بررسی از اختلاف بین حقوق ورودی و دریافتی گمرک و یا عدم انجام مراحل ترخیص طبق قوانین و مقررات تجارت مطلع شده باشد، برای مالک کالا ابلاغیه به منظور کسر از دریافتی ارسال شده است.

اختلافات گمرکی بعد از ترخیص کالا از طرف مالک کالا

موقعی که مالک کالا، در قانون امور گمرکی به بررسی اسناد بعد از ترخیص کالا پرداخته و از پرداخت مبلغ اضافه به گمرک آگاه شود، می تواند از طریق قانون اضافه پرداختی را درخواست کند.

بعد از انجام فرآیند بازبینی گمرکی و مشخص شدن اختلافات گمرکی، اداره بازبینی اسناد گمرکی برای بررسی تخلفات انجام شده پرونده تشکیل خواهد داد. این پرونده ها به دو‌ گروه مطالبات قطعی و مطالبات غیر قطعی تقسیم خواهد شد.

مطالبات قطعی

 مطالباتی که با فرم چاپ شده و به نام مطالبه نامه کسری دریافتی به عنوان مالک کالا فرستاده می شود، قطعی هستند.

مطالبات غیر قطعی

در این‌ نوع از مطالبات تا وقتی که نتیجه ی نهایی درباره ی مطالبات قطعی اعلام شود، مرور زمان قانونی قطع خواهد شد.

بررسی اختلاف های ناشی از بازبینی اسناد گمرکی

گاهی اوقات ممکن است هنگام بازبینی اسناد گمرکی اختلافاتی ایجاد شود. یکی از اختلاف های ناشی از بازبینی گمرگی اختلاف در رعایت الزامات قانونی در تعرفه و ارزش گذاری محصول است.

همچنین از دیگر اختلافات می توان به اختلاف در میزان مبلغ پرداختی اشاره کرد. اختلاف در حاکمیت قانون امور گمرکی،  اختلاف بر سر ممنوعیت ها و محدودیت های مربوط به محصول و اختلاف موارد ایمنی و کیفی محصول نیز از دیگر اختلافات بازبینی گمرکی می باشد.

سوالات متداول

بازبینی اسناد گمرکی شامل چه مراحلی می شود؟

بازبینی گمرکی مانند دیگر مسائل موجود در اداره گمرک دارای مراحلی می باشد که باید آن ها را طی کرد، به طور کلی این مراحل شامل بازبینی احراز هویت اشخاص و محصولات، بازبینی محصول از لحاظ رعایت قوانین و مقررات و میزان مبلغ پرداخت شده مانند تعرفه و ارزش و قوانین حقوق ورودی پرداختی و بازبینی مجوزها، معافیت ها، شرایط ورود و ممنوعیت ها می باشد.

بازبینی محلی و بازبینی مجازی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

در بازبینی محلی، بررسی اظهارنامه‌ ها، پته‌ ها و اسناد گمرکی توسط کارشناسان گمرکی که اظهارنامه در آن جا تنظیم شده انجام می شود اما در بازبینی مجازی بازبینی اظهارنامه‌ ها، پته ‌ها و اسناد گمرکی از طریق سامانه، توسط دیگر کارشناسان گمرک ها صورت می گیرد.

در بازبینی گمرکی چه اسنادی مورد بررسی قرار می گیرند؟

طبق قانون امور گمرکی، هنگام خروج کالا باید اسناد و مدارک مربوط به آن بلافاصله از گمرک به اداره بازبینی گمرکی ارسال برای بازبینی مجدد توسط کارشناسان ارسال شود. این اسناد شامل  همه ی پته ها، اظهارنامه ها و دیگر اسناد گمرکی مربوط به ترخیص کالا می باشد. در واقع هدف از انجام این کار مطمئن شدن از رعایت قوانین و مقررات و همچنین وصول کلیه هزینه های گمرکی در طول مراحل ترخیص کالا می باشد.

 بازبینی اسناد گمرکی از چه موقعی آغاز می شود؟

به طور معمول تمامی اظهارنامه ها  و پته ها و همچنین سایر اسناد گمرکی مربوط به ترخیص کالا، پس از تأیید و امضای پته و یا پروانه، از لحاظ انجام درست قوانین و وصول صحیح وجوه گمرکی حداقل یک مرتبه بازبینی می شوند.

جمع بندی

شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس سعی دارد در کلیه پروسه بازبینی گمرکی در کنار مشتریان خود باشد. کافی است با شماره های درج شده در وبسایت شرکت تماس گرفته و از طریق ارتباط با کارشناسان بهترین تصمیم را در رابطه با امور بازبینی اسناد گمرکی و دیگر مشکلاتی که ممکن است در تجارت بین المللی خود با آن رو به رو شوید دریافت نمایید.

همچنین به کمک شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس شما می توانید از قانون امور گمرکی نیز به طور کامل اطلاع پیدا کنید. علاوه بر این شما عزیزان می توانید با توجه به نیازهای خود از دیگر خدمات شرکت مانند حمل و نقل هوایی، حمل و نقل زمینی، حمل و نقل دریایی، حمل خرده بار، حمل فول تراک و… بهره مند شوید و از تجارت خود لذت ببرید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x