کاربرد-پروفرما اینویس-در-واردات-کالا-و-حمل-و-نقل-بین-المللی

کاربرد پروفرما اینویس در واردات کالا و حمل و نقل بین المللی

اشتراک گذاری :

واتساپ
تلگرام

آنچه در این مطلب میخوانید😃

مقدمه

پروفرما اینویس در واردات کالا به عنوان اولین سندی محسوب می شود که فروشنده کالا صادر می کند. زمانی که فروشنده کالا و خریدار آن با یکدیگر به نتیجه نهایی می رسند و توافق می کنند، فروشنده باید مدرکی به نام پروفرما اینویس برای خریدار کالا صادر کند. تا آخر این محتوا با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد کاربرد پروفرما اینویس صحبت کنیم.

با صدور این مدرک خریدار مواردی مانند شیوه پرداخت هزینه و انتقال کالا، اسم، تعداد درخواستی، نرخ کالا و شرکت تولید کننده آن را مورد ارزیابی قرار می دهد.

در طی مراحل ثبت سفارش کالا و ترخیص آن و همچنین خرید سهم از سیستم های بانکی ارائه این مدرک بسیار اهمیت دارد‌. با توجه به اهمیت این مدرک شرکت حمل ونقل بین المللی ققنوس تمامی نکات مهم آن را مورد ارزیابی قرار می دهدتا پایان مقاله همراه ما باشید.

کاربرد پروفرما اینویس

کاربرد پروفرما اینویس

زمانی که بین هر دو طرف معامله ارتباط برقرار شد و با یکدیگر در مورد شرایط کلی معامله و مواردی مانند نوع و قیمت کالا، چکونگی پرداخت هزینه، مشخصات خریدار و فروشنده، مدت زمان ارسال کالا و تحویل آن به خریدار، تاریخ اعتبار پروفرما اینویس و … به توافق رسیدند، این سند برای خریدار کالا فرستاده خواهد شد. پروفرما در واردات کالا هیچ تضمینی را برای هر دو طرف معامله در پی ندارد و می توان به صورت نامحدود کالا ارسال کرد.

ارائه این سند از آن جهت بسیار ضرورت دارد که خریدار از تمامی شرایط صادر کننده کالا مطلع می شود و در هنگام  ثبت کالا، مراحل ترخیص کالا، ثبت سفارش کالا در سیستم  گمرکی، خرید سهم از سیستم های بانکی و باز کردن اعتبار اسنادی نیز کاربرد دارد، از این مسائل گذشته افرادی که قصد دارند در مناقصه ها و مزایده های جهانی شرکت کنند باید پروفرما اینویس را در دست داشته باشند.

برای این که در مدت زمان معامله صرفه جویی شود و سرعت معامله در بیشترین حالت ممکن انجام شود باید پروفرما اینویس بدون کوچکترین ایراد و با دقت بالا تنظیم شود. به همین دلیل شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس در تلاش بوده که تمامی نکات مهم و کاربردی پروفرما در واردات کالا را شرح دهد تا تجار گرامی معاملات خود را با موفقیت پشت سر بگذارند.

صدور پروفرما اینویس چگونه صورت می گیرد؟

همان طور که اشاره کردیم پروفرما در واردات کالا اولین مدرکی است که صادر می شود. پروفرما اینویس از جمله مدارکی است که در تمام مراحل واردات کالا و ترخیص آن کاربرد دارد. صدور این سند فرآیند سختی نخواهد داشت، فقط لازم است که خریدار در حین معامله خواسته های خود را بازگو کند و در صورتی که فروشنده شرایط را بپذیرد یک قرارداد تنظیم می کند که به آن پروفرما گفته می شود و آن را برای خریدار می فرستد.

در حین صدور این سند احتیاجی به ارائه مجوزهای مختلف نیست و فقط باید طبق شرایط و نوع پرداختی که فروشنده در این سند درج کرده عمل کرد، خریدار نیز با گفتن شرایط خود از فروشنده درخواست می کند طبق قوانین دو کشور مورد معامله این سند تنظیم و به صورت قانونی در سیستم ثبت شود.

مواردی که در پروفرما اینویس ذکر شده

برای این که روند ثبت سفارش و ترخیص کالا با سرعت انجام شود و در حین انجام کار مشکلی پیش نیاید باید مشخصات با دقت بالا در پروفرما اینویس ثبت شود. ارائه پروفرما در واردات کالا بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل مواردی که در پروفرما باید ذکر شود را بررسی خواهیم کرد.

مدت اعتبار:

در واقع فروشنده کالا پروفرما اینویس که نام دیگر آن پیش فاکتور است را صادر می کند و طی آن تمامی شرایط و قیمت محصول را به اطلاع خریدار می رساند. یکی از نکاتی که هنگام صدور پروفرما در واردات کالا بسیار مهم است، اعلام مدتی است که در طول آن خریدار باید نزد فروشنده برود تا مراحل خرید کالا را انجام دهد. به طور کلی فروشنده شرایطی که درج کرده است را تا زمان مندرج در پروفرما معتبر می داند.

اسم محصول:

شرح کالا و ذکر اسم و نوع جنس آن جزء موارد مهمی است که در پروفرما اینویس یا پیش فاکتور باید درج شود. ذکر این موارد از آن جهت اهمیت دارد که هنگام بازرسی کالا و ترخیص آن و هم چنین دسته بندی، مورد نیاز است.

تعداد محصول:

اعلام هزینه و درج آن در پروفرما در واردات کالا به تعداد و مقدار محصولی که خریدار معامله کرده بستگی دارد، به این خاطر باید در فرم پیش فاکتور واحد شمارش محصول، وزن، تعداد و حجم آن به صورت دقیق درج شود.

نرخ محصول:

از موارد مهمی که در پروفرما اینویس باید ذکر شود، نرخ محصول می باشد. در واقع باید هم قیمت واحد و هم قیمت کل محصول در پیش فاکتور درج شود. در خرید هایی که کالاهای متفاوت وجود دارد باید در یک ردیف قیمت واحد هر قلم کالا درج شود و با ضرب نرخ واحد در تعداد محصول، قیمت همه ی اقلام محاسبه می شود.

هزینه نقل و انتقال:

هنگام تنظیم سند پروفرما اینویس باید مشخص شود که هزینه نقل و انتقال به عهده خریدار یا فروشنده است و باید مبلغ تعیین شده در پروفرما ذکر شود. هزینه نقل و انتقال با نرخ محصول متفاوت است و به صورت جدا نوشته می شود.

نام کشور و شرکت تولید کننده:

گاهی ممکن است برای خریدار مقدور نباشد که کالای مدنظر خود را به صورت مستقیم از شرکت تولید کننده محصول خریداری کند. به این خاطر باید در پروفرما اینویس حتما ذکر شود. درج این مورد از مهم ترین موارد پروفرما در واردات کالا به حساب می آید.

نوع ارز:

تعیین نوع ارز در فرم پروفرما در واردات کالا بسیار حائز اهمیت است، زیرا این محصولات به صورت بین المللی رد و بدل می شوند و از کشوری به کشور دیگر جا به جا خواهند شد، به همین دلیل از ارز استفاده می شود. به طور معمول نوع ارز توسط فروشنده مشخص می شود و باید مورد تأیید خریدار نیز باشد.

اطلاعات بسته بندی کالا:

باید با توجه به نوع و تعداد، حجم محصول و هم چنین روش انتخاب شده برای حمل بار کالاها بسته بندی شوند. در پروفرما اینویس باید به تمامی این موارد توجه کرد و با دقت بالا تمامی مشخصات درج شوند.

مشخصات شیوه حمل بار:

برای این که در طی ترخیص کالا و دیگر امورات سازمان گمرک مشکلی پیش نیاید بهتر است در پروفرما اینویس نوع، مبدا، مقصد و وسیله حمل تعیین و ذکر شود. زیرا نوع وسیله حمل تأثیر مستقیمی بر روی قیمت تمام شده کالا خواهد داشت، بنابراین باید فروشنده تمامی این نکات را در پیش فاکتور درج کند.

شیوه پرداخت:

باید نحوه پرداخت در پروفرما اینویس ذکر شود و هم چنین زمان مشخصی تعیین گردد تا خریدار در طول آن هزینه ها را پرداخت کند. در معامله های بین المللی چهار روش پرداخت وجود دارد که شامل خرید نسیه، پیش پرداخت، خرید با استفاده از برات بدون تعهد و خرید با گشایش اعتبار اسنادی می باشد. اسم شرکت فروشنده، نام شرکت خریدار، تاریخ پروفرما در واردات کالا و اطلاعات بانکی از جمله مواردی است که در این سند باید درج شده باشند.

اهمیت پروفرما اینویس در حمل و نقل بین المللی

صدور پروفرما در واردات کالا و صادرات آن بسیار مهم است زیرا منافع مالی، گشایش اعتبار اسنادی، درخواست مجوزهای واردات مناسب و یا سایر موارد به داشتن این پیش فاکتور ربط پیدا می کند. در واقع این فرم شبیه به فاکتور تجاری می باشد. در کشور جمهوری اسلامی ایران باید در هنگام ترخیص کالا و انجام کارهای گمرکی پروفرما اینویس ارائه داده شود.

برای این که وام ارزی دریافت کرد و انتقال وجه انجام داد، لازم است که این پیش فاکتور را دریافت کرد و هم چنین برای أخذ مجوزهای لازم برای ترخیص کالا و ثبت کردن سفارش خود ارائه پیش فاکتور بسیار ضروری می باشد‌. بنابراین اهمیت داشتن پیش فاکتور شامل موارد زیر می باشد:

  • ترخیص کالا و ثبت سفارش
  • دریافت مجوزهای لازم
  • شرکت در مزایده ها ومناقصه های بین المللی
  • مشخص کردن نرخ تقریبی

پروفرما در واردات کالا توسط چه کسی ثبت می شود؟

این پیش فاکتور توسط فروشنده صادر خواهد شد و برای خریدار ارسال می شود.

چه زمانی پیش فاکتور برای خریدار ارسال خواهد شد؟

زمانی که فروشنده با خریدار به توافق برسد، شرایط خود را به صورت یک سند تنظیم خواهد کرد و برای خریدار ارسال می کند.

چرا ارائه پیش فاکتور در حمل و نقل بین المللی مهم است؟

زیرا پروفرما اینویس از جمله مدارکی است که در هنگام ترخیص کالا و ثبت سفارش، دریافت مجوزهای لازم، شرکت در مناقصات بین المللی و … باید ارائه داده شود.

هنگام ارائه پروفرما در واردات کالا چه اطلاعاتی درج شده است؟

در هنگام واردات کالا اطلاعاتی مانند مدت اعتبار، اسم محصول، تعداد محصول، نرخ محصول، نام کشور و شرکت تولید کننده، نوع ارز، مشخصات بسته بندی، شیوه حمل کالا، نحوه پرداخت درج شده است.

جمع بندی

همانطور که ذکر کردیم در تجارت های بین المللی مدارک فراوانی موجود است که همه ی تجار باید با آن ها آشنایی کامل داشته باشند. یکی از این مدارک مهم که می توان به آن اشاره کرد داشتن پروفرما در واردات کالا می باشد. در واقع پیش فاکتور یا همان پروفرما اینویس سندی است که فروشنده کالا آن را صادر و برای خریدار ارسال می کند.

همراهان گرامی می توانند جهت تهیه مدارک ترخیص کالا با کارشناسان مجرب شرکت حمل و نقل بین المللی ققنوس تماس بگیرند تا خدمت گذار همه ی عزیزان باشند.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *