اینکوترمز-CIF-چیست

اینکوترمز CIF چیست؟ + آشنایی با وظایف خریدار و فروشنده

اشتراک گذاری :

واتساپ
تلگرام

حمل گروپاژ از چین | مزایا، معایب و مهمترین نکات حمل

EFS در کشتیرانی / 0 تا 100 آنچه که باید بدانید

کشتی چارتری | بیان شرایط و ویژگی های کشتی چارتری

حمل بار با واگن مسقف + مشخصات فنی و نحوه حمل بار

نحوه محاسبه نرخ کرایه حمل دریایی چگونه است؟ (راهنمای کامل)

حمل کالا از بندر شیامن + مزایا و معایب حمل بار از بندر شیامن

واردات کالا از روسیه / مراحل، روش ها و مهمترین نکات

کلوزبندی بیمه باربری چیست؟ ( راهنمای 0 تا 100)

هزینه lss در حمل دریایی | راهکارهای کاهش هزینه lss

ارزیابی گمرکی + اهداف و مهمترین وظایف ارزیاب گمرک

حمل بار فله از چین / انواع بار فله در حمل و نقل دریایی از چین

مهمترین بنادر تجاری چین | دلایل اهمیت بنادر تجاری چین

حمل بار از بندر تایچنگ / مراحل حمل، روش ها و امکانات تایچنگ

حمل هوایی باتری چگونه انجام می شود؟ (راهنمای کامل)

ترانزیت فرودگاهی + تفاوت پرواز ترانزیتی، مستقیم و بدون توقف

شماره پلمپ کانتینر + انواع رنگ در پلمپ کانتینر و کاربرد آنها

ارسال بار از آفریقا | بهترین روش ارسال کدام است؟

بزرگترین بنادر کانتینری جهان (معرفی 10 مورد از مهمترین بنادر)

تفاوت لجستیک و زنجیره تامین | 0 تا 100 آنچه که باید بدانید

آشنایی با انواع بوژی کش + کاربرد آن ها در صنعت حمل و نقل

اظهارنامه اجمالی در گمرک + تفاوت آن با مانیفست

مشاور بازرگانی کیست + اهمیت آن در کسب و کارهای بین المللی

وزن خالص و ناخالص کالا + تفاوت ها و تاثیر وزن کالا بر ترخیص آن

ممنوعیت های پست درب به درب + مهم ترین نکات و قوانین

VGM در حمل و نقل + نحوه محاسبه تاییدیه وزن کانتینر

معرفی بهترین تنگه های بین المللی جهان ( راهنمای 0 تا 100)

وزن حجمی بار هوایی | اهمیت محاسبه آن در حمل و نقل

ترخیص کار گمرک کیست؟ ( چرا به آن نیاز دارید)

حمل بار با جامبوبگ چگونه انجام می شود؟ (راهنمای کامل)

انوانتر در گمرک؛ راهنمای کامل جهت موفقیت در تجارت

آنچه در این مطلب میخوانید😃

مقدمه

امروزه به دلیل پیشرفت هایی که در زندگی بشر به وجود آمده است، افزایش تعاملات مالی و انجام مبادلات بین المللی، شیوه های مختلف حمل و نقل کالا از اهمیت بالایی برخوردار شده است. راه های مختلفی برای حمل و نقل کالا در سطح بین المللی و جهانی وجود دارد که اینکوترمز CIF یکی از این راه ها است و بازرگانان و تاجران بسته به نیاز و با توجه به بار خود می توانند از روش های هوایی، زمینی یا دریایی استفاده کنند.

اما برای تعامل و تراکنش بهتر، روش های مختلفی برای این تحویل ها استفاده می شود که در ادامه در رابطه با آن صحبت خواهیم کرد. همچنین هر یک از خریدار و فروشنده در این روش وظایف مختص به خود را دارند که در  ادامه این مقاله از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس، آن ها را شرح خواهیم داد؛ پس تا انتها همراه ما باشید.

اینکوترمزCIF چیست؟

اینکوترمز CIF مخفف Cost Insurance Freight و به معنای هزینه های مربوط به حمل و نقل و بیمه بار است؛ این روش امروزه در صنعت حمل و نقل بسیار کاربردی بوده و اکثر بازرگانان از این روش استفاده می کنند.

در انتقال کالا از مبدا فروشنده به مقصد خریدار، هزینه های زیادی وجود دارد که یکی از دو طرف باید این هزینه ها را بر عهده بگیرد. امروزه برای این که مشخص شود پرداخت این مبلغ بر عهده کدام یک از طرفین معامله است، روش هایی همچون قاعده CIFایجاد شد تا مسئولیت هر یک از طرفین تعیین شود.

روشCIF ، به معنای تحویل کالا در عرشه کشتی است. در این روش کلیه هزینه های بیمه و قرارداد با فروشنده می باشد. فروشنده باید کالا را به نزدیک ترین بندر برده و در کشتی های مناسب بارگیری کرده و به مقصد مورد نظر خریدار حمل کند. همچنین کلیه هزینه های حمل بار اعم از هزینه حمل و نقل و بیمه بار را بپردازد. در واقع این روش یکی از قوانین اینکوترمز است که در زمینه حمل و نقل بسیار محبوب بوده و کاربرد بسیار زیادی دارد.

وظایف خریدار و فروشنده در ترم CIF + جدول

در تمامی روش ها هر یک از خریدار و فروشنده وظایف منحصربه فرد خود را دارند که با انجام درست و به موقع این وظایف مشکلی در ارسال بار به وجود نخواهد آمد. در روش اینکوترمز CIF نیز فروشنده و خریدار وظایفی را دارند که در ادامه این وظایف را با هم بررسی می کنیم. همچنین شما عزیزان می توانید برای آشنایی بیشتر با وظایف خریداران و فروشندگان در این روش، با کارشناسان شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس در تماس باشید.

وظایف خریدار درترم CIFوظایف فروشنده در ترم CIF
پرداخت مبالغ در موعد مقرر و در زمان تعیین شده در قراردادتهیه مدارک مربوط به شرکت بیمه، مشخصات بار و بقیه موارد ذکر شده در قرارداد با خریدار بستن قرار داد با شرکت های حمل و نقل بار بستن قرارداد با شرکت های بیمه مورد تایید شرکت های باربری

تفاوت ترم CIF و FOB

همانطور که گفته شد امروزه روش های زیادی برای حمل کالا وجود دارد که از مهمترین آنها می توان به      FOB و اینکوترمز CIF اشاره کرد. از این رو، هر کدام از این دو روش تفاوت هایی با یکدیگر دارند که در ادامه آن ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

با روش ترم CIF، سازنده یا فروشنده مسئولیت کلیه تعهدات را بر عهده دارد و کلیه هزینه های بیمه باربری و حمل و نقل را پرداخت می کند؛ اما در روش FOB  فروشنده فقط محصول را به نزدیکترین بندر ارسال می کند و پس از آن تمامی هزینه ها به عهده خریدار خواهد بود.

مهم است بدانید که هزینه حمل و نقل در روش CIF  بسیار ارزان تر از روش FOB  است. روش FOB  به شما این امکان را می دهد که تمام هزینه ها را از درب کارخانه تا انباری که محصول در آن تولید می شود کنترل کنید. روش CIF هزینه های پنهانی دارد و در برخی موارد ممکن است بیش از FOB برای شما هزینه داشته باشد.

یکی از معایب عمده FOB هزینه بالای حمل و نقل در مقایسه با CIF است. با این حال امروزه استفاده از روش FOB در بین معامله گران بسیار رایج است. اگر برای اولین بار است که اقدام به واردات و صادرات کالا می کنید، کنترل هزینه برای شما بسیار مهم است، پس بهتر است روش FOB را انتخاب کنید.

هزینه اینکوترمز CIF

شما اگر بخواهید هر روشی که برای ارسال بار موجود است را انتخاب کنید باید به نوع و حجم باری که دارید توجه داشته باشید. برای اینکار نیاز است یکسری هزینه هایی را بپردازید که این هزینه ها تحت تاثیر عوامل مختلفی پدید می آیند. اینکوترمز CIF نیز از جمله روش هایی است که باید بابت آن مبلغی را بپردازید. قیمت CIF  به معنای قیمت تمام شده در بندر برای خریدار است. برای محاسبه قیمت CIF موارد زیر باید در نظر گرفته شود:

  • قیمت محصول نهایی
  • هزینه های مربوط به گمرک
  • هزینه های تحویل بار به صورت زمینی
  • هزینه THC
  •  هزینه بارنامه
  • هزینه بیمه
  • هزینه های بندری
  • هزینه حمل بار تا مقصد در حمل و نقل دریایی

شما می توانید برای تخمین هزینه های موجود در ارسال بار در روش ترم CIF و حتی کاهش هزینه ها، از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

مزایای ترم CIF

از مزایای اینکوترمز CIF که شامل جریان فروشنده خواهد بود، کسب سود بیشتر است؛ زیرا با این روش شرکت تولیدی مسئولیت فسخ قراردادها را بر عهده دارد و بدین ترتیب می تواند هزینه ارائه این خدمات را از خریدار دریافت کند. در این زمینه مصرف کنندگان نیز سود می برند.

اگرچه ممکن است خریدار هزینه بیشتری بپردازد، اما در این فرآیند تجاری، دغدغه یافتن شرکت حمل و نقل را نخواهد داشت و با مشکل عقد قرارداد با این شرکت ها مواجه نخواهد شد؛ به این ترتیب خریدار بدون هیچ مشکلی کالا را در بندر دریافت می کند. لازم به ذکر است، فروش با قیمت کمتری انجام خواهد شد. بنابراین این روش واردات برای افرادی مناسب است که قصد واردات تحت قانون FCL را دارند و برای حمل کالاهای خود کشتی اجاره می کنند.

معایب اینکوترمز CIF

قبل از بیان معایب روش اینکوترمز CIF، اگر در معاملات بین المللی تازه کار هستید، بهتر است قبل از شروع فعالیت خود، با کارشناسان مربوطه مشورت کنید. امروزه بسیاری از شرکت های حمل و نقل مانند شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس خدمات گوناگونی را به مشتریان خود ارائه می دهند. بنابراین، برای دریافت مشاوره و راهنمایی با کارشناسان ما در تماس باشید. همچنین در ادامه همراه ما باشید تا معایب CIF را به شما معرفی کنیم.

  • هزینه ها از ابتدا تا انتهای فرآیند به طور موثر مدیریت و کنترل نمی شوند.
  • برخی از کشورها قوانین و مقرراتی دارند که ممکن است بر هزینه حمل و نقل شما تأثیر بگذارد. به عنوان مثال در چین به نام خدمات ارسال کالا از این کشور پولی وجود دارد که به آن پول پنهان نیز می گویند.
  • هزینه خدماتی که پرداخت می کنید ممکن است در برخی موارد افزایش یابد که می توانید با کمک شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس این هزینه را به حداقل برسانید.

برخی از افراد می توانند برای واردات کالاهای خود به شرکت هایی که کالاها را در کشورهای دیگر تولید می کنند، اعتماد کنند؛ اما باید بدانید که بعضی از این شرکت ها اطلاعات کافی از قانون واردات کالا به ایران ندارند و شاید از افراد غیرمتخصص برای این کار استفاده کنند که ممکن است باعث افزایش قیمت در فرایند حمل کالا شود. بنابراین، در این زمینه حتما باید از کارشناس و متخصص در این زمینه مشورت و راهنمایی دریافت کنید.

سوالات متداول

اینکوترمز CIF چیست؟

 CIF یکی از روش هایی است که در صنعت حمل و نقل و ارسال بار به کار گرفته می شود و به معنی هزینه های مربوط به حمل و نقل کالا و هزینه های مربوط به بیمه بار است.

فروشنده در CIF چه وظایفی دارد؟

 فروشنده نسبت به خریدار در پرداخت مبالغ موجود وظیفه بیشتری دارد. همچنین باید حتما تمامی اسناد و مدارک موجود را تهیه کند. فروشنده باید با شرکت حمل و نقل قرارداد ببندد و باید حتما با تایید شرکت حمل و نقل، با شرکت بیمه معتبر نسبت به عقد قرارداد اقدام کند.

هزینه روش اینکوترمز CIF چگونه تعیین می شود؟

هزینه اینکوترمز CIF بر اساس قیمت محصول، هزینه های گمرک، هزینه تحویل، هزینه THC، هزینه بیمه نامه و بارنامه و هزینه حمل تا مقصد تعیین می شود.

روش CIF چه معایبی دارد؟

 از معایب اینکوترمز CIF می توان به عدم مدیریت هزینه ها از ابتدا تا انتها، هزینه های موجود بر اساس قوانین کشورها و  هزینه های مربوط به خدمات اشاره کرد که این هزینه ها در بسیاری از مواقع افزایش پیدا خواهد کرد؛ بنابراین شما می توانید برای کاهش هزینه ها از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس کمک بگیرید.

جمع بندی

در این مقاله از شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس سعی داشتیم شما را با روش اینکوترمز CIF آشنا کنیم. همانطور که گفته شد این روش یکی از چندین روش های موجود برای ارسال بار است که در آن وظایف هر یک از خریدار و فروشنده در پرداخت هزینه های حمل و نقل و بیمه مربوط به بار مشخص می شود. بنابراین اگر جزء بازرگانانی هستید که قصد استفاده از این روش را دارید به شما پیشنهاد می کنیم حتما با شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس جهت دریافت مشاوره تماس بگیرید.

شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس با چندین سال سابقه خدمات متنوعی در ارسال بار هوایی، ارسال بار زمینی، ارسال بار دریایی، حمل درب به درب، ترخیص کالا، حمل ته لنجی، انجام تشریفات گمرکی به شما عزیزان ارائه می دهد. همچنین می توانید برای آشنایی بیشتر با CIF با کارشناسان ما در تماس باشید.

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x